Test free master limiterov

Ostatní audio software, obecná diskuse
Poshook

Příspěvek od Poshook »

to kexik) tak to vyzera, ze nakoniec pojdem do Voxengo Elephant. zda sa mi fajn a ma asi najlepsi pomer cena/vykon.
ma niekto skusenosti? (mozno otazka na Iva, ak sem este chodieva)

vasek

Příspěvek od vasek »

Pardon, nechtěl jsem tu vyvolávat záš? a už to tu nebudu dále rozmazávat.
kexik: nedělal jsem samozřejmě velké testy, ale dal jsem vedle sebe L2 a Kjaerhus tak, aby braly stejně a výsledek mi přišel tak moc v neprospěch K., že jsem to ani nezkoušel testovat na jiným materiálu. Možná L2 víc zkresluje na nějakých frekvencích nebo něco... ale celková dynamika byla jiná (Kjaerhus hrozně divně pumpoval).

kexik

Příspěvek od kexik »

vasek: aha, o toto ti ide... ano, kjaerhus ma oble koleno a velke releasy a teda pumpuje. prave tak ako kazdy opto hardver ;)
ok, vravim ze kazdy potrebuje daco ine a ja som prezentoval svoj nazor a trvam na nom

vasek

Příspěvek od vasek »

Chápu. Na masakrovačku rockový pecky to teda ale není :)

delay

Příspěvek od delay »

Já teda musím napsat, že kjaerhus free master limiter je dle mého názoru povedenej plug-in v týhle cenový :-). Je pravda, že malinko rozpumpuje nahrávku, ale zrovna u věci,k terou dělám je to spíše přínos.
Zvuk je pěknej a pro ucho líbivej. V porovnání na stejný volume se surovou nahrávkou se mi jeví jako "pozitivně použitelný" plug-in.

vasek

Příspěvek od vasek »

Ale jo, asi jsem se moc těšil, když jste ho tady tak vychvalovali. Co se týče ceny, tak ta je samozřejmě velmi příznivá :)

Poshook

Příspěvek od Poshook »

vasek píše:Ale jo, asi jsem se moc těšil, když jste ho tady tak vychvalovali. Co se týče ceny, tak ta je samozřejmě velmi příznivá :)
skusal si aj tie ostatne?

Fractal

Příspěvek od Fractal »

fakt vyzkousajte demo toho kjaerhus mpl1... PRO verzi kdyztak... je to brutalitka:)

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

ja som skusal a tiez mi to pocutelne pumpovalo... ale ja som len tocil thresholdom a moc sa s nastaveniami neparal...

vasek

Příspěvek od vasek »

to w1 jsem ještě nezkusil. Nechal jsem se nalákat na mpl1pro a můj přístup včetně výsledku je shodný se Solarfallem.
Poshook: Ale Elephant není free, ne? Nějaký chvály jsem už na něj četl.

Poshook

Příspěvek od Poshook »

vasek píše:to w1 jsem ještě nezkusil. Nechal jsem se nalákat na mpl1pro a můj přístup včetně výsledku je shodný se Solarfallem.
Poshook: Ale Elephant není free, ne? Nějaký chvály jsem už na něj četl.
nie je free, ale stoji 69 dolacov ak ho kupis samostatne a 55 dolacov ak kupis k nemu este nejaky voxengo plugin a to si myslim, je velmi dobra cena vzhladom na jeho referencie a vybavenie (7 typov limitacie, resampling, dithering, automatika, VU metre)

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Predpokladam, ze Poshook uz ma davno nejaky limiter koupeny, ale presto pridam par postrehu.

Zkousel jsem vsechny z pocatecniho menu krome W1 a kazdy ma neco do sebe. TBT Pocket Limiter se mi zda krasne transparentni, Kjaerhus ma prijemny zvuk, ale hodne rychle se rozpumpuje, takze s nim nejde moc hustit RMS. Na GMulti jako limiteru se mi zvukove neco nelibi, ale jeste jsem neprisel na to co:), nicmene jako free multiband je fajn. Co bych do toho seznamu pridal je TBT TubeLimit (http://www.dancetech.com/aa_dt_new/hard ... 758&lang=0), ktery mi prijde ze pekne tlaci. Dost kresli (coz je samozrejme zamer, jakozto simulace lampy), ale lze si s tim pekne pohrat podle potreby. Libi se mi na nabrouseni zaspineni a zhutneni celeho mixu i jednotlivych stop. Pouzivam dost casto Pocket Limiter nebo TubeLimit a spokojenost na vetsinu veci.

Poshook

Příspěvek od Poshook »

Amorph píše:Predpokladam, ze Poshook uz ma davno nejaky limiter koupeny, ale presto pridam par postrehu.

Zkousel jsem vsechny z pocatecniho menu krome W1 a kazdy ma neco do sebe. TBT Pocket Limiter se mi zda krasne transparentni, Kjaerhus ma prijemny zvuk, ale hodne rychle se rozpumpuje, takze s nim nejde moc hustit RMS. Na GMulti jako limiteru se mi zvukove neco nelibi, ale jeste jsem neprisel na to co:), nicmene jako free multiband je fajn. Co bych do toho seznamu pridal je TBT TubeLimit (http://www.dancetech.com/aa_dt_new/hard ... 758&lang=0), ktery mi prijde ze pekne tlaci. Dost kresli (coz je samozrejme zamer, jakozto simulace lampy), ale lze si s tim pekne pohrat podle potreby. Libi se mi na nabrouseni zaspineni a zhutneni celeho mixu i jednotlivych stop. Pouzivam dost casto Pocket Limiter nebo TubeLimit a spokojenost na vetsinu veci.
podla info z mojho podpisu zistis, co som kupil :)

Odpovědět