UVI FALCON

Ostatní audio software, obecná diskuse
funkcorp
Příspěvky: 21
Registrován: 23 zář 2013 14:28

UVI FALCON

Příspěvek od funkcorp » 30 říj 2015 13:57

Nemáte už někdo nainstalováno tohle nové "monstrum" od UVI :
http://www.uvi.net/en/software/falcon.html ?
Na některých forech se objevují stížnosti na vysoké nároky na HW (CPU). Bohužel demo k dispozici na to není.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: UVI FALCON

Příspěvek od biscuit » 30 říj 2015 14:29

Vypada to hezky, ale cemu to vlastne je? :D

Axerathix
Příspěvky: 287
Registrován: 08 dub 2010 12:38

Re: UVI FALCON

Příspěvek od Axerathix » 01 lis 2015 17:20

No dnes som to skusal, nie dlho. Skusil som skoro vsetky presety, nie je ich vela a maximalne okolo 35% z CPU mi to bralo (a to mam 4rocny notebook). Skusal som to bez DAW. Potom som skusil aj v Reaperi a vzdy okolo 35%. Co som skusal vlastne jednoduche veci, zatial len nie samplovane oscilatory tak okolo 15 az 20%. Ja som ziadne staznosti necital, zatial. Kde si sa docital o tych staznostiach? Skor som cital opak, ale to hlavne od ludi co maju MachFive 3 co je v podstate to iste len novsia verzia a pod UVI znackou.

Inac mi prvy krat mi zmrzol ked som hral a menil keymap. Ak chces do toho, chod cez bestservice tam je to lacnejsie pretoze neplatis VAT a neviem ci este maju v akcii ale mali tam kupon Halloween20 co znizi cenu o 20eu dole cize v konecnom dosledku to bolo za 219. Z Uvi stranky by to bolo okolo 275 (aj s VAT).

Axerathix
Příspěvky: 287
Registrován: 08 dub 2010 12:38

Re: UVI FALCON

Příspěvek od Axerathix » 01 lis 2015 19:13

Opravujem sa s tym zatazenim cpu. Pri zlozitejsich patchoch ako Pady ked hram 5tonov a zahram ich za sebou rychlo tak to vylezie aj na 70% dajme tomu. Pri 16 hlasne polyfonni, ak znizim na 8, tak tych 35. Ak pomoze tato info.

funkcorp
Příspěvky: 21
Registrován: 23 zář 2013 14:28

Re: UVI FALCON

Příspěvek od funkcorp » 03 lis 2015 14:36

FALCON nainstalovan , nákup za 219 EUR + 100 EUR od UVI na další nákup (počkám s tím až na black friday). Takže za 119 EUR - jsem spokojen.
Prvotní zkušenosti - standalone :
Varování z diskuzí o vysokém zatížení CPU se mi bohužel potvrdily - ale je to hodně individuální (jak zmiňuješ - hlavně některé PADy + některé další) . Např. multi složené z některých 5 padů na mém nic moc PC (I7, W7/64) prakticky nehratelné. Jeden preset 2 - 25 % - podle druhu. Porovnával jsem např. s HALION 5, KONTAKT,REAKTOR - zde CPU bez problémů. Načíst jiné podporované formáty jsem nezkoušel.
+
cena, zvuk, GUI, rychlost, ?instalace až na 3 stroje
-
CPU, málo presetů v základu, zřejmě nutnost číst k některým věcem manuál :cry:

Nejrozsáhlejší diskuse je asi na KVR - dokonce snad i 2x.

Axerathix
Příspěvky: 287
Registrován: 08 dub 2010 12:38

Re: UVI FALCON

Příspěvek od Axerathix » 03 lis 2015 21:42

Ako ti bezi Falcon? Ja som teraz naposledy experimentoval s wavetable syntezou, doteraz vsetko v pohode ale poslednu dobu mi pada. Ked zakliknem na vlastne wavetable subory dak padne, a teraz naposledy mi padol pri nacitani mojho presetu.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: UVI FALCON

Příspěvek od biscuit » 03 lis 2015 22:19

a nastinis, proc se clovek rozhodne pro takovehle monstrum, nez aby si vybral x pluginu, ktery mu individualne sedi presne pro konkretni typ zvuku? mne to porad nejde do hlavy. prijde mi to jako koupit si automatickou pracku, ktera i vyzehli, uvari, vyluxuje a vecer ti vy.... p... :-) opravdu se zajimam jen ze zvidavosti. diky.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: UVI FALCON

Příspěvek od dendy » 03 lis 2015 22:26

biscuit: naprilkad preto ze obcas potrebujes / ches mat po roke monstrum s prakticky neobmedzenymi modulacnymi moznostami... kde nie si limitovany nicim len vlastnou predstavivostou .. vtedy pridu do hry veci ako Alchemy, Serum alebo trebars tento Falcon ..

