VIRTUALNI MECHANIKA

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

VIRTUALNI MECHANIKA

Příspěvek od nunu » 22 led 2006 14:20

Shanim neco co asi neni,nebo co nejde...Mam v PC SCSI radic kterym mam propojeny syntak.Kdyz hledam nejake samply,musim to pokazde cpat do SCSI mechaniky.Uz mne to nebavi,je to pomale,zdlouhave a zacinam byt to alergicky...

Moc by se mi libila nejaka soft virtualni mechna ktera by nacetla image,ale umela by komunikovat s tim SCSI radicem.Protoze syntak nevidi IDE disky,jenom ty co jsou na SCSI. nemate nekdo neco vyzkouseneho co by fungovalo????

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 22 led 2006 14:24

no bola by moznost dat tam scsi hdd a poukladat sample na neho .. neni to ale uplne to , co si chcel ..

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 22 led 2006 14:33

HDD neni to prave orechove...

Uživatelský avatar
Merlin
Příspěvky: 352
Registrován: 06 pro 2002 14:45

Re: VIRTUALNI MECHANIKA

Příspěvek od Merlin » 22 led 2006 14:57

Ujasneme si pojmy:
nunu píše:....Kdyz hledam nejake samply,musim to pokazde cpat do SCSI mechaniky....
To jako ze strkas samplovaci CD do CDROM mechaniky nebo jak to myslis?
nunu píše:...Moc by se mi libila nejaka soft virtualni mechna ktera by nacetla image,ale umela by komunikovat s tim SCSI radicem.
Obavam se, ze jedine smysluplne reseni je SCSI HDD jak navrhuje Pytkin, kam si poskladas samply, ktere hodlas pouzivat (mam to zrovna tak).

Neumim si ale predstavit, ze by slo softwarove "oklamat" SCSI retezec tak, jak si to predstavujes.

Chces-li usetrit cas pri prohledavani samplovacich CD (ale i to je otazne zda to neco usetri), tak si samplovaci CD prohledni treba v programu CDXtract, vyber si co se ti libi a pak to rucne zkopiruj na SCSI HDD, odkud by to mel sampler nacitat o poznani rychleji.
...so many knobs, so little time... (autor neznamy)

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 22 led 2006 16:33

Ano,pokud hledam samply ktere jsou na CD ROMu,musim jej pokazde strcit do mechaniky.Je na tom neco divneho ???Protoze nedelam v zadnem softwerovem sampleru ale HARDWEROVEM a ta potvora mi nic jineho nez SCSI nevidi.

Jasne ze veci ktere jsem uz nasel a pouzivam mam na HDD.Ale kdyz neco hledam je to zdlouhave.Ta mechanika je proste pomala.Nez se roztoci,nez nacte...Proto se ptam po nejakem sofu co se umi napojit na ten SCSI radic...

Uživatelský avatar
deep
Příspěvky: 109
Registrován: 20 črc 2003 21:53

Příspěvek od deep » 22 led 2006 16:49

Obavam se ze tato situace neni resitelna na tom radici musi byt zarizeni s unikatnim ID aby ho sampler videl a to se softwarove asi vyresit neda
-------------------------------------------------------
Eduard Skýva

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 22 led 2006 19:46

nunu : neverim , ze take nieco existuje ..

Uživatelský avatar
Merlin
Příspěvky: 352
Registrován: 06 pro 2002 14:45

Příspěvek od Merlin » 22 led 2006 20:45

nunu píše:Ano,pokud hledam samply ktere jsou na CD ROMu,musim jej pokazde strcit do mechaniky.Je na tom neco divneho ???
Divneho na tom neni nic, divna byla pouze tvoje formulace otazky.
nunu píše:Protoze nedelam v zadnem softwerovem sampleru ale HARDWEROVEM a ta potvora mi nic jineho nez SCSI nevidi.
To je jaksi celkem pochopitelne :-D
nunu píše:Jasne ze veci ktere jsem uz nasel a pouzivam mam na HDD.Ale kdyz neco hledam je to zdlouhave.Ta mechanika je proste pomala.Nez se roztoci,nez nacte...
Jina moznost bohuzel neni. Navic nezapomen, ze mas co do cineni s technologii pouzivanou bez podstatnejsich zmen rekneme 15 let. Samplery se napr. dodnes nedostaly dal nez je standard SCSI-2 (nicmene oni ale take nic rychlejsiho nepotrebuji).
nunu píše:Proto se ptam po nejakem sofu co se umi napojit na ten SCSI radic...
Takovy soft neexistuje.
nunu píše:Ale kdyz neco hledam je to zdlouhave.Ta mechanika je proste pomala.Nez se roztoci,nez nacte...
Maly tip na zaver: Stve-li te neodolatelne pomala CDROM mechanika, tak pouzivej CO NEJPOMALEJSI (4x-8x), protoze ty se prave nemusi dlooouho roztacet na pekelnou (napr. 52x) rychlost, coz prave zere nejvic casu a nervu! :idea: A navic tu silenou prenosovou rychlost stejne nevyuzijes, protoze mas na sampleru max. tak SCSI-2, takze CDROMka se musi slozite prizpusobovat nez zacne vubec prenaset data. Za tu dobu s tim je 6x CDROMka daaavno hotova :-D

Ta pomalost tohoto archaickeho SCSI retezce u HD sampleru me zere zrovna tak jako tebe, ale jak rikam - jinak to proste nejde! Jedine reseni je holt SW sampler :twisted: Vse je holt otazkou priorit :-D
...so many knobs, so little time... (autor neznamy)

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 22 led 2006 21:37

Ja to tusil ... Bohuzel,vse ma sve pro i proti. V softveru delat nemuzu,protoze mnohe samply pro kurzweila vyuzivaji i VAST,takze bez syntaku nehraji korektne...To je dalsi nemila vec.Zkusim jeste nejakou tu pomalejsi mechnu nekde sehnat,alespon na pujceni a uvidim.Prave presne to roztaceni mi pije nejvic krev.Ono natahne trebaj jenom par malinkych sampliku,ale nez tak udela,prestanu mit mnohdy chut neco hledat a resit,zvlaste je li tam tri miliony programu. A samply pro AKAI nejak moc nevyuzivam,skoro vubec,oproti kurzweilim CD je to mnohem horsi a je s tim vic prace nez se to dokope do konkretni pouzitelne podoby.Tim netvrdim ze jsou vsecky o nicem,trebas vysamplovany roland JD800 sem tam pouzivam na neco.Potrebuju si udelat nyni nejake opravdu nabusene plochy a prave do nich se mi sampliky hodi...

Uživatelský avatar
Merlin
Příspěvky: 352
Registrován: 06 pro 2002 14:45

Příspěvek od Merlin » 22 led 2006 22:17

Vyzkousej nejakou prastarou SCSI mechaniku a budes koukat jak to bude slapat! :-D

BTW bud rad, ze ti ten Kurzweil slape i s rychlymi mechanikami! To muj dinosaurus Emulator III skousne jedine mechaniky 1x-2x (!!!), a to jeste jen zlomek tech co kdy byly vyrobene, a ktere se tudiz prakticky nedaji sehnat (vim o cem mluvim :cry: ), a i kdyby se daly sehnat, tak stejne nikdo(!) poradne nevi, ktere to byly (ani lidi primo z E-mu Inc. USA :evil: ). Takze kdybys nekde narazil na funkcni SCSI CDROM 1x od Toshiby, tak dej vedet! :twisted: :-D
...so many knobs, so little time... (autor neznamy)

Odpovědět