Synchronizace dvou ABLATONů na Dvou strojích

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Synchronizace dvou ABLATONů na Dvou strojích

Příspěvek od TOM-Thak » 10 lis 2007 19:19

Ahoj, ted kdyz uz mi konecne maka ableton na macu jak ma, tak jsem videl synchronizovane dva macy pres sitovku do dvou ableton projektu.

Chci se zeptat jestli s tim nemate zkusenosti. Potrebujeme jen sync. BPM mezi dvema stroji s abletonem nic vic.

Dik

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 10 lis 2007 23:17

tom : staci midi nie ? resp. mozno virtualny midi driver cez ethernet ..

Unique
Příspěvky: 50
Registrován: 26 srp 2004 23:26

Příspěvek od Unique » 11 lis 2007 01:19

jj, ja som to na PC-cku riesil cez ethernet... neviem uz presne, co som stiahol, ale viem, ze najst to nebol ziadny problem, otazka 5 minut... google to isti...

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 11 lis 2007 11:26

Unique: pockej takze nejaky LAN MIDI sync. ted je este otazka jak to pouzit v tom abletonu, jestli dat nekde v nastaveni nejaky externi midi sync, dost dobre si nedovedu predstavit jakym zpusobem to pomoci midi sesynchronizovat tak aby to jelo stejny BPM tzn. kdyz zapnu smycku v jednom abletonu tak aby to v druhym odpocitalo 4takty a smycka se chytla na stejne bpm ve stejnem case (proste jak jeden sequencer)

Puk*
Příspěvky: 139
Registrován: 07 kvě 2007 23:04

Příspěvek od Puk* » 11 lis 2007 16:19

tom-thak: pred nejakym rokem jsem to resil pomoci VST nastroje ktery delal jen to, ze posilal MIDI po netu ... Mozna to nekde vyhrabu, bylo to na PC Win a bylo to soucasti nejekeho balicku free VST. Samozrejme ze to bylo reseno dvemi VST (MIDI2NET a NET2MIDI).

Jinak kazdy lepsi soft by mel podporavat OSC protokol (OpenSoundControl). pomoci toho to urcite udelas...

Taky me napada, jestli mas Mac, tak ten defoltne umi posilat MIDI pres net... V nastaveni "MIDI Device" je polozka "NET"...
MacBook Pro | Old MOTU 828 | Yamaha HS80M | RODE M3 | Kaoss Pad 3 | micro KORG | UC33 & BCR2000 | Max/MSP/Jitter | Arduino USB & BT

Puk*
Příspěvky: 139
Registrován: 07 kvě 2007 23:04

Příspěvek od Puk* » 11 lis 2007 16:21

tom-thak: tady je odkaz na to VST: http://www.tobybear.de/ (MIDI2NET a NET2MIDI).
MacBook Pro | Old MOTU 828 | Yamaha HS80M | RODE M3 | Kaoss Pad 3 | micro KORG | UC33 & BCR2000 | Max/MSP/Jitter | Arduino USB & BT

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 11 lis 2007 18:32

Tak diky za help uz jsme to rozchodili. Zvitezili jsme :D a dokonce mezi MAC a WIN :) MusicLaB - MIDIoverLAN. Je tam i navod jen jsme ho aplikovali intuitivne na ableton a dali vedle BPM tlacitko EXT a prijima to. Jen master musi dat nejprve play aby se odeslala data a probehlo pocatecni sync. navic to ma nejakou latency takze v abletonu jsme museli stabilne nastavit na jednom PC audio tracky s delayem a pak je to srovnano a maká to super.

Testovano na MAC OSX 10.4.10 a WIN XP prof. SP2, MACBOOK MB061 a DELL D620.

Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 805
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Příspěvek od Magion » 11 lis 2007 18:36

No a proč to nepropojit přímo midi kabelem ze zvukovky do zvukovky? ( počítám, že to chcete na živý hraní).
Když byste se propojili i přes spdif a jeden byl master, druhý slave, tak budete naprosto přesně na wordclock synchronizovaný....
Ještě jsem to takto nedělal, ale myslím, že by to neměl by to být problém.

Odpovědět