Viacportovy MIDI loopback device pre WinXP

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2918
Registrován: 10 bře 2007 21:43
Vybavení

Viacportovy MIDI loopback device pre WinXP

Příspěvek od demsky »

Ahojte,

neviete nahodou ktory MIDI loopback device je najlepsi pre WinXP?
Moj Kurzweil K2000VP nema arpeggiator, preto som vyuzival softwarovy pomocou Hubi's MIDI loopback device, ktory bol ale pisany pre Win95. Zistil som, ze v Logic Audiu mi preto ide pomaly jeden softsynth, tak som ho odinstaloval.

Vdaka za tipy....

Mato

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk »

Imho kdyby se nasel nekdo kdo vi o programu podobnem Hubi's MIDI loopback device, ktery, ale umi i ukladat nacitat presety s ulozenymi nastavenimi virtualnich midi portu - pac je otravne to pri kazdem spusteni nekolika instanci stale propojovat znova a znova.. coz je citlive na omyl typu.. a zase to nejede.. nekde v propojeni mezi midi kabelem hubi a programem, midi kabelem a syntakem je chyba.. a kde....

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2918
Registrován: 10 bře 2007 21:43
Vybavení

Příspěvek od demsky »

no kamo na to je dobry sequencer :) ten si jednak pameta ako si pozoradujes MIDI devices, ako aj kazda stopa sa da nastavit ako bude priechodna. najjednoduchsie to snad islo v starom Cakewalku 9.01 :)

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2918
Registrován: 10 bře 2007 21:43
Vybavení

Příspěvek od demsky »

nieco som uz nasiel, ale freeware verzia je len na jeden MIDI okruh

http://www.nerds.de/en/loopbe1.html

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 2136
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: Viacportovy MIDI loopback device pre WinXP

Příspěvek od tony9 »

demsky píše:Ahojte,

neviete nahodou ktory MIDI loopback device je najlepsi pre WinXP?
Moj Kurzweil K2000VP nema arpeggiator, preto som vyuzival softwarovy pomocou Hubi's MIDI loopback device, ktory bol ale pisany pre Win95. Zistil som, ze v Logic Audiu mi preto ide pomaly jeden softsynth, tak som ho odinstaloval.
Vdaka za tipy....
Mato
Podle mě má Logic svůj arpegiator Někde v enviromentu jde IMHO. nastavit, já sám jsem s ním nikdy moc nedělal.

Ahoj Tony.

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk »

demsky píše:no kamo na to je dobry sequencer :) ten si jednak pameta ako si pozoradujes MIDI devices, ako aj kazda stopa sa da nastavit ako bude priechodna. najjednoduchsie to snad islo v starom Cakewalku 9.01 :)
A dovede to vest mezi midi porty v pohode najednou? mam spusteno nekolik instanci hubis loopback a jsou propojene navzajem abych ziskal dostatecny pocet vstupu a vystupu pro interni i externi prehravace not :)

Jenomze vzdycky kdyz je zapnu muzu propojeni u vsech nastavovat znova... coz otravuje protoze komp pouzivam na samply ale zaroven v nem jede i softwarovy split (v programu) a jeste potrebuju noty vest do GM ve zvukovce tu v layeru se hw syntakem hrat...

Ve splitu na klavesnici to jede dokonale.. da se zaroven hrat bici ze sampleru i basa staci na to dve ruce... ale to nekolika minutove znovu nastavovani vsech vstupne vystupnich virtualnich portu je udesne...

A pritom by to zvladl jeden preset.

Zvladne to ten cakewalk? chci na to hrat zive.. zadne nahravani midi not zatim neplanuji

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2918
Registrován: 10 bře 2007 21:43
Vybavení

Příspěvek od demsky »

no skor sa mi zda, ze sa skrabes lavou rukou na pravom uchu. neviem aku mas konfiguraciu, ale pouzivat loopback na vrstvenie zvuku/split je hotove peklo.

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk »

Njn ale jak jinak to udelat? koupit si dalsi hw srot ? anebo rovnou proste hrat na dve klavesy.. staci kdyby to slo snadno nastavit funguje to dobre nepada... kdyz uz to rozjedu :)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

midi yoke poznate?

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2918
Registrován: 10 bře 2007 21:43
Vybavení

Příspěvek od demsky »

acid punk na ake dve klavesy? ved si ich prepoj cez midi thru, alebo si kup lacny hw sampler a tam si to urob cez vrstvy s ohladom na velocity. inak logic audio ma arpeggiator a uz sa mi ho podarilo spojazdnit, ale ako tak citam, tak je aktivny len pri play/recordingu Logicu :)

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk »

demsky píše:acid punk na ake dve klavesy? ved si ich prepoj cez midi thru, alebo si kup lacny hw sampler a tam si to urob cez vrstvy s ohladom na velocity. inak logic audio ma arpeggiator a uz sa mi ho podarilo spojazdnit, ale ako tak citam, tak je aktivny len pri play/recordingu Logicu :)
Kdybych mel penize abych si koupil lacny midi sampler tak bych ho nejel ze stareho kompu s SB live! ovsem stary sampler znamena diskety - nemam disketovou mechaniku na pc uz par let... znamena zadne usb... znamena zhanet k tomu stare scsi hardisky a scsi cdrom pokud to tam nechci hazet na tech disketach... ktere jsou pomale a nemam je, pominul jsem 2mg ram i mene ve starem hw sampleru do kterych se vejde tak jeden Break... a vic uz nic.. na 5 sekund a dost.. a ted... jsem snad takovy debil abych sel do stareho hw sampleru a dostal nepouzitelny omezeny srot, srot ktery si za drahe kacky dobrovolne koupim... prece nebudu platit za takovou hruzu... kdyz to cele jde udelat na normalnim pc s usb, lacnym ide hardiskem nekolika desitkami mega pameti a cdrom vypalovackou.. a funguje to bez problemu hlavne za pakatel.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2918
Registrován: 10 bře 2007 21:43
Vybavení

Příspěvek od demsky »

dnes uz kupis Akai S5000 za 15 litrov, to je dost rozdiel oproti tomu co stal predtym. ved ked mas SB Live... nevies si povyrabat soundfonty? v takom Awave to ide velmi jednoducho...

pises moc komplikovane, tak sa ti snazim iba pomoct, aby si sa nezahltil riesenim tech problemov na ukor hudby...

Odpovědět