Na nový počítač chci 64-bitový systém. Ovšem je ze zkušenosti jasné, že některé aplikace nebudou v tomto prostředí fungovat optimálně. Takže k němu budu potřebovat ještě druhý 32-bitový systém. A přemýšlím, co je lepší: nainstalovat oba systémy vedle sebe na oddělené partitiony disku a používat výběr bootování při každém startu počítače, nebo zda nainstalovat 32-bitový systém pouze jako virtuální počítač s pomocí nějakého virtualizačního software (např. VirtualBox nebo jiný freeware). Výhodnější by bylo toto druhé řešení (odpadá nutnost restartů a nového bootování při nutnosti přepnout do jiného systému), ale zase nemám žádné zkušenosti, jak se audio software chovají ve virtuálních počítačích. Zejména jde o Cubase. Prosím, poraďte, máte-li někdo s tímto zkušenost.
Děkuji.
Jiří Žůrek
Virtualizace systému a audio programy - Cubase apod.
Re: Virtualizace systému a audio programy - Cubase apod.
Mám 8 GB RAM, Intel core i5.
ok, ja len ci 64bit vobec potrebujes...
osobne by som siel cestou multibootu, virtualne prostredie minimalne pridava sw layer medzi DAW a audio hardware, z coho nemam dobry pocit ohladom latencie
osobne by som siel cestou multibootu, virtualne prostredie minimalne pridava sw layer medzi DAW a audio hardware, z coho nemam dobry pocit ohladom latencie
Na virtual se byt tebou vykaslu, pokud tam budes chtit pouzivat ASIO. Sice nektery hypervisory umi propagovat hw do domU, resp. virtualniho stroje, ale nevim jak windows a casto to s sebou nese nechutnej overhead.
ktere aplikace myslis a co to znamena optimalne?zurek píše:Na nový počítač chci 64-bitový systém. Ovšem je ze zkušenosti jasné, že některé aplikace nebudou v tomto prostředí fungovat optimálně.
Ja jsem zatim nenasel 32bit aplikaci ktera by mi na 64bit W7 nesla, nebo delala problemy (horsi to bylo s Cubase 5 64bit a jejich VSTbridgem)
Pises ze ti prave o Cubase jde. Mam 32bit verzi (muzes mit nainstalovane obe - jak 32 tak 64) a zadny problem. Navic se blizi vydani verze 5.5, tak uvidime jak se vylepsi ta 64bit C5. Pokud bude fungovat dobre, prejdu na ni
Pokud mas 8GB ram tak jednoznacne 64bit system.
Navic mam pocit (ale nezkousel jsem ) ze virtualizace muze lip fungovat na 64bit systemu s vice pameti
Kdyby se toto tvrzení dalo generalizovat,to by bylo na světě krásně...Z vlastní zkušenosti však vím že je lépe být přinejmenším velmi obezřetný u všeho co přišlo po XPčkách a nehledě na to kolikabitvý systém to je.Nevím jak W7 ale sám mám velmi smutné zkušnosti zejména s Vistou kde mi nefungovalo od Steiberga skoro nic co jsem nainstaloval.Navíc z dosavadních reakcí se mi zdá, že nikdo nemá přílišnou důvěru ve virtualizaci,nebot asi chybí dostatek osobních zlušeností.Vlad píše:Ja jsem zatim nenasel 32bit aplikaci ktera by mi na 64bit W7 nesla
Každopádně je nanejvýš pravděpodobné,že 32 bit aplikace typu Cubase nebo Wavelab se bude chovat optimálně pouze na 32 bit systému,a to nejlépe XP...nebo má někdo jiný názor??
Další věcí je ta spousta šikovných plugin co existují pouze v 32 bit...