Složka s VST na MAC OSX

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Složka s VST na MAC OSX

Příspěvek od TOM-Thak » 26 zář 2007 10:26

Chci se zeptat, zda nevite, kam se instaluji plug iny. Na win OS je tam standardne napr. C:\Program Files\Steinberg\VST\ jak je to u MAC?

Kdyz mam napr. ableton a chci definovat plug in folder (on totiz jinak VSTcka nenajde).

Díky

wir
Příspěvky: 186
Registrován: 24 led 2005 11:12

Příspěvek od wir » 26 zář 2007 10:34

ahoj,

vst: /Macintosh HD/Library/Audio/Plug-ins/VST
au: /Macintosh HD/Library/Audio/Plug-ins/Components
Apple MacPro 2x2,66Ghz,LogicStudio 8,RME Fireface 800,Dynaudio BM6A,EMU Xboard49,Oram Sonicomp,Roland R880,Lexicon PCM91,Soundtracs CM4400, Crysonic Plugs,Effectrix,Discovery Pro,Soundtoys Native,AbbeyRoad Brillance EQs,StillwellAudio TheRocket

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 26 zář 2007 10:37

wir: super díky, ja to nalikonval nejakym zahadnym zpusobem do aplikaci a nejak se to chytlo :))

Uživatelský avatar
onehalph
Příspěvky: 505
Registrován: 24 kvě 2002 09:54

Příspěvek od onehalph » 26 zář 2007 11:10

nebo to muze byt jeste v user slozce (domecek) - analogicky:
VST - user/Library/Audio/Plug-ins/VST
AU - user/Library/Audio/Plug-ins/Components

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 26 zář 2007 11:11

Jojo díky za info připadam si jak kdybych neuměl na Kompu :D, ale nejsem zvyklej na tuhle adresarovou strukturu.. :)

Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet » 26 zář 2007 17:01

většinou je jedno co kam "instaluješ" - jelikož to je jiná "instalace" než s Widlema...
např. aplikace nemusí bejt nutně nainstalovaná v Applications. Klidně jí spustíš i odjinud.
na ty pluginy jsou ty dvě hlavní cesty jak již bylo napsáno:
MacOS HD/ Library ... atd
user /Library ... atd

přičemž user se nalézá pod MacOS HD/users .... překvapivě ;)

jinak já píšu MacOS HD a wir napsal Macintosh HD - to je jedno - záleží na tom, jak si kdo ten svůj systémový disk (popř. partition) nazve
Ty máš mmeka, nebo nějakej ten hekintoš?
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

Uživatelský avatar
onehalph
Příspěvky: 505
Registrován: 24 kvě 2002 09:54

Příspěvek od onehalph » 26 zář 2007 17:04

no hlavne neco se ani neinstaluje (70% treba?) - jen se prekopiruje na disk a jedes - to jen dodatek :-)

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 26 zář 2007 17:04

velvet: hekintoš nevim co je :D ja mám MacBook s ofiko softem MAC OSX tiger 10.4 to co dodavaj k MacBookum, koupenej 17.9.07. Takze teprv objevuju, co a jak vychytat. Taky musim prijit na to jak pri zavreni displaye zamezi prechodu systemu do rezimu spanku a taky jak odstranit nepotrebnou grafiku pro zlepseni vykonu.

Uživatelský avatar
onehalph
Příspěvky: 505
Registrován: 24 kvě 2002 09:54

Příspěvek od onehalph » 26 zář 2007 17:07

tom: vitaj v klubu :-)

Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet » 26 zář 2007 17:38

TOM-Thak píše:velvet: hekintoš nevim co je :D ja mám MacBook s ofiko softem MAC OSX tiger 10.4 to co dodavaj k MacBookum, koupenej 17.9.07. Takze teprv objevuju, co a jak vychytat. Taky musim prijit na to jak pri zavreni displaye zamezi prechodu systemu do rezimu spanku a taky jak odstranit nepotrebnou grafiku pro zlepseni vykonu.
Jo tak to je super! Hekintoš je nějaká verze OS X pro pécé či co... :roll:

Co myslíš tou nepotřebnou grafikou pro zlepšení výkonu?
Myslím, že na tyhle věci z WinDoZe můžeš zapomenout - ten systém už je optimalizovanej, ok?
Jedině snad najeď na System Preferences - Energy Saver a zakaž uspávání hard disku.

Jakej máš DAW?
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 26 zář 2007 18:37

velvet píše:Co myslíš tou nepotřebnou grafikou pro zlepšení výkonu?
Myslím, že na tyhle věci z WinDoZe můžeš zapomenout - ten systém už je optimalizovanej, ok?
Rekl bych, ze tim mysli ty graficke efekty, bez nichz se da obejit, a ktere zerou nezanedbatelnou cast vykonu (prestoze cast techto operaci provadi GPU). To se fakt neda vypnout?!?

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 26 zář 2007 19:05

Ano myslim tim graficke efekty typu zajizdeni oken grafickym efektem zvetsovani ikon apod. graficke efekty. Treba vykreslovani stinu pod aplikacema apod. Je to sice hezke, ale podle me zbytecne kdyz to ma sdilenou grafickou kartu. No ja to mam rozdelene.. na studio mam Core 2 Duo Win XP Cubase 4 a na zivaky a hrani mam Core 2 duo Macbook a Ableton.

Uživatelský avatar
onehalph
Příspěvky: 505
Registrován: 24 kvě 2002 09:54

Příspěvek od onehalph » 26 zář 2007 19:24

Kermitak: to vis, ze ty FX jdou povypinat

Odpovědět