Utility a vychytávky pro Mac OS X
Re: Utility a vychytávky pro Mac OS X
Ja ked som presiel z dosu na window, tak som bol rad, ze som sa zbavil norton commanderu.. Nechapem naco to komu je .. Dve okna strasne zvazuju ruky.. Na linuxe to pouzivam , ked chcem preniest iba niektore adresare vo vacsej strukture.. Ale na beznu robotu nechapem, naco komu je commander..
- SoundsFine
OS X je jednoduchý, přímočarý, buď funguje, nebo ti řekne, konečná - koukej mě opravit, nebo máš smůlu.
Win7: jsem rozesraný - tady jsou možnosti, třeba to ještě nějak dobu zkousnu, když tak přehraj tohle a doplň něco jiného, třeba to pomůže a můžeš se tak se mnou drbat a rozčilovat ještě dlouho. Případně pokud chceš klid, tak mě oprav.
Aplikace: nemlich to samé. (ikdyž stále jě něco jen pro Apple (Logic) a něco jen pro Win7 (Samplitude, Sonar)
Stabilita: stejná - jak se k systému chováš, tak se ti odvděčí.
Rychlost: stejná
Kvalita: Apple je taková dobrá středná třída (něco jako Passat,Avensis v různých výbavách (při srovnání s vozy)), rozhodně se od Apple nedočkáš Logana.
U PC s Win7 pořídíš Logana, ale můžeš si vybrat i Porsche Carrera.
Myslím, že to je především o zvyku.
Ale poraďte mi prosím.
1. Jak přesunu na horní liště x - + na pravou stranu.
2. Jak odstraním stín z ikony myši.
3. Jak změním cursor myši (potřebuji větší, ne zoom - nechci, aby vypadal jak z Atari 800XE)
4. Jak se jednoduše změní (jeden klik (hmat) či klávesová zkratka), funkčnost F1,...F12 (standardní funkce, speciání funkce) abych nemusel použít System Preferences.
Díky
Win7: jsem rozesraný - tady jsou možnosti, třeba to ještě nějak dobu zkousnu, když tak přehraj tohle a doplň něco jiného, třeba to pomůže a můžeš se tak se mnou drbat a rozčilovat ještě dlouho. Případně pokud chceš klid, tak mě oprav.
Aplikace: nemlich to samé. (ikdyž stále jě něco jen pro Apple (Logic) a něco jen pro Win7 (Samplitude, Sonar)
Stabilita: stejná - jak se k systému chováš, tak se ti odvděčí.
Rychlost: stejná
Kvalita: Apple je taková dobrá středná třída (něco jako Passat,Avensis v různých výbavách (při srovnání s vozy)), rozhodně se od Apple nedočkáš Logana.
U PC s Win7 pořídíš Logana, ale můžeš si vybrat i Porsche Carrera.
Myslím, že to je především o zvyku.
Ale poraďte mi prosím.
1. Jak přesunu na horní liště x - + na pravou stranu.
2. Jak odstraním stín z ikony myši.
3. Jak změním cursor myši (potřebuji větší, ne zoom - nechci, aby vypadal jak z Atari 800XE)
4. Jak se jednoduše změní (jeden klik (hmat) či klávesová zkratka), funkčnost F1,...F12 (standardní funkce, speciání funkce) abych nemusel použít System Preferences.
Díky
4: no na zmenu F a specialne funkcie mas tlacitko Fn .. co je primarne si nastavujes v preferenciach .. Fn na MB je v lavo dole .. Dlho som si myslel ze na velkej klavenici neni .. a nedavno som si vygooglil a zistil , ze je v pravo vedla HOME, END , PGUP, PGDOWN ..
http://www.technixupdate.com/add-blank- ... os-x-dock/ toto je moc uzitocna vec pre upratanie si ikon na docku a ich vizualne rozdelenie do skupin ...
pokial ja viem, stale nevie poslednu verziu rar-u... format .rar sa bohuzial vyvijadendy píše:Daj priklad co, mozno ti poradimeSoundsFine píše: Ale na OS X je pár věcí, které mi schází a které OS X neumožňuje amne tiez po prechode viacero veci vadilo a stari mackari mi tvrdili na vsetko ze si proste len musim zvyknut , ale to nieje pravda
strasne vela veci sa da vyladit a nastavit priamo cez systemove nastroje amco sa neda na to vacsinou existuje nejaka appka
Ji niekde tu padlo ze mucommander nevie rar - to nieje pravda
- Browse, create and uncompress ZIP, RAR, 7z, TAR, GZip, BZip2, ISO/NRG, AR/Deb and LST archives
- ZIP files can be modified on-the-fly, without having to recompress the whole archive
Osobne si myslim ze prave mu commander je uplne plnohodnotna nahrada za TC
XnView - znamy freeware prohlizec fotek z Win zacina fungovat i na MacOS. Strasne mi chybel nejaky propracovanejsi prohlizec fotek.
http://www.xnview.com/en/downloadunix.html
http://www.xnview.com/en/downloadunix.html
Sophos : freeware antivirus. samozrejme jako kazdy antivirus zpomaluje trochu. to uz si musi kazdej rict, co chce.
http://www.sophos.com/en-us/products/fr ... tures.aspx
neviem este som nemal problem daco rozbalit.. ked tak posli nejaky test archiv v poslenej verzii raru zabaleny, vyskusamkexik píše: pokial ja viem, stale nevie poslednu verziu rar-u... format .rar sa bohuzial vyvija
- Pavel Vantuch
Na co antivirus na Maca?Magion píše:Sophos : freeware antivirus. samozrejme jako kazdy antivirus zpomaluje trochu. to uz si musi kazdej rict, co chce.

protože doba se mění a viry na Maca jsou už prostě tadyPavel Vantuch píše: Na co antivirus na Maca?![]()

Samozřejěm poměrově vůči win virům jich moc není, ale je to jen otázka jak se zlým hochům bude chtít.
že na maca viry nesjou je mýtus, který už bohužel není pravda.

Jak jsem psal - to ať si vyřeší každý sám jestli o tam chce, nebo ne.
ale hlavně bacha na mac defender - to je už známý virus, co se tváří jako ochrana.
-
samotnýho mě taky napadá otázka, zda ta mediální panika ohledně virů na macy není vyvolána výrobci antivirů, kteří hledají nové trhy.
to se těžko zjistí...
- Pavel Vantuch
- Pavel Vantuch

Carbon Copy Cloner
Freeware umožňující vytvořit klon systémového disku (backup funkčního systému).
Kompatibilita: 10.4+
PV : neni lepsie na to pouzit TIME MACHINE ? vyved ma z omylu .. zijem v tom , ze TM disku restornem funkcny system ..
- Pavel Vantuch
TM zafunguje v rámci verze systému. Ale pokud se budu chtít vrátit např. z Lionu na Snow Leopard, tak to TM nezvládne. CCC udělá naprosto funkční klon na externí disk, ze kterého je možno bootovat. Popř. je možnost udělat klon jako disk image. Stejně tak CCC lze využít naopak. Osobně mám Lion stále na externím disku a v momentě, kdy se rozhodnu dát ho na interní disk, tak mám na výběr dvě možnosti. Buďto udělám čistou instalaci systému a použiju Migration Assistant na přenesení uživatelských dat a nastavení, nebo pomocí CCC přenesu komplet vše najednou.
Rozhodně není od věci vědět, že taková možnost existuje
Rozhodně není od věci vědět, že taková možnost existuje