Ahoj, ted kdyz uz mi konecne maka ableton na macu jak ma, tak jsem videl synchronizovane dva macy pres sitovku do dvou ableton projektu.
Chci se zeptat jestli s tim nemate zkusenosti. Potrebujeme jen sync. BPM mezi dvema stroji s abletonem nic vic.
Dik
Synchronizace dvou ABLATONů na Dvou strojích
Unique: pockej takze nejaky LAN MIDI sync. ted je este otazka jak to pouzit v tom abletonu, jestli dat nekde v nastaveni nejaky externi midi sync, dost dobre si nedovedu predstavit jakym zpusobem to pomoci midi sesynchronizovat tak aby to jelo stejny BPM tzn. kdyz zapnu smycku v jednom abletonu tak aby to v druhym odpocitalo 4takty a smycka se chytla na stejne bpm ve stejnem case (proste jak jeden sequencer)
tom-thak: pred nejakym rokem jsem to resil pomoci VST nastroje ktery delal jen to, ze posilal MIDI po netu ... Mozna to nekde vyhrabu, bylo to na PC Win a bylo to soucasti nejekeho balicku free VST. Samozrejme ze to bylo reseno dvemi VST (MIDI2NET a NET2MIDI).
Jinak kazdy lepsi soft by mel podporavat OSC protokol (OpenSoundControl). pomoci toho to urcite udelas...
Taky me napada, jestli mas Mac, tak ten defoltne umi posilat MIDI pres net... V nastaveni "MIDI Device" je polozka "NET"...
Jinak kazdy lepsi soft by mel podporavat OSC protokol (OpenSoundControl). pomoci toho to urcite udelas...
Taky me napada, jestli mas Mac, tak ten defoltne umi posilat MIDI pres net... V nastaveni "MIDI Device" je polozka "NET"...
MacBook Pro | Old MOTU 828 | Yamaha HS80M | RODE M3 | Kaoss Pad 3 | micro KORG | UC33 & BCR2000 | Max/MSP/Jitter | Arduino USB & BT
tom-thak: tady je odkaz na to VST: http://www.tobybear.de/ (MIDI2NET a NET2MIDI).
MacBook Pro | Old MOTU 828 | Yamaha HS80M | RODE M3 | Kaoss Pad 3 | micro KORG | UC33 & BCR2000 | Max/MSP/Jitter | Arduino USB & BT
Tak diky za help uz jsme to rozchodili. Zvitezili jsme
a dokonce mezi MAC a WIN
MusicLaB - MIDIoverLAN. Je tam i navod jen jsme ho aplikovali intuitivne na ableton a dali vedle BPM tlacitko EXT a prijima to. Jen master musi dat nejprve play aby se odeslala data a probehlo pocatecni sync. navic to ma nejakou latency takze v abletonu jsme museli stabilne nastavit na jednom PC audio tracky s delayem a pak je to srovnano a maká to super.
Testovano na MAC OSX 10.4.10 a WIN XP prof. SP2, MACBOOK MB061 a DELL D620.

Testovano na MAC OSX 10.4.10 a WIN XP prof. SP2, MACBOOK MB061 a DELL D620.
No a proč to nepropojit přímo midi kabelem ze zvukovky do zvukovky? ( počítám, že to chcete na živý hraní).
Když byste se propojili i přes spdif a jeden byl master, druhý slave, tak budete naprosto přesně na wordclock synchronizovaný....
Ještě jsem to takto nedělal, ale myslím, že by to neměl by to být problém.
Když byste se propojili i přes spdif a jeden byl master, druhý slave, tak budete naprosto přesně na wordclock synchronizovaný....
Ještě jsem to takto nedělal, ale myslím, že by to neměl by to být problém.