"Tuning" Firefoxu

Ostatní audio software, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

"Tuning" Firefoxu

Příspěvek od Ivo » 18 dub 2008 12:55

Tak jsem se po několikátém flirtu z Operou vrátil k FF. Opera už mě začal trochu vadit tím, že selhávala v některých základních věcech. FF už jsem dlouho neviděl. Můžete případně poradit nějaký osvědčený "tuning" ? Tj. pár užitečných doplnků, které prospějí provozu ? Antireklama, download manager atd., atd ?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 18 dub 2008 13:07

antireklama aj dobry download manager su vo verzii 2.08+ automaticky
dalsie doplnky si prezri sam, pod tools mas rovno nastroj, ktory ti otvori patricny sajt kde si mozes prehliadat co existuje, citat recenzie a instalovat

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 18 dub 2008 13:14

Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 18 dub 2008 13:16

kexik: tobe prijde "Spravce stahovani" dobrej?
Naposledy upravil(a) Cyril dne 18 dub 2008 13:19, celkem upraveno 1 x.
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 18 dub 2008 13:17

Jak odstranit z našich diskuzí příspěvky od nežádoucích uživatelů

http://www.cdr.cz/a/24130

Mozno by sa to dalo aplikovat aj na electrozone ..

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 18 dub 2008 13:21

Pytkin: to bys mel jednodussi zivot, vid? Holt ezone se cist proste musi, jinak to nejde, ale to, co na ni ostatni pisou, to se neda cist. To je zapeklita situace...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 18 dub 2008 13:33

Cyril píše:kexik: tobe prijde "Spravce stahovani" dobrej?
vie resume, vie stiahnut vsetky linky zo sajtu s filtrom na file type, stiahnute data premenovat podla masky... to je vsetko, co potrebujem

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 18 dub 2008 13:38

adblock +, FireFtp,

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 18 dub 2008 19:18

na stahovani pouzivam kombinaci flashgot - orbit

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 18 dub 2008 19:23

Ivo, nejlepsi tuning firefoxu, co jsem v posledni dobe objevil, je beta Firefox3 ;) (rychlej, neni zdaleka tak nenazranej a jeho zpusob spravy zalozek je mi MOC libi)

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Příspěvek od Wohma » 19 dub 2008 10:56

Doporucuju Flashblock, na vetsine stranek je to opravdu k nezaplaceni - nestahuje a nezobrazuje flash (jen ramecek), dokud na nej nekliknete, daji se nastavit i vyjimky (napr. pro youtube apod.), kazdopadne dnes, kdy spousta reklam je flashovych, je to fakt super vec. Pouzivam jeste FasterFox (nevim, jestli to ma nejaky vyrazny vliv, ale nezpomaluje to, tak co :)) a AdBlock Plus.

Kermitak: dik za tip na tu betu, ja 3ku zkousel asi pul roku nebo rok zpet a bylo to jeste nepouzitelne.

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 19 dub 2008 10:57

Kermitak píše:Ivo, nejlepsi tuning firefoxu, co jsem v posledni dobe objevil, je beta Firefox3 ;) (rychlej, neni zdaleka tak nenazranej a jeho zpusob spravy zalozek je mi MOC libi)
Jo, je to fajn :wink: Stránky se otevírají jednoznačně rychleji než v Opeře ... Tu už definitivně věším na hřebík ... místy dost obskurní ...

Ovšem na druhé straně jsou tu dva problémy

1) např. http://webtv.idnes.cz/?relation=080419111057122 "vyžaduje nainstalování zásuvného modulu WMP11". Dám nainstalovat -další a ceký dialog zmizí a nic se nenainstaluje, video nehraje.Ale to je v té verzi 3. V předchozí to fungovalo

2) už se několikrát stalo, že při otevření běžné stránky to hlásilo error (stránka neexistuje) a při novém pokusu vše OK.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 19 dub 2008 11:49

"vyžaduje nainstalování zásuvného modulu WMP11"
to znamena ze tam je nejake video ktore je enkodovane windows media enkoderom... imho by stacilo nainstalovat windows media player 11 a hlaska zmizne... ale len hadam

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 19 dub 2008 11:53

kexik píše:"vyžaduje nainstalování zásuvného modulu WMP11"
to znamena ze tam je nejake video ktore je enkodovane windows media enkoderom... imho by stacilo nainstalovat windows media player 11 a hlaska zmizne... ale len hadam
To už jsem udělal (v předchozí verzi) a fungovalo to. V této to nefunguje a při pokusu o instalaci se objeví dialog, dám další a hned to zmizí a nic se nestane

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 19 dub 2008 12:00

Ivo: ano, to je pravda, vetsina pluginu bohuzel stale neni na ff3 portovana a ceka se, az bude finalni verze (ktera se ocekava nekdy v kvetnu nebo cervnu). Jen jsem chtel vyjadrit svoje nadseni z tehle nove verze ;), je to fakt parada a zmena proti ff2.
Co se bodu 2 tyce - to je divne, ty bety pouzivam uz nekolik mesicu a tenhle problem jsem nezaznamenal... Bud je problem v necem jinem, nez prohlizeci (momentalni problemy se spojenim?), nebo je to proste jedna ze zahadnych chyb, ktere se holt jeste v betaverzich mohou vyskytnout.

Odpovědět