SPL PassEQ plugin

Ostatní audio software, obecná diskuse
matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

SPL PassEQ plugin

Příspěvek od matucha » 23 říj 2010 20:58

Obrázek


Na webu maji betaverzi k testovani, nevim jestli je kvuli ni treba ilok.
http://www.spl.info/software/download/

Jinak je to prej (prej! ;) ) velmi detailne modelovany, ze pry ten modelovanej kanal je ve vysledku bliz tomu kanalu nez druhymu ze stejnyho pristroje a to prestoze slo o velmi preclive vyladenej mastering kousek.

Video - nemecky:
http://www.musotalk.de/software/video/a ... eq-plugin/

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: SPL PassEQ plugin

Příspěvek od matucha » 23 říj 2010 21:03

... tak to chce ilok, takze na zkouseni kaslu.

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: SPL PassEQ plugin

Příspěvek od Ivo » 23 říj 2010 22:01

Tak zkusím :wink: Zatím ty všechny dosavadní SPL pluginy mi připadaly dost nic moc ... byly ale skvělé pro pocit velké úlevy když se vypnuly :wink:

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Re: SPL PassEQ plugin

Příspěvek od ECSON WALDES » 23 říj 2010 22:50

aaaaaaaaaa super ! : ) tak to hledim jako puk. Necekal jsem ze udelaji plugin PASSEQ.

Moc me zajima jak se jim povedlo nasimulovat zvuk HW. zkusim to pak porvnat s kouskem co mam ve studiu. Je to skvelej EQ, hodne jemnej, cistej s krasnym detailem. Pokud SW bude blizko HW, tak ten plugin budu moc rad pouzivat.

Obrázek

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: SPL PassEQ plugin

Příspěvek od matucha » 26 říj 2010 14:45

Obrázek

je to velka plachta... dejte si ten obrazek zobrazit v orig velikosti - ezone ho zmensuje ;)

http://i2.photobucket.com/albums/y32/to ... passeq.jpg

Trochu mensi monitor a uz se vam to na nej nevejde.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: SPL PassEQ plugin

Příspěvek od Pytkin » 26 říj 2010 15:47

matucha : no ale ved aj v racku to zabera vela miesta ! :)

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2685
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: SPL PassEQ plugin

Příspěvek od Fractal » 26 říj 2010 16:31

matucha píše:... tak to chce ilok, takze na zkouseni kaslu.
? "Demo versions do not require iLok"

...nebo to je tím že je to beta?

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: SPL PassEQ plugin

Příspěvek od matucha » 26 říj 2010 16:39

No mozna ze to nakonec ilok nepotrebuje, ale pri instalaci dema je tam v nabidce i ilok soft a ja ho odskrt, jakoze ne-dekuju-nechci a pak to nefachalo... vic trpelivosti sem na to nemel a slo to uninstall. Treba kdyz se to nainstali cely, tak to bude fachat, zkus.

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: SPL PassEQ plugin

Příspěvek od matucha » 26 říj 2010 16:40

Pytkin píše:matucha : no ale ved aj v racku to zabera vela miesta ! :)
to byl odemne jenom takovej neskodnej koment k obrazku interface v plny krase...

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: SPL PassEQ plugin

Příspěvek od Ivo » 26 říj 2010 17:13

Ať jdou už s tím iLokem a všemi těmi ocasy už někam ... Za prvé všechno co je na iLoku je k mání cracklé, tak je to uplně na nic, za druhé to jen opruzuje ... člověk musí dělat ty nesmyslné rituály atd. , stahovat licence atd ... Pak zase upgradovat iLok software atd atd ... už mě to fakt štve ...
Před pár dny mi zase začala Samplitude hlásit - no codemeter found ...(přitom je tam zapíchnutý celou dobu) , potom chvilku to fungovalo, chvilku ne, nedalo se s tím dělat. Tak jsem si včera stáhl cracklou verzi a už to normálně funguje ... SPL s tím taky dělají tanečky a všechno je to normálně ke stažení a bude ... A kromě toho to taky zatím za moc nestálo ... Jestli ten Passeq opravdu nepotřebuje iLok, vyzkouším, jestli jo, ať si trhnou

monoque
Příspěvky: 600
Registrován: 04 lis 2009 10:46

Re: SPL PassEQ plugin

Příspěvek od monoque » 26 říj 2010 19:10

Testnu taky...HW PassEQ mame, zkusim...uvidime jestli se s Esconem shodnem..oj to bud extrazajimave:-)