Proste z rovnakeho dovodu z ktoreho raz dobre posluzi uplne primitivny 1 oscilatorovy analog s 1 filtrom a 1 lfo, a inokedy dobre posluzi TI-cko s jeho modulacnymi moznostami :)

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: UVI FALCON

Příspěvek od biscuit » 03 lis 2015 23:30

jakoze vytvorit patch z ruznych svetu syntezy a samplovani... jj, tomu samozrejme rozumim, nevim proc me to tak nenapadlo. videl jsem to jen jako nejakyho vseumela, ale ne ve smyslu fuze v ramci jednoho "zvuku".

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4612
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: UVI FALCON

Příspěvek od Amorph » 04 lis 2015 09:16

biscuit: covece, uplne divna otazka:) Proste proc ne? Jak vis, ktery z x pluginu sedi presne na konkretni zvuk? Pokud nedelas to samy porad dokolecka, tak nevis. Pak je to jen otazka workflow a inspirace. Monstrum je nekdy vyhodne, nekdy ne, ale mit pohromade hodne moznosti a kombinaci je casto fajn. A je to asi jakoby ses zeptal, co lidi vidi treba na modularu misto, misto aby si koupili jednotlive syntaky;)

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: UVI FALCON

Příspěvek od biscuit » 04 lis 2015 09:39

mozna v tom je i nejaka osobni antipatie k tomu monstru... nevim, proste to na me dela dojem zbytecnyho kusu software, ale je to urcite jen mym naladenim ;-)

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: UVI FALCON

Příspěvek od dendy » 04 lis 2015 10:00

zbytocny software to rozhodne nieje :)) ne-modular syntakov s tak komplexnymi moznostami syntezy, co je mne zname, je v SW mizivo malo .. tie co som menoval - Falcon, Serum, Alchemy (a mozno este Omnisphere 2 ale to imho trochu zaostava za tymi 3) ..

samozrejme na jednoduche klasicke moog/tb303 zvuky je blbost pouzivat take monstrum .. tiez su chvile ked siahnem proste po jednoduchom syntaku (Tyrell N6, Daichi Synth1) ale ked potrebujem spravit nejaky spektralnejsi zvuk, zlozeny povedzme zo 4 layerov a kazdy layer 3 oscilatory, na kazdom nejake trosku viac modulacie ako len obalka na filter - tak ani ina moznost ako taketo monstrum nieje (ked nie si uplny blazon co si to chce napatchovat v Reaktore :))

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: UVI FALCON

Příspěvek od biscuit » 04 lis 2015 10:22

tak treba s alchemy (mam moc rad), mi to zas tak pribuzny neprijde. jinak ja uz dlouhy roky tady v tyhle oblasti pouzivam cronox. podle me celkem opomijenej synth.

ale treba kdybych to mel na displeji a nezralo mi to pri zmacknutym akordu pul vykonu, tak bych si to mozna i zamiloval. uz toho necham :-)

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: UVI FALCON

Příspěvek od dendy » 04 lis 2015 10:46

cece a siel si niekedy naozaj do hlbky toho co vsetko Alchemy dokaze ? Teda neviem ako je na tom to stare, sudim podla toho Alchemy co je terz v Logicu .. VA, spektralna synteza, additivna, formant, v podsate plbohodnonty sampler zo zonami, 4 layery .. prakticky neobmedzeny pocet LFO a obalok.. filter na kazdy layer a potom este globalny filter .. ehm.. no Alchemy je riadne monstrum :)) doknca mam pocit ze co sa tyka cisto moznosti syntezy vacsie nez ten Falcon .. a niektore patche nemaju problem moj i7 2.66 odpalit na 100% :shock:

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: UVI FALCON

Příspěvek od biscuit » 04 lis 2015 11:48

to jo, ale videl jsi tu efektovou sadu co ma falkon? kdyby ty komponenty byly samostatne, bylo by to prima pro dvoji mozne pouziti. pokrejva to vsechno zakladni skoro...

co se tyce alchemy - jo, vim. teda nevim jestli jsem sel do hloubky uplne vseho, ale docela dlouho jsem si s tim hral. nicmene ta struktura uz prave na me byla prilis slozita - uz jsem se tam potom ztracel a nebyl jsem schopnej vytvaret tam vstupni zvukovou predstavu (coz se mi teda nekdy nedari ani u znatelne jednodussich syntaku - proste vzdycky se nekde zapomenu a je to jinde). docela dlouho jsem u toho vydrzel, protoze to je po strance zvuku paradni nastroj.

Odpovědět