Syntak (vsti) na Pady (s moznostami ako Reason)

Ostatní audio software, obecná diskuse
Axerathix
Příspěvky: 287
Registrován: 08 dub 2010 12:38

Syntak (vsti) na Pady (s moznostami ako Reason)

Příspěvek od Axerathix » 23 pro 2014 22:00

V reasone mam refill banku zvukov od eXode -ho s nazvom Sonic Waves. Kto nevie, ide zvuky skor take pady a "textury" kde ked zahrate ton alebo akord, tak sa len zapocuvate do toho zvuku. Pre mna osobne najlepsie pady ake kedy som pocul. Zial este som nepocul ani nemal ziaden VSTi ktory by sa tymto zvukom aspon priblizil.

Viete niekto odporucit nejaky vsti syntak na pady alebo syntak ktory ma take vymozenosti ako reason? Dalo by sa mozno hovorit o modularnom syntaku, no nemusi byt staci aby mal minimalne 4 oscilatory (FM, wavetable synteza a pod), najlepsie cim viac tym lepsie a minimalne 2 filtre a mnoho modulacnych moznosti (lfo, msg adt..)

Mozno tak Zebra ma blizko k tym vymozenostiam a myslim ze by sa stym dalo nieco spravit. Prave testujem. Dalej som testoval Alchemy od CamelAudio ci ako sa volaju, zial nemoznost vyskusat editaciu syntezy (aditivnej) ma odradilo, inac to vyzera na fajn syntak (velmi sa mi paci ta jednoduchost ovladania). Skusal som aj Spire, mnoho zvukov ma ako keby pre trance alebo EDM hudbu (co mne nevadi), ale velmi sa mi pacili pady, aj editacia aj zvuk ma fajn, paci sa mi, len mam pocit ze take pady ako z toho reasonu z neho nedostanem. Viem o Absynth -e ale ten z ich ukazok neznie zle, paci sa mi, ale od tych zvukov reasonu neviem ci zneho nieco take dostanem.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Syntak (vsti) na Pady (s moznostami ako Reason)

Příspěvek od TOM-Thak » 23 pro 2014 22:29

A zkousel jsi spectrasonic omnisphere?

Axerathix
Příspěvky: 287
Registrován: 08 dub 2010 12:38

Re: Syntak (vsti) na Pady (s moznostami ako Reason)

Příspěvek od Axerathix » 23 pro 2014 23:53

nezkusal, ale viem o tomto plugine. Zial zatial na mna moc drahy, na to co potrebujem. Preto sa pytam ci neexistuje este nieco.


Axerathix
Příspěvky: 287
Registrován: 08 dub 2010 12:38

Re: Syntak (vsti) na Pady (s moznostami ako Reason)

Příspěvek od Axerathix » 24 pro 2014 10:24

ten som skusal este davnejsie, ale nie je to ono, k tym zvukom ma daleko ake ja chcem. Vcera sa mi podarilo nakrutit na Zebralette (free verzia Zebry orezany na 1osc, 1modulator a atd..) pekny "pohyblivy" pad a na to ze to ma len jeden oscilator, zvazujem ze zatial Zebra sa priblizuje k tomu co chcem. Asi dam na ukazky o ake zvuky sa presne jedna, lebo chimera ja fakt uplne velda.

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2668
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: Syntak (vsti) na Pady (s moznostami ako Reason)

Příspěvek od bassline » 24 pro 2014 10:42

A preco vlastne nepouzijes Reason, ked tam je presne to co potrebujes ?

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12772
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Syntak (vsti) na Pady (s moznostami ako Reason)

Příspěvek od dendy » 24 pro 2014 10:55

Axerathix píše:Asi dam na ukazky o ake zvuky sa presne jedna, lebo chimera ja fakt uplne velda.
jj daj ukazky.. takto sa tazko radi...

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4613
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Syntak (vsti) na Pady (s moznostami ako Reason)

Příspěvek od Amorph » 24 pro 2014 11:05

reason pres rewire. A jinak v multitracku se samozrejme da udelat cokoliv:)

Axerathix
Příspěvky: 287
Registrován: 08 dub 2010 12:38

Re: Syntak (vsti) na Pady (s moznostami ako Reason)

Příspěvek od Axerathix » 24 pro 2014 12:33

Reason nechcem pouzit preto, lebo cez rewire musim mat potom ako keby dva projekty a ja chcem jeden. Navyse aj napriek tomu ze v reasone mozem spravit tie zvuky presne ako chcem, je to limitovane, napr ale taka Zebra, tam si vsetko vytvaras tak povediac od kolena, co sa tyka zdrojov zvukov (oscilatory). A to sa mi na tom paci. Zaroven nie som limitovany (na tych niekolko wavetables z Thora a Malstromu) a mozem sa priblizit k tym Reasonackym. Navyse som zvedavy ci taky syntak vobec je.

Tu su ukazky: (staci kliknut, malo by to prehrat a pri renderovani som zabudol dat hlasitost spat takze je to cele potichsie)
Pad 1
Pad 2
Pad 3
Pad 4
Pad 5
Pad 6
Naposledy upravil(a) Axerathix dne 24 pro 2014 12:58, celkem upraveno 1 x.

Scorpi.03
Příspěvky: 46
Registrován: 30 črc 2010 11:28

Re: Syntak (vsti) na Pady (s moznostami ako Reason)

Příspěvek od Scorpi.03 » 24 pro 2014 12:41

Mně ty ukázky nefungují.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12772
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Syntak (vsti) na Pady (s moznostami ako Reason)

Příspěvek od dendy » 24 pro 2014 12:49

nenastavil si tym su suborom public pristup..
Přílohy
image.jpg
image.jpg (184.21 KiB) Zobrazeno 615 x


Axerathix
Příspěvky: 287
Registrován: 08 dub 2010 12:38

Re: Syntak (vsti) na Pady (s moznostami ako Reason)

Příspěvek od Axerathix » 24 pro 2014 12:59

uz som to opravil, teda dufam, inac ja som nenastavoval ziadne zakazy, tak neviem preco vam to blokuje, mozno koli tomu, ze som nedal share, ale rovno som skopiroval link (mne to fungovalo, tak som dufal ze aj vam, teraz by to malo fungovat).

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2271
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: Syntak (vsti) na Pady (s moznostami ako Reason)

Příspěvek od ReaktoplazmAR » 24 pro 2014 13:03

funguje to.. hladáš Alchemy. :)

Axerathix
Příspěvky: 287
Registrován: 08 dub 2010 12:38

Re: Syntak (vsti) na Pady (s moznostami ako Reason)

Příspěvek od Axerathix » 24 pro 2014 13:22

tak niektore tie zvuky su fakt pekne z tych ukazok co si sem dal ReaktoplazmAR, nenapadlo ma ze Alchemy ma este soundsety. Podla tych ukazok by sa dalo usudit ze ano, lenze pozor, alchemy pouziva aj sample, a tazko povedat ci niektore z tych zvukoch nie su vytvorene prave jednym samplom z nejakeho syntaku. A prave ta nemoznost otestovat si editaciu syntezy - granular, additive atd.. tak ma to odradza od kupy. Pozeral som aj video, ale je rozdiel pozerat video a pracovat s tym osobne, kde vo videu nie je ukazanych kopec veci, ze co ako. Takze teraz mam dva na vyber Zebra a Alchemy.

Odpovědět