SSL X-ISM plugin FREE!!!

Ostatní audio software, obecná diskuse
Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

SSL X-ISM plugin FREE!!!

Příspěvek od velvet » 29 říj 2007 13:27

Sonnox Limiter umí rekonstruovat "vlnu" v případě, že Inter-sample peak zjistí...
X-ISM na Inter-sample peak "pouze" upozorní (je to "měřák"), ale je zdarma!

http://www.solid-state-logic.com/music/X-ISM.html
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 29 říj 2007 13:31

velvet: ehm.. to uz tu bylo ;)

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4613
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 29 říj 2007 13:35

Is this a problem?

As already mentioned, the reconstruction filter is typically part of common Digital to Analogue converters (DAC) and the quality of this process is a factor in the overall quality of the DAC. Low quality DACs may not have the digital resolution to handle values larger than full-scale, and subsequent analogue stages may not have the headroom to handle signals larger than the theoretical maximum. Another possibility is that the DAC may be quite capable of handling >0dBfs but the surrounding design may not have taken this eventuality into consideration.

Nejak jsem z toho nepochopil, jestli je to vazne problem, nebo v jakych konkretnich situacich?

Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet » 29 říj 2007 13:35

Kermitak píše:velvet: ehm.. to uz tu bylo ;)
sorry, nevím, netušil jsem
mi to přišlo od SSL do mailu jako "novinka"
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet » 29 říj 2007 13:42

Amorph píše:Is this a problem?
Nejak jsem z toho nepochopil, jestli je to vazne problem, nebo v jakych konkretnich situacich?
IMHO to je (může) být každodenní problém - teda pokud je distorze signálu, o který jinak nevíš, problém...
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 29 říj 2007 13:46

taky jsem to nepochopil :oops:
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 29 říj 2007 13:54

ja zase nechapem ze co je na tom nepochopitelne. comu konkretne nerozumiete?
jihad on riaa & soza.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4613
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 29 říj 2007 14:05

Dobre, zeptam se jinak. Pokud muj track obsahuje inner sample clipy, ale je jeste po tomhle stadiu znormalizovanej na -0.3dB muze na jakemkoliv prehravaci nastat slysiteny problem?

EDIT: a druha vec, jake konkretni zarizeni s inner sample clipama problem mit bude? Mel jsem za to, ze po dac bude vsude nejakej headroom.

Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet » 29 říj 2007 14:07

kluci, je to v tom článku popsaný i nakreslený a já to neumím nijak líp vysvětlit - snad jen, že při I-s peaku může dojít ke zkreslení - vlna nebude "kulatá" ale bude to "hrana" a bude to znít hnusně (pravděpodobně jich bude víc a jsou výsledkem procesování pluginama).

Ještě bych měl dodat, že pro mne je to důležitý, jelikož míchám nejčastěji do hw compresoru/pásku (nebo používám externí hw - tedy D/A a možnost "problému" )

Tady je ohledně problematiky pěkná diskuse (Paul Frindle, Bob Katz):

http://www.gearslutz.com/board/masterin ... indle.html
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet » 29 říj 2007 14:09

Amorph píše:Dobre, zeptam se jinak. Pokud muj track obsahuje inner sample clipy, ale je jeste po tomhle stadiu znormalizovanej na -0.3dB muze na jakemkoliv prehravaci nastat slysiteny problem?

EDIT: a druha vec, jake konkretni zarizeni s inner sample clipama problem mit bude? Mel jsem za to, ze po dac bude vsude nejakej headroom.
viz odkaz na diskusi na Slutz
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4613
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 29 říj 2007 14:11

2velvet: dik, proctu to.

Ricardo
Příspěvky: 116
Registrován: 29 črc 2002 11:19

Příspěvek od Ricardo » 29 říj 2007 15:14

Cyril píše:taky jsem to nepochopil :oops:
+1, proč to řešit v DAW s plovoucí des. čárkou??

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 29 říj 2007 15:27

Ricardo: lebo do prevodnikov to uz nemoze ist s plovouci des. carkou. a hlavne ono kazdy jeden sampel je mensi alebo rovny ako -0.0dB. podstatne je ze co z toho vznikne medzi dvoma samplami za DA prevodom. DA prevodnik tie body nespaja rovnymi ciarami. medzi dvoma susednimi samplami moze byt hodnota za DA prevodom vyssia ako tie sample medzi ktorymi to je.
jihad on riaa & soza.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 29 říj 2007 15:31

aum generator píše:DA prevodnik tie body nespaja rovnymi ciarami. medzi dvoma susednimi samplami moze byt hodnota za DA prevodom vyssia ako tie sample medzi ktorymi to je.
Aha!
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Ricardo
Příspěvky: 116
Registrován: 29 črc 2002 11:19

Příspěvek od Ricardo » 30 říj 2007 08:55

aum generator píše:Ricardo: lebo do prevodnikov to uz nemoze ist s plovouci des. carkou. a hlavne ono kazdy jeden sampel je mensi alebo rovny ako -0.0dB. podstatne je ze co z toho vznikne medzi dvoma samplami za DA prevodom. DA prevodnik tie body nespaja rovnymi ciarami. medzi dvoma susednimi samplami moze byt hodnota za DA prevodom vyssia ako tie sample medzi ktorymi to je.
Dobrá, ale co když to budu chtít pouze exportovat (mixdown), tam se žádnej D/A převod neprojeví ne?

Odpovědět