SPL PassEQ plugin

Ostatní audio software, obecná diskuse
Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Re: SPL PassEQ plugin

Příspěvek od ECSON WALDES » 27 říj 2010 13:56

c9000 píše: A já být na židli nějakého big studia, sáhl bych spíš po slušném pluginu obzvlášt pokud bych věděl že výsledek bude víceméně stejný.
Tak to uz se z casti deje, hlavne kvuli uspore casu. Velky alba ve svete jsou v ohromny mire procesovany uz primo v DAW a jdou uz digitalne upraveny (Eq, Comp, Fx) pak posilany do jednotlivejch kanalu analogovyho pultu. Jednak zvuk pluginu je super a kavalita se tim nesnizi, ale hlavne to je neuveritelne rychly a umoznuje to detailnejsi praci. Ja delam taky vetsinu v digitalnim prostredi a analog outboard routuju az na vetsi celky (podskupiny a pod). Kazdopadne kdyz si clovek precte rozhovory s neprebernym mnozstvim lidi z venku ktery jsou ted na ocich s dobrejma albama tak i presto ze jedou ohromny mnozstvi pluginu, tak tam stale kladou zasadni duraz na jejich HW analog outboard. At uz je to pro basu, vokal, nebo bubny, vzdycky tam jsou zdurazneny zasasni analog masiny. Ja bych rek ze si pluginy a digitalni procesing vybudoval svy pevny misto a je ted plnohodnotnej partner analogu - jejich spojeni prineslo to co tu predtim chybelo. A jeste si vsimam jednoho zajimavyho trendu, ze mladsi muzikanti uz ani nevi, ze se driv pouzivaly pulty a v podstate pro ne studio dnes znamena "pocitac". Neznaj ten starej "obraz" kde i v kazdym demo studiu byl nejakej malej pult a pasovej nahravac (Pas ten zmizel uz temer uplne). Taky je dobry ze reknou vetu "zkus na to dat nejakou "pluginu". nereknou pouzij Lexicon nebo TC, ani nereknou pouzij paskovy echo Roland. Proste se to pomalu meni, drivejsi neduvera k digitalu je pryc protoze dnes digitalni procesing zni perfektne. Myslim si ale ze exkuzivita a suverenost kvality analogovejch masin je udrzi v popredi s jistotou i v budoucnu, co je ale jasny ze na analogu uz zvuk nebude tolik zavislej.

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2685
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: SPL PassEQ plugin

Příspěvek od Fractal » 27 říj 2010 14:11

PELF píše:Antares Mic Modeler..dokonce znám pár lidí, který skutečně věřej tomu, že jim to z jejich "supermarketovýho" mikrofonu udělá třeba Neumanna :) http://www.antarestech.com/products/amm.shtml
náhodou je to dobrý distortion :)

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: SPL PassEQ plugin

Příspěvek od Kermitak » 27 říj 2010 14:13

No ja mit velky studio (a dostatek penez), tak si prave HW koupim, protoze znacky na spoustu zakazniku proste fungujou. Jestli se to pak bude nejak pouzivat, na tom uz leckdy tak nezalezi rekl bych...
BTW co se tyce staleho pouzivani hw ve velkych studiich - ono se taky pracuje jinak, kdyz mas budget na to, abys mel 20x 1176, kazdou na pevno nastavenou na jiny hodnoty, jen abys nemusel furt kroutit cudlama, ze jo... ;]

Bedobus
Příspěvky: 87
Registrován: 08 čer 2009 11:33

Re: SPL PassEQ plugin

Příspěvek od Bedobus » 27 říj 2010 14:17

Vyskusal to teda niekto? S tym iLok om plne suhlasim. U vela veci pouzivam radsej craknute verzie a mam ich pri tom oficialne kupene. Vela dobrych veci sa da uz dnes zohnat za par euro. S tymi emulaciami je to rozne. Niekedy to znie nasucho uplne identicky ale v mixe sa ten HW prejavuje lepsie, neviem preco. Myslim si ze pri masteringu bude asi ten rozdiel najvyraznejsi, pretoze to vplyva na cely mix ako celok.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: SPL PassEQ plugin

Příspěvek od Pytkin » 27 říj 2010 14:33

Ivo píše:Nezbývá než čekat na digitální simulace mikrofonů a preampů :mrgreen:
no nedavno tu dibox plugin dakto zhanal :)

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Re: SPL PassEQ plugin

Příspěvek od ECSON WALDES » 27 říj 2010 15:38

Kermitak píše:No ja mit velky studio (a dostatek penez), tak si prave HW koupim, protoze znacky na spoustu zakazniku proste fungujou. Jestli se to pak bude nejak pouzivat, na tom uz leckdy tak nezalezi rekl bych...
Ja mam HW moc rad : ) On taky studia hodne od sebe odlisuje. U studii je taky rozdil v cene kolik si rikaji za svoji praci atd s ohledem jednak na reference svoji prace a taky na techniku a studio jako takovy.

