virtualni ASIO driver?

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
luphtrack

virtualni ASIO driver?

Příspěvek od luphtrack »

vim, existuje VAC, ale napadlo me zbastlit virtualni asio driver, jehoz vystup bych napral napr do jineho asio driveru nebo rovnou na zvukarnu (s vyuzitim portaudio). slo by tak provadet se zvukem ruzne skopiciny pred tim, nez spatri svetlo sveta.

no rad bych vedel jak moc silenej napad to je... :oops:
Obrázek
live free or die!

jackies

Re: virtualni ASIO driver?

Příspěvek od jackies »

luphtrack píše:slo by tak provadet se zvukem ruzne skopiciny pred tim, nez spatri svetlo sveta
Pokud tou skopičinou myslíš nějaký procesing, tak makej a jen nekecej.

Můžeš pro začátek zadrátovat do ASIO4ALL ovladačů nějaké DFX, AudioProc a ukradenou knihovnu nějakého kvalitního 30ti pásmového GEQ + limiter, a poděkuje ti za tvůj čas, snahu a námahu alespoň více lidí ( větší komunita používající a4a ) :wink:
( já bohužel ne, a4a nepoužívám )
Jednoduše řečeno že ? :)
To by byla pecka : ASIO4ALLPro+ :) (v jednom exe souboru )
Je to nejlepší a nejjednoduší varianta pro potenciální sortu uživatelů.
Pro tebe už tak bohužel ne.

Ten tvůj virtual asio driver do real asio driveru s pomocí tamtoho, co musí jet pod támhle tím, a které vyžaduje pro běh ještě tohle .................
Stará, a nikoho v tu ránu, nezajímající píseň.
Budeš na to sám a pokud to tak uděláš, budeš to asi jediný sám i používat.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Zaradenie ďalšieho procesingu do asio drajvru ale pridá veľku latenciu. Mne príde rozumnejši procesing ešte v hoste, pred asio driverom.

luphtrack

Příspěvek od luphtrack »

Pytkin píše:Zaradenie ďalšieho procesingu do asio drajvru ale pridá veľku latenciu. Mne príde rozumnejši procesing ešte v hoste, pred asio driverom.
o to mi tak nějak šlo... otázka je, co bude mít tu latenci nižší - vac nebo ten virtualní driver.
Obrázek
live free or die!

luphtrack

Příspěvek od luphtrack »

jackies píše:
luphtrack píše:slo by tak provadet se zvukem ruzne skopiciny pred tim, nez spatri svetlo sveta
Pokud tou skopičinou myslíš nějaký procesing, tak makej a jen nekecej.

Můžeš pro začátek zadrátovat do ASIO4ALL ovladačů nějaké DFX, AudioProc a ukradenou knihovnu nějakého kvalitního 30ti pásmového GEQ + limiter, a poděkuje ti za tvůj čas, snahu a námahu alespoň více lidí ( větší komunita používající a4a ) :wink:
( já bohužel ne, a4a nepoužívám )
Jednoduše řečeno že ? :)
To by byla pecka : ASIO4ALLPro+ :) (v jednom exe souboru )
Je to nejlepší a nejjednoduší varianta pro potenciální sortu uživatelů.
Pro tebe už tak bohužel ne.

Ten tvůj virtual asio driver do real asio driveru s pomocí tamtoho, co musí jet pod támhle tím, a které vyžaduje pro běh ještě tohle .................
Stará, a nikoho v tu ránu, nezajímající píseň.
Budeš na to sám a pokud to tak uděláš, budeš to asi jediný sám i používat.
bohužel, já potřebuju zdrojáky a ty od A4A nejsou. ještě by možná šlo hostovat nějaké to VST. ale mezi námi, EQ založený na FFTW mi přijde dostatečně luxusní. mohl bych tak vlastně nabastlit "něco jako A4A", akorát s kapánek vyšší latencí.
Obrázek
live free or die!

luphtrack

Příspěvek od luphtrack »

lásky moje chlupatý, tak jsem zjistil, že instalace dll asio ovladače zas tak složitá není :lol:

takže se pustím do menšího bastlení: napíšu asio driver, který si přes lokální UDP port a směrovač a něm umístěný bude povídat s alsa karičkami na nějakém linuxovém PC na síti, na kterém by mohly běžet různé efekty.

tak jsem zvědavej na tu latenci :wink:
Obrázek
live free or die!

Odpovědět