Tak jsem nakonec neodolal a koupil Space Echo RE201 plugin pro UAD. Teď si s tím hraji a pokud někdo hledáte realisticky znějící tapeecho a springreverb v sw podobě, mohu jen doporučit. Mám zapnuté originální hardwarové RE301 a vedle toho tuhle emulaci staršího bratra RE201 a musím říct, že inženýři v UAD odvedli skvělou práci. Ten plugin je jedním slovem neuvěřitelný. Sice sežere 33% výkonu karty, ale stojí to za to. Zvuk vynikající, GUI přesně jako v reálu (plus nezbytná vylepšení typu temposync, atd.). Oproti 301 se trochu liší, ale mám dva hw kousky a každý hraje jinak, navíc to závisí na použitém pásku, atd. Stejně bych ale v mixu nepoznal, že to není hw a to jsem na pásková echa dost zatížený...
Co je skvělé je, že lze odděleně využívat springreverb (asi nejlepší, co jsem mimo reálnou pružinu slyšel) a tapedelay (taky vynikající) a v případě potřeby tak trochu ušetřit výkon vypnutím jednoho nebo druhého.
Když si uvědomím, kolik stojí originál v dobrém stavu a představím si všechnu tu údržbu a to, že UAD utáhne 3, tak i kdyby si člověk měl koupit tu kartu jenom na tohle, je to ve své podstatě super. Samozřejmě pro někoho podobně postiženého přes vintage delaye.
Jen můj názor, Saša
UAD RE201 Space Echo
-
- Profesionál