Univerzalni ASIO driver i pro low-end soundards bez ASIO

Ostatní audio software, obecná diskuse
Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 09 srp 2007 09:24

na xp ani vistu NEEXISTUJU mme ovladace, mme layer bezi pod wdm ciste koli kompatibilite. wdm to MA, dokonca aj nativne mme karty (stare creative do isa slotu) maju "wdm" ovladac
wdm je windows driver module, vsetky ovladace na vsetok hardver pod xp a vyssie je wdm
ergo sum, ak to nebezi, je zadrhel niekde inde, viz dendyho otazka

nooly
Příspěvky: 566
Registrován: 12 pro 2004 17:27

Příspěvek od nooly » 09 srp 2007 10:41

to je pravda, vlastne i GUS mel WDM ovladace, zajimalo by me, jestli i pres nej bych si ASIO uzil =)

kazdopadne sem postupoval podle manualu a zadnej device to fakt nevykazuje, tak holt asi nezbude nez vygooglit nejaky troubleshooting...

//edit: problem vyresen. myslel sem, ze kdyz clovek stahuje aktualni stable verzi, melo by byt vse osefovano, ale jak se zda, novejsi beta verze mi zachranila den =)

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 449
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Příspěvek od TAP » 21 led 2008 14:40

Máte někdo zkušenost s asio4all na E-mu kartách? (konkrétně na 0404)

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 21 led 2008 14:48

na emu nie.. ale ESI-QataFire (firewire zvukovka) mi v Cubase4 chodi podstatne lepsie s asio4all nez s nativnym driverom :-) asio4all je k*rv* dobre napisany driver ;-)

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 449
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Příspěvek od TAP » 21 led 2008 14:53

dendy píše:na emu nie.. ale ESI-QataFire (firewire zvukovka) mi v Cubase4 chodi podstatne lepsie s asio4all nez s nativnym driverom :-) asio4all je k*rv* dobre napisany driver ;-)
Právěže jsem četl jak si chrochtáš v svojem topicu, tak si říkám, že to prubnu.
S originál EMU ASIO driverama není moc rozumné chodit pod 20ms. Třeba to poléčíme.

elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 20:05

Příspěvek od elektri » 21 led 2008 17:38

Používám teď Asio4all na Edirol PCR-1, jelikož do Woken ani za prase nemůžu dostat originální driver a přijde mi, že to s tím Asio4all má o dost horší zvuk.
Na skládání si pouštím celý orchestr do jednoho Audio out z Kontaktu a je to celkově dost nečitelné, takže musím používat víc audio výstupů už při skladbě, což mi nevyhovuje....s originál driverem od Rolandu to bylo krásně čitelné i z jednoho outu.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 21 led 2008 17:43

elektri: to sa ti musi iba zdat, sak driver nema nic spolocne s tym ako zvukovka mixuje viac stop z DAW do 1 fyzickehou OUT-u.. alebo sa mylim ? driver to proste posiela zvukovke a ta to taha z bufferov a miesa dokopy..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 21 led 2008 17:58

elektri: eslipak nemas v asio4all zafajknuty resampling na 48kHz?

elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 20:05

Příspěvek od elektri » 21 led 2008 18:02

kexik: nemám

zvukovka používá "Generic USB audio" driver a na Asio mám Asio4All a dal bych ruku do ohně za to, že je ten zvuk horší, než s původním driverem od Rolandu.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 21 led 2008 18:17

no to je, pac wdm layer zvuk procesuje... prinajmensom je tichsi

Odpovědět