Uživatelský avatar
c9000
Příspěvky: 1892
Registrován: 11 úno 2008 12:37

Re: SPL PassEQ plugin

Příspěvek od c9000 » 26 říj 2010 19:53

No pokud by byla Vst verze velmi velmi blízko HW tak by si výrobce tak trochu nosil dříví do lesa.
Kdo by potom kupaval HW? Někdy mě napadá myšlenka, jež zcela jistě mohla napadnout i Vás. Zda je tohle uplně ta správná cesta. Vezmuli v úvahu že slušný kousky hw, který byly vidět jen v "opravdových" studijích (Emi,Tubetech,Neve,spl...) jsou dneska víceméně slušně nasimulovaný, dostupnější, levnější atd.
Druhá věc je zda si výrobce při tvoření takovéto SW simulace nanechává záměrně nějakou tu zvukovou rezervičku aby to prostě "nehrálo stejně" Věřím že jsou toho i schopni, a pokud ano chápu proč to neudělají naplno. Ale stejně hranice mezi HW krabicema a SW se ztenčuje a vypadá to že budoucnost si prorazí spíš SW. Nevím Pro mě byly vždycky tyhle rackový potvory s obrovskýma knobama jakýmsi artefaktem a takovou tou nedostupnou profi komnatou a tak by to možná mělo zůstat. Jen moje momentální zamyšlení nad situací :roll:
Cimbál, Harmonium a Vozembouch.

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1986
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: SPL PassEQ plugin

Příspěvek od PELF » 26 říj 2010 20:06

c9000: souhlas... a taky je to dobrej fetish! :mrgreen:
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Re: SPL PassEQ plugin

Příspěvek od ECSON WALDES » 26 říj 2010 21:41

No ja si nemyslim ze by si nosili drivi do lesa. Samo ono se ta myslenka nabizi ze levnejsi SW verze zabije drahej HW. Ale ciste jako business si myslim ze prodaj nepomeritelne vetsi mnozstvi SW proti puvodnim HW a vydelaj mnohem vetsi prachy. Treba pro priklad Universal Audio prodali nemeritelne vic pluginu simulaci LA2A nebo 1176 nez ktery by kdy byly schopny vubec vyrobit v HW. Jednou vyvynutej SW pak uz neni treba nikde vyrabet testovat proverovat servisovat, jednou je udelanej a uz se jen mnozi. HW je na vyrobu mnohem narocnejsi, krom toho kdyz se odectou naklady za material a pracovni silu tak ten cistej zisk na konci neni tak obri. Ty firmy moc dobre vedej proc se jim simulace vyplatej. Navic trend dnesni doby je takovej. Krom toho je to slusna reklama (pokud je simualce kvalitni). Na SW verze svejch produktu pristoupila velka spousta spickovejch firem, (SPL, TubeTech, SSL, NEVE, API, Focusrite.. atd atd). Digital tim jak je stale kvalitnejsi, nabizi mnohem vetsi trh a kupni silu pro firmy ktery produkujou jen HW. SPL si toho jsou dobre vedomi, proto taky udelali digitalni vetev sve firmy. Ja se jen stale tise tesim ze udelaji jako plugin jejich 3 stary digitalni masteringove HW verze SPL Machine Head, Spectralizer a Ultramaximizer, to by bylo super. uvidime.
Kazdopadne SPL PASSEQ kterej mam v HW bych za jinej HW EQ nevymenil, ma super barvu a zvuk ! : )

Obrázek

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: SPL PassEQ plugin

Příspěvek od Ivo » 27 říj 2010 00:26

Myslím že je to dost (marketingová) iluze že by nějaká digitální simulace mohla plně nahradit procesy v reálných analogových obvodech. Iluze je obvykle podpořena reálnými (v praxi naprosto nepraktickými) obrázky skutečných přístrojů, čímž vzniká určitý "pocit" že to s nimi má něco společného ... Kdyby to byl nějaký anonymní GUI tak by si toho nikdo možná ani moc nepovšimnul ... Jak naznačil jeden myslím že už tady zmíněný test na GS, většina digitálních EQ zněla ve výsledku naprosto totožně ... Simulovat se dokonce moc nedají ani digitální reverby (viz "response impulses" a reálné přístroje), natož analogové přístroje. Ale lidé chtějí být klamáni ...
Naposledy upravil(a) Ivo dne 27 říj 2010 00:32, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět