tipy na nastaveni Windows XP

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 28 čer 2008 14:59

ekeaze píše:
Pastor píše:A nebo jeste ,ktere sluzby v Windows zakazat
http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... &Itemid=41
toto je super doporucuji....
přidávám se k doporučení, je to velmi srozumitelně napsané...

jinak tipy na programy co umí vypnout kdejakou hovadinu jsou sice pěkné, jenomže je dobré vědět, co je lze vypnout a co ne...

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 29 čer 2008 17:02

Kermitak píše: vypnout indexaci disku
To je asi ten bod 25, že?
Nějak se v tom nedokážu zorientovat, o co vlastně jde a jak na to.
ALE HLAVNĚ: Nezruší mi to virtuální Déčko, na kterém je záloha systému?
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 29 čer 2008 18:10

Tudy píše:
Kermitak píše: vypnout indexaci disku
To je asi ten bod 25, že?
Nějak se v tom nedokážu zorientovat, o co vlastně jde a jak na to.
ALE HLAVNĚ: Nezruší mi to virtuální Déčko, na kterém je záloha systému?
Kdyz si kliknes pravym mysitkem na disk a das si vlastnosti, je tam neco jako "index this drive for faster searching" nebo tak nejak. Nezrusi to nic.

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 01 črc 2008 09:36

Kermitak: díky, už jsem k tomu našel i další info s vysvětlením na tom pctuningu.

Tak na notebooku už mám vše nastaveno.
Na studiovém PC bych si ještě rád pohrál snastavením bodu 15:

15. Fixed Swap File (Virtual Memory)


Select the Advanced tab of the Systems applet and then select the Performance settings button. Then select the Advanced page. In here it is possible to customise the Virtual Memory. For custom size, this is often recommended to be 1.5 to 2 times the amount of your total RAM for both initial and maximum size. Set this to a fixed minimum and maximum value according to your existing RAM

This is another tip from previous Windows operating systems, that is still relevant in XP.

It is slightly better to have a fixed swap file, rather than to let Windows manage the file dynamically.

It is also better to set this up just after installation as the file will be near the start of the disc and will be in one contiguous block.

If the installation process hasn't already done so, set the Virtual Memory to be a fixed sized for both the minimum and the maximum values. To do this, select the Advanced tab of the Systems applet and then select the Performance settings button. Then select the Advanced page. In here it is possible to customise the Virtual Memory. For custom size, this is often recommended to be 1.5 to 2 times the amount of your total RAM for both initial and maximum size. Set this to a fixed minimum and maximum value according to your existing RAM.

Of course, if you have >512 or >768 MB of RAM, then you could consider disabling virtual memory completely, although I would suggest that you experiment to find out what is best for you.

The XP swap file is called pagefile.sys. By default, this will be on your C: drive in the root directory. If you can't see this file in explorer, then this will probably be because the "Hide Protected Operating System Files" option is active in the folder options. To disable this option and make the pagefile.sys visible, start explorer > Tools > Folder Options > View > untick "Hide Protected Operating System Files". Finally, click Yes when asked "Are you sure you want to display these files".

If you want to clear your swap file on shutdown, then do the following:
1. Start -> Run -> "secpol.msc"
2. Go to "Local Policies" -> "Security Options"
3. Double click on "Shutdown: Clear virtual memory pagefile" and enable it.

Jak to nastavujete vy?
Nastavíte jen stejnou velikost jako reálná dostupná RAM, nebo si hrajete i s tím konkrétním prostorem na HD (hned po instalaci) ?
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21301
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 01 črc 2008 13:04

Tudy : Vzdy davam velkost 2x velku ako je fyzicka ram ..

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 01 črc 2008 13:10

Pytkin: ale to je v podstatě standardní nastavení XP.
V tom návodu se píše něco jiného: Set this to a fixed minimum and maximum value according to your existing RAM.

