uzasnej objev - realtime zobrazeni waveform

Ostatní audio software, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

uzasnej objev - realtime zobrazeni waveform

Příspěvek od Cyril » 17 bře 2008 18:25

O tohle se nemuzu nepodelit, nasel jsem skvely freeware VSTcko, ktery ukazuje realtime waveform... konecne nemusim odhadovat, co dela limiter, hned vidim, ze je nekde silenej peak atd., fakt parada! To jsem dlouho hledal.

Obrázek

http://bram.smartelectronix.com/plugins.php?id=4

Uživatelský avatar
nemo
Příspěvky: 453
Registrován: 27 bře 2004 20:30

Příspěvek od nemo » 17 bře 2008 18:50

Hmmm, jak se to lisi od WaveLabu?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 17 bře 2008 18:51

heh? vsak osciloskop ma kazdy audio soft co poznam...

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 17 bře 2008 19:09

i fruity a winamp to má no ;) akorát tady to je lépe čitelné, nic víc na tom nevidim, ale design se mi líbí...
Naposledy upravil(a) Jindy2 dne 17 bře 2008 19:16, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 17 bře 2008 19:11

No tak to jsem si teda nevsiml, ze by to byla obvykla funkce... vokostuj to...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 17 bře 2008 19:19

He? :)

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 17 bře 2008 19:23

Cyril: Jestli řešíš peaky, tak třeba Sound Forge 8.0 má v sekci Tools nějaký Peak scan, který má poměrně dost nastavení a můžeš si s ním nechat project automaticky celý track. Tam, kde budou peaky překračující nastavené hodnoty, ti to udělá značky, takže přesně víš, kde jsou, aniž bys musel celý track poslouchat a sledovat to očima.
Na tyhle věci má Sound Forge i pár dalších vychytávek - třeba si pamatuje při přehrávání skladby nejvyšší dosažený peak, ale to už tu skladbu musí člověk poslouchat, což je tedy při zjišťování i dalších zvukových chybek stejně lepší.

Ale chápu, že tebe asi spíš zajímá realtime monitoring waveformu a peaků, tak to Sound Forge ber jen jako doporučení, je to použitelné.

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 17 bře 2008 19:58

sice uz pouzivam dlouho, ale rozhodne furt rad

od wavelabu a podobnejch je to odlisny tim, ze to je v realtime a muze pomahat pri kompresi a ekvalizaci --- ono je totiz celkem jednoduchy udelat "snappy" bici s kratkejma atackama a telem mnoho db pod tim, ale pak takovy veci vubec nefungujou s limiterama. Pro tuhle praci je ta vec celkem velkou pomuckou/urychlovacem prace.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 17 bře 2008 20:06

Presne jak rika matucha...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 17 bře 2008 20:37

Se na to asi budu muset podivat, abych pochopil, v cem spociva ten real time ;)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 17 bře 2008 20:41

no predpokladam ze v realnom case vidis to co ide von .. nieco ako osciloskop .. kedze je to vst , tak to zavesis na mastri vidis co ide von .. pripada mi to zaujimave .. otestujem zajtra ..
Naposledy upravil(a) Pytkin dne 17 bře 2008 20:50, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 17 bře 2008 20:47

Cyril: super ! dik

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 17 bře 2008 20:56

Pořád mi není jasné jak se to liší od běžných waveforms v každé DAW ...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 17 bře 2008 21:00

ivo : waveform ti zobrazuje v stope .. tu vidis vystup .. proste zavesis to na vystup a vidis waveform vystupu ..

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 17 bře 2008 21:01

Ivo: ihned vidis, jak vypada waveform po pouziti efektu (a v jakemkoliv miste retezce)...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Odpovědět