Spectrum analyzer

Ostatní audio software, obecná diskuse
Uživatelský avatar
wred
Příspěvky: 82
Registrován: 06 dub 2016 16:59

Re: Spectrum analyzer

Příspěvek od wred »

Ono je ten routing v tom SPANe trochu divný... Ale v Cubase to funguje tak, že si vytvoríš nový group track, ktorý bude buď stereo, alebo viackanálový, podľa toho, koľko toho chceš porovnávať.

Celá finta je potom v tom, že musíš pridať "child buses" na tento nový group track (dáš F4, v záložke Group/FX si nájdeš ten nový track a cez pravé tlačítko myši dáš "Add all mono child buses"). No a potom u každého kanálu, ktorý chceš monitorovať, nastavíš send a každý pošleš na inú zbernicu. Potom na ten group track zaradiš insert plugin SPAN a už tam budeš vidieť tie kanály.

Nezabudni, že ten group track nesmie mať výstup (output routing), aby ti to nedablovalo výstup.
Snáď to takto pomohlo...

Uživatelský avatar
IvanB
Příspěvky: 563
Registrován: 19 úno 2017 21:18

Re: Spectrum analyzer

Příspěvek od IvanB »

Adding Child Busses (Cubase Pro only) :(

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2523
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Spectrum analyzer

Příspěvek od Stan »

Diky za optani, vyspal jsem se skvele. Takze konstruktivne, MIDI data a tim padem ani MIDI tracky samy o sobe nevydavaji zadny zvuk, a tak napsani "jak naroutovat MIDI tracky do Spectral analyseru", ktery je primarne urcen pro mereni audio signalu, je holy nesmysl. Jsme na Audio foru tak neni od veci pouzivani spravnych terminu, zejmena pro to, aby to byli shopni pochopit i zacatecnici co to po nas budou jednou cist.

biscuit
Příspěvky: 10211
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Spectrum analyzer

Příspěvek od biscuit »

hm, tak oklestenou cubase neznam. to bude orisek, jestli to vubec pujde...
pak snad teda muzes zkusit to co jsem psal s tou grupou a manualnim prepinnim, jestli ti to bude vyhovovat a dostacovat. nebo holt asi resit jinym pluginem nez je span.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2523
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Spectrum analyzer

Příspěvek od Stan »

Jak na Span - part 1
https://music.tutsplus.com/tutorials/ho ... -cms-20778

pokud ti to nejde v elements tak si porid Reaper nebo jiny free DAW kde s routovanim nebudes mit problem. Existuji i dalsi reseni jak na routing https://rogueamoeba.com ale vynalozena namaha (nastaveni a porozumeni tomuto softu ) IMHO za to nestoji. Dobra zprava je ze postupujes vpred, protoze ti moznosti C Elements jiz nestaci, a idealni bude si poridit Cubase Artist. Urcite se casem dostanes do situace kdy uz ani Artist nebude vyhovovat a zakopuis C PRO.

Uživatelský avatar
IvanB
Příspěvky: 563
Registrován: 19 úno 2017 21:18

Re: Spectrum analyzer

Příspěvek od IvanB »

Pohral som sa práve trochu s tým SIR S.a. a celkom OK, na 2 tracky stačí, netreba nič routovať, prehľadný, praktický.

Ano, boli situácie, kedy som už chcel upgrejdnúť na Artist/Pro, ale vždy sa zatiaľ našlo ekonomickejšie riešenie.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2523
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Spectrum analyzer

Příspěvek od Stan »

hmm, ekonomictejsi. OK

Odpovědět