Uživatelský avatar
PiKey
Profesionál
Příspěvky: 686
Registrován: 17 led 2007 11:44

Re: SPL PassEQ plugin

Příspěvek od PiKey » 27 říj 2010 16:46

Ja si myslim, ze ten vyvoj pojde stale tak bohovo dopredu, ze programatori nasimuluju aj radost, ktoru clovek z realnej masinky moze mat....
Hudobník a producent, majiteľ štúdia
http://www.fairytale.sk | http://www.peterkravec.com

Uživatelský avatar
c9000
Příspěvky: 1892
Registrován: 11 úno 2008 12:37

Re: SPL PassEQ plugin

Příspěvek od c9000 » 27 říj 2010 17:20

- :)
Naposledy upravil(a) c9000 dne 27 říj 2010 17:46, celkem upraveno 1 x.
Cimbál, Harmonium a Vozembouch.

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Re: SPL PassEQ plugin

Příspěvek od peteness » 27 říj 2010 17:39

[quote="ECSON WALDES"]No ja si nemyslim ze by si nosili drivi do lesa. Samo ono se ta myslenka nabizi ze levnejsi SW verze zabije drahej HW. Ale ciste jako business si myslim ze prodaj nepomeritelne vetsi mnozstvi SW proti puvodnim HW a vydelaj mnohem vetsi prachy. Treba pro priklad Universal Audio prodali nemeritelne vic pluginu simulaci LA2A nebo 1176 nez ktery by kdy byly schopny vubec vyrobit v HW. Jednou vyvynutej SW pak uz neni treba nikde vyrabet testovat proverovat servisovat, jednou je udelanej a uz se jen mnozi. HW je na vyrobu mnohem narocnejsi, krom toho kdyz se odectou naklady za material a pracovni silu tak ten cistej zisk na konci neni tak obri. Ty firmy moc dobre vedej proc se jim simulace vyplatej. Navic trend dnesni doby je takovej. Krom toho je to slusna reklama (pokud je simualce kvalitni). Na SW verze svejch produktu pristoupila velka spousta spickovejch firem, (SPL, TubeTech, SSL, NEVE, API, Focusrite.. atd atd). Digital tim jak je stale kvalitnejsi, nabizi mnohem vetsi trh a kupni silu pro firmy ktery produkujou jen HW. SPL si toho jsou dobre vedomi, proto taky udelali digitalni vetev sve firmy. ....quote]

Hezky řečeno!
Je to čistě obchod. Výrobci to vědí a ani se tím netají. Na netu je někde video, jak člověk z Univerzal Audia přebírá nějakou cenu a přitom se vlastní sw simulaci úplně vysmívá (je to celé zřejmě v okruhu analogových zasvěcenců). Prostě ty řeči, že nějaký software se vyrovnal a předčil svoji lampovou předlohu jsou jenom důsledek a součást tohohle obchodu. Ten kdo z nějakého důvodu potřebuje origoš HW si ho tak jako tak koupí a ostatní si zase koupí plugin a iluzi. Všichni jsou spokojeni :)

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Re: SPL PassEQ plugin

Příspěvek od peteness » 27 říj 2010 17:44

Fractal píše:
PELF píše:Antares Mic Modeler..dokonce znám pár lidí, který skutečně věřej tomu, že jim to z jejich "supermarketovýho" mikrofonu udělá třeba Neumanna :) http://www.antarestech.com/products/amm.shtml
náhodou je to dobrý distortion :)
To teda jo :)

Uživatelský avatar
120BPM
Příspěvky: 537
Registrován: 04 zář 2005 15:47

Re: SPL PassEQ plugin

Příspěvek od 120BPM » 30 říj 2010 14:14

No teda ciste ze zkusenosti musim rict, ze rozdil mezi pluginem a HW je stale porad obrovsky. A ted nemluvim pouze o HP filtru a cut off 2dB na 160Hz a boost 3dB na 10KHz plus nejaky GR -3.5dB s pomalym attackem a realesem na jednom tracku, ale o silne procesovanych nekolika stopach v session. Ale pri silnejsim processingu je to markantni rozdil i na jedne stope. Ja mluvim ze zkusenosti s BAE 1084 EQ sekce, Neve 8803 EQ, Purple MC77 a Aurora GTC2. To je, co se tyce HW. Pak mam k dispozici Waves API, SSL, CLA classic compressors, Digi rack EQ 3 7 band, Massey CT4 a podobne. Skvely pluginy, ale ve srovnani s HW je to porad o hodne "slabsi". O HODNE. Nemuzu si pomoct.
Mac Pro "Nehalem" Quad-Core 2.66GHz, 10GB RAM, Mac OS 10.10.2, Pro Tools HD 9.0.6, Logic Pro 10.0.0, MOTU 828 MK2

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Re: SPL PassEQ plugin

Příspěvek od carloff » 30 říj 2010 18:02

Souhlasim...
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2685
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: SPL PassEQ plugin

Příspěvek od Fractal » 30 říj 2010 18:07

takze ozkouseno - spokojenost maximalni - akorat mi vrta hlavou cim si to zaslouzilo oznaceni beta verze... cim to je omezene? netvari se to ani jako demo... facha to, hlavne to umi m/s eqeing! skoda ze ty Qcka uz jsou pevne (krome vysek) dane, ale zni to paradne - takove kulate na basech a na vyskach takove jakesi piliny neboco, stredy takove jak napadly snih

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Re: SPL PassEQ plugin

Příspěvek od Cyril » 30 říj 2010 18:14

Fractal : "stredy jak napadly snih" - tak to budu muset vyzkouset, to bych rad slysel :)
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: SPL PassEQ plugin

Příspěvek od Ivo » 30 říj 2010 18:23

Chce to teda ilok nebo ne ?

Odpovědět