O tohle se nemuzu nepodelit, nasel jsem skvely freeware VSTcko, ktery ukazuje realtime waveform... konecne nemusim odhadovat, co dela limiter, hned vidim, ze je nekde silenej peak atd., fakt parada! To jsem dlouho hledal.
Cyril: Jestli řešíš peaky, tak třeba Sound Forge 8.0 má v sekci Tools nějaký Peak scan, který má poměrně dost nastavení a můžeš si s ním nechat project automaticky celý track. Tam, kde budou peaky překračující nastavené hodnoty, ti to udělá značky, takže přesně víš, kde jsou, aniž bys musel celý track poslouchat a sledovat to očima.
Na tyhle věci má Sound Forge i pár dalších vychytávek - třeba si pamatuje při přehrávání skladby nejvyšší dosažený peak, ale to už tu skladbu musí člověk poslouchat, což je tedy při zjišťování i dalších zvukových chybek stejně lepší.
Ale chápu, že tebe asi spíš zajímá realtime monitoring waveformu a peaků, tak to Sound Forge ber jen jako doporučení, je to použitelné.
od wavelabu a podobnejch je to odlisny tim, ze to je v realtime a muze pomahat pri kompresi a ekvalizaci --- ono je totiz celkem jednoduchy udelat "snappy" bici s kratkejma atackama a telem mnoho db pod tim, ale pak takovy veci vubec nefungujou s limiterama. Pro tuhle praci je ta vec celkem velkou pomuckou/urychlovacem prace.
no predpokladam ze v realnom case vidis to co ide von .. nieco ako osciloskop .. kedze je to vst , tak to zavesis na mastri vidis co ide von .. pripada mi to zaujimave .. otestujem zajtra ..
Naposledy upravil(a) Pytkin dne 17 bře 2008 20:50, celkem upraveno 1 x.