účinej LOW CUT

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
Magion

účinej LOW CUT

Příspěvek od Magion »

Zápasím s frekvencema pod 40Hz. Dost často i když to oříznu na eq highpassem ( i až -36dB, což asi není úplně košér...), tak mi na spektrálním měřáku ve Wavelabu zůstává spousta energie ve frekvencích pod 40Hz. Když jdu výš, tak si už kotlám basy, který tam chci mít.
Jak účině řešíte ořez subbasů?

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Re: účinej LOW CUT

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

Magion píše:Zápasím s frekvencema pod 40Hz. Dost často i když to oříznu na eq highpassem ( i až -36dB, což asi není úplně košér...), tak mi na spektrálním měřáku ve Wavelabu zůstává spousta energie ve frekvencích pod 40Hz. Když jdu výš, tak si už kotlám basy, který tam chci mít.
Jak účině řešíte ořez subbasů?
butterworth nebo elipticky filtry - a muzes jich navrstvit vic na sebe, jestli chces bejt fakt prisnej.

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

No ja to riesim bud samotnym EQ aj 2 za sebou, pripadne EQ + Multiband kompresor.

dendy

Příspěvek od dendy »

apulsoft EQ ... univerzalna odpoved na vsetky rezania kde je treba presny a nefarbiaci EQ... jo estie ten butterw... filter ma v sebe posihfopit EQ, tusim az 48dB/okt a je free... len je obcas nestabily v niektorych hostoch...

matucha

Příspěvek od matucha »

Vadej ti na analyzeru nebo zahlcujou mix? Jenom jestli neresis neco, co neni potreba resit ;).

Z HP filtru se mi zatim nejvic libil filtr na porticu, dokazal sem tim oriznout, co sem chtel (dle ucha) a pritom to zustalo stavnaty a nevysusilo se to jako se to deje u softwarovejch filtru, ktery znam. Docela fajn HP filtr je taky na uad neve 88RS, rozhodne neni strmej na to, co resis ty, ale na orezavani vokalu a kytar atd mi pride hodne schopnej.

Jinak problemy se subbasama nastavaj teprv kdyz je dole nejaky moc velky mnozstvi bordelu s velkou amplitudou, veci s hlasitosti o 30dB min na 30Hz proti hodnotam na 50Hz hrajou velmi malou roli v zahlcovani a casto spis daj zvuku trochu vetsi "vahu" a "hloubku" aniz by se projevovaly nejak zle vuci hlasitosti a tak...

carloff
Profesionál

Příspěvek od carloff »

mne nejlepsi prisel zatim filtr na channelu z duende,,,
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

ECSON WALDES
Profesionál

Příspěvek od ECSON WALDES »

Ja mam moc rad starej dobrej Voxengo GLISS EQ, krome HPF umi prirozene i LPF. ma dobrej zvuk a precizni cistej "rez". Skvely je velmi extremni tvarovani krivky HPF/LPF filtru. Pak je velmi dulezita dovednost nastavovat velmi extremni hloubku od jednoho frekvencniho okraje po druhej. To je hodne dulezity pokud hledam HPF i jako efekt (treba pro ultra tenky ostry hht a pod). To je jedna z veci ktera mi moc chybi u jinak skvelejch EQ jako jsou treba Sony Oxford EQ nebo Kjaerhus GEQ7 u tech maji filtry bohuzel velmi omezenou hloubku. Analyser kterej voxengo zobrazuje je mimo to hode uzitecna vec.

Voxengo GLISS EQ
Obrázek

Bedobus

Příspěvek od Bedobus »

neviem ci riesis cely mix alebo jednotlive nastroje. Cely mix je problem, treba zistit ktory track to sposobuje. Mne sa osvedcil UAD cambridge ma elipticky 36dB HPF, ktory funguje dobre. V pripade ze to moc "vysusi", tak pracujem s dvoma pararelnymi stopami, kde si prvu orezem HP, a na druhej LP samostane opracujem spodky. Dalsia moznost je orezat na druhej stope LP filtrom az na 20-30 Hz a dat ju do protifazy, cim sa vyrusia spodne frekvencie. Samozrejme v tomto pripade musis pracovat s linearnym EQ. Niekedy je vsak najjednoduchsie to nahrat znovu alebo dat iny sampel.

Odpovědět