uad 1176 collection

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
matucha

uad 1176 collection

Příspěvek od matucha »

Zkousim kratce a zatim to vypada jako velmi podarena vec. Zkresleni pekny, 3 ruzny barvy, pekna akce komprese... Dlouho sem si od UAD nic nekoupil, ale tohle na me funguje ;).

biscuit

Re: uad 1176 collection

Příspěvek od biscuit »

ze hned na zacatku odbocuju, ale zkousels waves nls? na me to udelalo docela dojem, pritom takova "blbost" (dojem tim zkreslenim). ja uad bohuzel nemam na cem testnout :-(

matucha

Příspěvek od matucha »

Sorry nezkousel. Wavesy by se mi duplikovali s vecma z uad, tak je nepouzivam.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

No zatim o tom porad jen premejslim, tu zakladni 1176 LN totiz prilis nepretezuju. Ale asi si najdu nekdy chvili na demo:)

matucha

Příspěvek od matucha »

Nepretezujes? ;). U me casto (LN) konci na vokalech, na akustickejch kytarach, na bicich... Tyhle novy kousky maj silnejsi charakter a jejich zkresleni treba na base nebo na bicich dela docela prijemnej rozdil.

matucha

Příspěvek od matucha »

Zajimavy je, ze zdanlive malej rozdil na prvni pocit udela takovej rozdil pri samotny praci jak dobre se to promita do vysledku. Na puvodni 1176LN sem si nikdy nemohl stezovat. Ted jsem si trochu zamixoval s tema novejma a charakter, kterej z toho jde vytriskat (bez velky namahy) jsem se starou verzi nikdy nedosah. Doufam, ze si ted trochu zaupdatujou a udelaj podobnej krok i u LA2A, Pultecu a Fairchilda.

W.Cable

Příspěvek od W.Cable »

Tak jsem neodolal akci a za 74$ jsem si poridil tu 1176 sbirku take, zkousim ji zatim den a jsem celkem nadseny. Skutecne je to podareny, mam v planu to postavit proti 2-1176, kde se do vysledeku sice promitnou prevodniky, ale uvidim jestli mi to neodsune HW na druhou kolej.

matucha píše:Doufam, ze si ted trochu zaupdatujou a udelaj podobnej krok i u LA2A, Pultecu a Fairchilda.
O tomhle asi vis: http://www.uaudio.com/store/compressors ... ction.html

matucha

Příspěvek od matucha »

Jasne... tu LA2A kolekci jsem taky koupil. Zase dost jiny proti original UAD LA2A. Neni tam ta deka, ktera me nakonec odradila od toho to pouzivat. Pekne to funguje s vokalama... a ted jsem to pouzil i na nejakej kopak... rozhodne to dela neco co jiny pluginy nedelaj a je to pekny.

COBOLT

Příspěvek od COBOLT »

to rad slysim zas o důvod víc zkusit uad :)

COBOLT

Příspěvek od COBOLT »

W.Cable píše:Tak jsem neodolal akci a za 74$ jsem si poridil tu 1176 sbirku take, zkousim ji zatim den a jsem celkem nadseny. Skutecne je to podareny, mam v planu to postavit proti 2-1176, kde se do vysledeku sice promitnou prevodniky, ale uvidim jestli mi to neodsune HW na druhou kolej.

matucha píše:Doufam, ze si ted trochu zaupdatujou a udelaj podobnej krok i u LA2A, Pultecu a Fairchilda.
O tomhle asi vis: http://www.uaudio.com/store/compressors ... ction.html

bylo by teda naké srovnaní ?

W.Cable

Příspěvek od W.Cable »

Srovnavat se to moc neda, jak jsem psal, u outboardu se do vysledku promitaji prevodniky, takze v podstate ani nevim jak ten outboard skutecne zni. :)
Kdyz to teda pomineme, tak jsem mel proti sobe to novy UAD LNko a 2-1176LN.
Charakter zvuku je skutecne podobny, ale stejny ne(vliv prevodniku + moznost, ze to VST neni napsany 1:1)... nejaky rozdily tam jsou, hlavne v extremnejsich nastavenich, ale zni to fakt dobre.
Rozhodne ta sbirka za to stoji, clovek dostane nove pouzitelne barvy do palety. A to uplne nejlepsi je, ze si to muzes vyzkouset na svem materialu a pak se rozhodnout jestli to koupis.

COBOLT

Příspěvek od COBOLT »

díky za info

Odpovědět