UAD1 : Moog Filter

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
Pytkin
Moderátor

UAD1 : Moog Filter

Příspěvek od Pytkin »

Tak uz su na svete drivery pre UAD vo verzii 5.1 a je tam Moog Filter .. Zatial len pre UAD1 .. Zozerie celu kartu .. Cena $199 .. to ujde ..

Obrázek

popis http://www.uaudio.com/products/software ... index.html
vytazenie DSP http://www.uaudio.com/support/uad/charts.html
dole video o tom co to dokaze http://www.uaudio.com/webzine/2008/september/power.html

ninja

Příspěvek od ninja »

Diky za informaci, ted jsem ho zkousel asi dve hodiny, a hodne me to potesilo. Hnal jsem pres to klasickou housovou smycku a vubec jsem nemohl prestat kroutit, ale blby je ze budu muset kvuli tomu kupovat dalsi uad kartu, protoze ta spotreba dsp je fakt otresna...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ninja : dufajme ze na UAD2 to pojde fajn ..

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Ja nevim, me to prijde trosku divny, kupovat si plugin za 200 dolaru + DSP kartu na provoz jeho jediny instance, a jediny co mate, je emulace moog filtru... nebo se za ty prachy neda sehnat analogova verze? Nebo nechat postavit?

ninja

Příspěvek od ninja »

ta emulace je ale podle me dost povedena, navic je tu vyhoda aplikace filtru primo v daw a funce sync pro rytmicke modulace, to me na tom asi bere nejvic.
Ja jsem teda nikdy hw moog filter nemel, ale podle me bude tento plugin srovnatelny s hw verzi.
Navic je tam i verze SE, ktera zere pouze 10 procent dsp.

Liquid Sound
Profesionál

Příspěvek od Liquid Sound »

Souhlas s Cyrilem. Dost drahy na to, ze jde jenom o filtr. Btw. Pro tools maj Moogosky signovanej filtr taky, a jeho instanci je mozny spoustet prakticky kolik je libo, protoze je RTAS native...

Obrázek

UAD respektuju, plugy maj pekny, ale bud neustale se omezovat se vykonem dsp anebo nakupovat karty, ktery ztratej rychle na cene, to mi fakt nesedi. :(

MonkeyFighter

Příspěvek od MonkeyFighter »

Liguid:no myslim ze uad ztraci na cene rozhodne pomaleji nez PC.

Cyril

Příspěvek od Cyril »

ninja píše:ta emulace je ale podle me dost povedena, navic je tu vyhoda aplikace filtru primo v daw a funce sync pro rytmicke modulace, to me na tom asi bere nejvic
No tak asi jo, pokud je to pro nekoho zasadne dulezitej efekt, tyhle vyhody urcite stojej za uvahu, to s tim sync me nedoslo...

bodyia
Vybavení

Příspěvek od bodyia »

na HW Voyageru nebo LitlePhatty jde sync s MIDI via LFO, obálku nebo S/H samozřejmě taky. Moogefooger by šel přes CV synchronizovat taky. Sice to dá trochu přemýšlení, ale to snad neva.
Jestli to zní stejně jako SW verze netuším, nikdy jsem SW verzi neměl;)

emah

Příspěvek od emah »

ja si tiez myslim, ze zelezo je zelezo... :)

Poshook

Příspěvek od Poshook »

emah píše:ja si tiez myslim, ze zelezo je zelezo... :)
ale UAD pluginy nie su zelezo...a o nich je tento thread. flame hw vs. sw je plne forum
:wink:

ninja

Příspěvek od ninja »

cena kolem sedmi tisic za moogerfooger filter, ktery ma jeste oproti zminenemu SW tretinu kontrolovatelnych parametru, a jeste navic problemy se synchronizaci pres CV(coz by mimo jine stalo dalsi penize) me jeste vic utvrzuji v tom ze tento SW neni zas az tak drahy... :wink:

tankista

Příspěvek od tankista »

Budu sice taky OT (i kdyz min nez zelezni kolegove), ale neda mi nezminit Minimonsta, ktera funguje i jako efekt a nakroutitelnejch parametru ma hafa. Minimonsta miluju, filtr ma velmi slusnej

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

hlavne treba pozerat aj na to , ze tu mame UAD2 .. tento filter zozrie cely UAD1 .. ale pri UAD2 uz to bude zaujimavejsie (hlavne pri QUAD verzii) .. Tak isto je to s NEVE pluginami .. Na UAD1 sa pusti par kusov .. do 10 .. preto sme ich nikdy moc nepouzivali .. na UAD2Q ich clovek pusti 128 .. to znamena mozu byt na vsetkych stopach a este ostane kopu vykonu na ine veci ..

emah

Příspěvek od emah »

Poshook píše:
emah píše:ja si tiez myslim, ze zelezo je zelezo... :)
ale UAD pluginy nie su zelezo...a o nich je tento thread. flame hw vs. sw je plne forum
:wink:
:shock:

Odpovědět