Utility a vychytávky pro Mac OS X
Re: Utility a vychytávky pro Mac OS X
V com je to lepsie oproti VLC playeru co ma vsetky kodeky rovno v sebe aj titulky zobrazuje ??
chyti to aj MPEG2 Iframe only ? tusim MPEG2@HL422 , alebo tam dako ..
- Pavel Vantuch
Tak asi zásadní je, že Perian "sedí" v systému. Pokud budu chtít převádět třeba FLV video z YouTube pomocí nějaké utilitky, tak se to určitě hodí. Třeba takový MPEG Streamclip si o instalaci Perianu přímo sám řekne.dendy píše:V com je to lepsie oproti VLC playeru co ma vsetky kodeky rovno v sebe aj titulky zobrazuje ??
Na toto bohužel neumím odpovědět. Nemám vyzkoušenoPytkin píše:chyti to aj MPEG2 Iframe only ? tusim MPEG2@HL422 , alebo tam dako ..

videa z youtube idu paradne ukladat cez jdownloader ... staci v brpwseri dat cmd+c na linku nayt video, on si to sam odchyti a opyta sa v akom formate ma ulozit, dokonca vie ulozit len audio ako mp3
- Pavel Vantuch
Aha, paráda. Toto jsem neznal. Mrknu na to 

- Pavel Vantuch
Ono asi YT videa nebyly nejlepší příklad. Perian hodně používají lidi s Front Row, který teda z mně neznámých důvodů v Lionu není. Na to jsem taky přišel až teď, protože ho nepoužívám 

- Pavel Vantuch
Občas jsme v některých tématech narazili na klávesové zkratky, tak jsem si vzpomněl na jednu fajn stránku, kde jsou popsány. Když tak ale na ni koukám, napadá mě, že z toho asi udělám výcuc a doplním věci, které tam nejsou, protože sám za sebe se v tom kvantu informací trochu ztrácím. Borec tu stránku průběžně doplňuje od roku 2002, jak se Mac OS vyvíjí a jsou tam tak i věci okolo OS9/Classic, což už je dnes docela mimo.
Magical Macintosh Key Sequences
Magical Macintosh Key Sequences
- Pavel Vantuch
Tak tady je první náhled, jak by to asi vypadalo. Mrkněte na to, jestli vám to takto bude srozumitelné. Případné dotazy/návrhy uvítám

jo jo .. to vyzera super .. to T som ani netusil ..
Wuoala - online file backup, share
http://www.wuala.com/en/learn/features/t/7
http://www.wuala.com/en/learn/features/t/7
- Pavel Vantuch
Magion: mně teda v tomhle směru přijde jako jasná jednička Dropbox
Nehledě na to, že DB je dostupný pro všechny platformy, včetně linuxu, a na start dávají 2GB.
EDIT: aha, musím udělat edit. Wuala je taky pro Linux, to bych jim křivdil

Nehledě na to, že DB je dostupný pro všechny platformy, včetně linuxu, a na start dávají 2GB.
EDIT: aha, musím udělat edit. Wuala je taky pro Linux, to bych jim křivdil

Dropbox je lepší. Hlavně že je i pro Win. Díky. Neznal jsem. 

díky za tip na onyx a idefrag!
uzitecne.
uzitecne.
- Pavel Vantuch
S tou defragmentaci fakt nevím. Netvrdím, že je to špatný tip na utilitu, ale podle mě je defragmentace na Macu naprosto zbytečná. Nemám to z vlastní hlavy, jak jsem někde psal, komunikuju s několika lidma, co dělají do bezpečnosti Mac OS a mezi touto sortou lidí je ten názor jednoznačný.
Sám za sebe jsem to nikdy neřešil, takže nemohu posoudit, zda to smysl má nebo ne. Pokud tu zkušenost někdo má, tak sem s ní.
Sám za sebe jsem to nikdy neřešil, takže nemohu posoudit, zda to smysl má nebo ne. Pokud tu zkušenost někdo má, tak sem s ní.
aj na windowse je zbytecna !