Navíc se mi líbí tato věta, kterou myslím využiji, až rozšířím RAM na 2GB:
Of course, if you have >512 or >768 MB of RAM, then you could consider disabling virtual memory completely, although I would suggest that you experiment to find out what is best for you
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21301
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 01 črc 2008 13:18

Tudy : neni .. klasicke nastavenie XP je , ze si XP managuje subor sam .. Ja vzdy dam aby sa vytvoril swap na systemovom disku .. a velkost MIN aj MAX je 2x fyzicka pamat ..

Virtualnu pamat osobne nechavam pustenu .. Nemal som s tym nikdy problem .. ak je dost fyzickej pamate , tak sa aj tak nevyuziva ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21301
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 01 črc 2008 13:20

Vlastne ja to robim podla toho navodu na prvej strane

15. Fixed Swap File (Virtual Memory)


Select the Advanced tab of the Systems applet and then select the Performance settings button. Then select the Advanced page. In here it is possible to customise the Virtual Memory. For custom size, this is often recommended to be 1.5 to 2 times the amount of your total RAM for both initial and maximum size. Set this to a fixed minimum and maximum value according to your existing RAM

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 01 črc 2008 13:26

Pytkin: jo, to je to samé.
Píše se tam, že je často doporučeno nastavit 1,5 až 2-násobek RAM, ale poslední věta:
"Nastavte pevně hodnotu minima a maxima shodně s vaší skutečnou RAM"
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21301
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 01 črc 2008 13:34

podla vasej pamate .. cize 1.5-2x tolko !

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 01 črc 2008 13:39

Aha, takže "according" je v tomto smyslu "podle" a odkazuje na poučku z předchozí věty...

No, v praxi to asi vážně bude buřt :)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

toxin
Příspěvky: 475
Registrován: 09 pro 2007 23:55

Příspěvek od toxin » 01 črc 2008 18:59

Jindy2 píše:
ekeaze píše:
Pastor píše:A nebo jeste ,ktere sluzby v Windows zakazat
http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... &Itemid=41
toto je super doporucuji....
přidávám se k doporučení, je to velmi srozumitelně napsané...

jinak tipy na programy co umí vypnout kdejakou hovadinu jsou sice pěkné, jenomže je dobré vědět, co je lze vypnout a co ne...
Tož tak sem si podle toho návodu povypínal jednotlivé služby dál sem s těma softama nic nedělal... ale jaksi mi neběhá QIP netušíte čím by to mohlo být ? co aktivovat ?

Uživatelský avatar
Pastor
Příspěvky: 62
Registrován: 05 led 2005 12:34

Příspěvek od Pastor » 03 črc 2008 08:58

Problem Mirandy a QIP mohl byt v tomto:Dle aktuálních informací dostupných na internetu, včera společnost AOL znemožnila používání nejvíce rozšířené IM sítě ICQ, pro ICQ klienty řady menší než 6, a také pro další ostatní služby a aplikace jako je např. Qip, nebo velice populární meebo.com. Blokace sítě je reakcí AOL hlavně na používání neoficiálních klientů (Quip, Miranda ??), vice :
http://jirivanek.eu/meebocom-a-icq-vcerejsi-nefunkcnost

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 03 črc 2008 09:03

Dlho som na hudobnom Windowse zapinal iba Background Services a ficalo to uplne v poho dokonca aj v casoch ked som mal 512MBRAM. Vdaka tomuto threadu si svoje nastavenia samozrejme rozsirim.
Skor ma ale zaujima, ci su taketo nastavenia naozaj nevyhnutne v casoch, ked mame minimalne 2GBRAM, dvojjadra a podobne. Ci napriklad taky screensaver dokaze robit bordel (toto bol len priklad)...

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 03 črc 2008 10:04

tak co se RAM týče si myslim, že snad nikdo nechce, aby mu nějaká sra*ka žrala byť jen jeden MB, když jí nepotřebuje a může jí vypnout...hezky šedivej vzhled woken, bez efektů, tak to je parádní hudební stanice, mám dokonce i skin v tomhle šedivym vzhledu pro Winamp :) a úplně se mi dělá zle, když někde vidím tu modrou lištu se zeleným startem a na ploše defaultní windows louku - to si hned řeknu, že ten člověk na ten systém úplně kašle...

Odpovědět