Test free master limiterov

Ostatní audio software, obecná diskuse
Poshook

Test free master limiterov

Příspěvek od Poshook »

momentalne hladam nejaky pouzitelny brickwall limiter (free) a vybral som tieto 4 kusy, z ktorych by som rad s vasou pomocou vybral jeden. prosim len vyskusat a odporucit vasho favorita pripadne napisat plusy/minusy ku kazdemu

vdaka

http://www.kjaerhusaudio.com/archives/c ... r_v106.zip
(vaforit 1)

http://www.yohng.com/fx/w1limiter.zip
(favorit 2)

http://www.gvst.co.uk/dlgvst/GMax.zip
http://hem.bredband.net/tbtaudio/vstplu ... r_v1-2.zip

kexik

Příspěvek od kexik »

w1 je klobasa, znie hodne podobne ako L2, co je klobasa :)
ten stvrty nepoznam, 1 a 3 su moc ok... ako som uz hovoril velakrat, ja ich skusam vsetky a beriem ten co funguje najlepsie. mimochodom kjaerhus neni moc brickwall, pusta spicky (davam zan "pre istotu" peak master z wavelabu), ale je z nich najmuzikalnejsi (i ked 3 je dost podobna). ak chces komplet free riesenie, skus kombinacie 1+2 a 3+2, w1 na "strazenie", zaber tak od -0.3dB a "hlavny" limiter tak aby uzieral tak 3-5dB... na strazenie neni zly ani mda dynamics, ten tam nemas, ma limiter sekciu v sebe (ale zvukovo je strasne drsny, dost kresli)

Cyril

Příspěvek od Cyril »

To hazite na master savli uz pri mixu?

kexik

Příspěvek od kexik »

Cyril píše:To hazite na master savli uz pri mixu?
ja ano, ale mam to vypnute a sem tam to zapnem pre kontrolu, render robim bez toho
ak ked skladam, tak to tam mam aby som nedesil susedov, ked mi vylezie zo synthu nejaky desny skrekot pri hratkach s filtrom :)))

Poshook

Příspěvek od Poshook »

Cyril píše:To hazite na master savli uz pri mixu?
ja tiez, odjakziva ma iritovali cervene ledky na level metroch :)

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Poshook: No zda se mi ale blby, ze pak sice nemas cerveny ledky, ale nekdy tezko poznas, jestli uz ten zvuk moc nedusis a nekurvis...

vasek

Příspěvek od vasek »

kexik: co o prosím znamená "klobása"?

delay

Příspěvek od delay »

Klbása? Že by EQ křivka?

kexik

Příspěvek od kexik »

vasek: to je kus zvieracieho creva naplneny mletym zvieracim masom, tukom, solou, cesnakom a koreninami ;)
pejorativne pouzite ide o synonymum k haraburde, dreku, svindlu, ale aj k bzunde, haluzi, haluske. skratka bud oznacenie nekvalitneho predmetu, alebo velmi neobycajneho a absurdneho javu, niekedy ovsem javu skvelemu.
tolko kexikov vykladovy slovnik
w1 a L2 je zvukovo nic moc, to chcel autor prispevku povedat

Poshook

Příspěvek od Poshook »

Cyril píše:Poshook: No zda se mi ale blby, ze pak sice nemas cerveny ledky, ale nekdy tezko poznas, jestli uz ten zvuk moc nedusis a nekurvis...
chcel som tym povedat ze ma irituju obcasne preblikavajuce ledky. bud bez obav, uroven na masteri si priebezne kontrolujem aj vypnutim limiteru :)

Fractal

Příspěvek od Fractal »

kez by byla L2 free zeano... ja mam favorita jasneho: Kjaerhus MPL1
a co se tyce free, tak opet kjaerhus

Martin

Příspěvek od Martin »

mpl-1 pro , se mně taky líbí jak pracuje.

z free take kjaerhus, ale svou muziku bych s free zatím nedelal, to bych si radeji priplatil! rozdíl je slyšet

Poshook

Příspěvek od Poshook »

Martin píše:mpl-1 pro , se mně taky líbí jak pracuje.

z free take kjaerhus, ale svou muziku bych s free zatím nedelal, to bych si radeji priplatil! rozdíl je slyšet
tiez nie som nadseny, ze musim pouzit (docasne) free limiter v projekte, kde pouzivam platene efekty, ale zatial nie su prachy, takze tak na mesiac dva potrebujem nieco free :)

ale thread je jasny, ze ano. tak prosim vyberat z MENU :))

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

Cyril píše:Poshook: No zda se mi ale blby, ze pak sice nemas cerveny ledky, ale nekdy tezko poznas, jestli uz ten zvuk moc nedusis a nekurvis...
ja myslim, ze prave takhle to poznas a muzes to nejak resit (pomerama signalu, co do nej smerujou a tak dal). opacne si to u sebe uz nedokazu predstavit, vetsinou mam na masteru od zacatku tech veci vic. kdyz je pak na konci cvicne bypassuju, skladba se uplne rozpadne. pomuze mi to rychle docilit hlasityho mixu. naopak sice taky docilim hlasitosti, ale nejak 'postelovanej' mix takovej limiter (aspon ty, co sem vyzkousel) dost nabori.

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Brooklyn: a myslis, ze by ses mohl sverit s tim, co na tom masteru od zacatku mas? A kdybys napsal i priblizny nastaveni (abych vedel, kde zacit experimentovat), budu nadsenej!

A za odmenu ti posilam pekny obrazek:

Obrázek

:)

Odpovědět