The Grand VST hraje moc potichu

Ostatní audio software, obecná diskuse
Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

The Grand VST hraje moc potichu

Příspěvek od upman » 03 úno 2006 11:07

Zdravim,

vcera sem rozbehal The Grand od Steinberga, neni to urcite spatny klavir, akorat mi hraje desne potichu - i kdyz dam master volume na max (pak to ale lupe), tak je to mizerie.

Co se s tim da udelat? Potrebuji to slyset, ale ne tak, ze budu zvedat master volume, jinak mi pak loopa ustreli hlavu.

Ostatni VST mi hrajou nahlas v pohode....

Dik
upman

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 03 úno 2006 11:22

Stejná MIDI stopa hraje s jakýmkoli jiným VSTi dobře a s navěšeným Grand potichu? Nenastavuje se na Grand ještě něco podobného MIDI dynamice (Velocity) a Expression? Jinak mě nic kloudného nenapadá....

P.

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 03 úno 2006 11:36

No prave, stejna stopa hraje v klidu. Dokonce i kdyz ho pustim samostatne, jde to taky (stand alone), tak hraje potichu... kurna, fakt nevim co s tim je :(
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 03 úno 2006 11:43

2upman: oops, tak potom to bude chtít někoho, kdo s tím dělal (dělá). Sorry.....

P.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 03 úno 2006 11:55

napada mi uplne haluzna otazka: nemas na svojom MIDI keyboarde nastavenu nejaku stabilnu velocity, ktora je dost mala na piano? (napr. 40)... mozno si nieco predtym nahraval touto hlasitostou a zabudol si to vypnut...

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 03 úno 2006 12:07

Prene to me uz napadlo taky, tak sem to zkusil i z 2.keyboardu, mammer piana - a totez - proste mi prijde, jako by standardne ta potvora hrala potichu. I kdyz to vytahuju nahoru pres gain, tak pak to lupe v bednach, takze to neni reseni....
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 03 úno 2006 12:21

Nemas Atlona ?

doufam , ze nemas puvodni verzi 0.97 a mas i update na verzi 1.05 (nebo 1.5) nejsem si jisty jak je presne oznacena.

Jinak doporucuji Grand 2 - ten je zvukove a stabilitou dal!

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 03 úno 2006 12:33

OT: osobne sa cudujem kazdemu, kto si vobec tento soft nainstaluje, nakolko pomer velkost/kvalita je uplny nonsens... ale je to kazdeho vec, len mi to nedalo...

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 03 úno 2006 14:27

no do tedka sem si vystacil s GS3 a The Emperor, zatim the best, akorat se to dlouho spousti, kdyz mam slinu. Zatim mi ale The Grand neprisel az tak moc spatny, zvuk celkem ujde (to je ale asi subjektivni nazor, jak jinak).

Jo a mam urcite Athlona
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 03 úno 2006 14:33

Vyzkousel jsem snad vsechny piana, GS3, Boesendorfer, NI,Kurzweil, Yamaha, Roland, Ensoniq, ...

The Grand 2 - je jednoznacna volba jako solove piano!

Pro piano v aranz plati ale jina pravidla !
Tim , nechci rict, ze by The Grand take nebyl pouzitelny.

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 03 úno 2006 14:55

Souhlas, na solo se mi ale zatim nejvic osvedcil Bossendorf G3 pro gigastudio, mam giga a kousek a hraje super, obzvaste s reverbama.

Jo a mam Grand2. Jak rikam, jediny co me stve, je fakt, ze hraje potichu...

A propo, jaky piana teda pro aranzma? Me se prave libil grand s fm7 leadem a bici house smyckou....
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 03 úno 2006 15:44

Mně Grand hraje OK - rozhodne ne potichu!

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 03 úno 2006 18:02

potichu hra hocico, len nerozumiem, ked zdvihnes gain preco to lupe? co su to za lupance? nahodny praskot, nieco ako clipping, je to len nazaciatku noty?

a, do house grand?
posli sem nejaky kusok takej aranze, nech vieme o com hovoris? znie mi to absurdne

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 03 úno 2006 21:06

kexik píše:potichu hra hocico, len nerozumiem, ked zdvihnes gain preco to lupe?
kexik ale podla mna by mu to nemalo hrat nejako vyrazne tichsie ako ostatne vsti... uz len z principu:-)

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 04 úno 2006 15:18

lupani = prebuzeni beden, oproti ostatnim vst proste hraje potichu... asi blba verze :(
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Odpovědět