VISTA

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 18 dub 2008 11:56

kexik píše:ivo: co je to za laptop? 1. netreba po instalacii sp updatovat ovladace procesoru 2. zmenit profil v energy managemente?
To nevím. Toshiba Tecra. Profil byl v obou případech stejný - úsporný režim"

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 18 dub 2008 14:29

Ivo píše:Tak jsem si předevčírem nainstaloval Service Pack 1 pro Vista. Hlavní ohlašovaná vylepšení: systém nabíhá rychleji, zvyšuje se výdrž baterie u notebooků a zlepšuje se proces probouzení z hibernace.

Samotná instalace trvala 1,5 hodiny :shock: :shock:

Výsledek po dvou dnech pozorování na mém notebooku Toshiba:

1) systém nabíhá tak o polovinu pomaleji než předtím
2) dosavadní indikovaná výdrž baterie při jejím 100% nabití byla vždy 2 hod 10 min. Po upgradu je to ted vždy 1 hod 40 min
3) při otevření víka notebooku po "uspání" se na obrazovce hned neotevře co tam bylo předtím, ale začne to blikat, pak je několik černých obrazovek a za 20-40 vteřin je teprve bolestný proces ukončen

Takže: Long Live Microsoft ! :roll:

mam vista home premium,... tiez servis pack nainstaloval automaticky pred 2 dnami tusim... instalacia trvala asi 10 minut ... po restarte startuje o 20% rychlejsie... baterka drzi tak isto ako predtym ziadna zmena... pri prechodie zo sleep modu do ostreho ziadny problem...

inak ja co som sa NAJVIAC zaprisahaval ze VISTA NIKDY, tak kedze okolnosti ma donutili (kupa noveho notebooku s preindstalovanou vistiou, ziadny cas na preinstalovanie XP koli kope roboty) tak teraz som ze UPLNE MAX TOTAL spokojny ...vsetky blbosti ako AERO alebo UAC (user account control) som povypinal, dal si standartny windows layout - a vsetko fici total svizne, aplikacie naozaj strartutu rychlejsie ako prakticky na takej istej zozstave ale XP .. tak neviem :-) mozno je to zakon schvalonsti prave preto ze som sa tak zaprisahaval tak som za to dostal zazracne vyladenu verziu visty :-D

Shodan
Příspěvky: 620
Registrován: 20 pro 2006 22:33

Příspěvek od Shodan » 18 dub 2008 15:58

dendy: Tak to gratuluju! :D U mě přesně naopak... napřed nadšení, teď momentálně už skoro VZTEK.
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

Uživatelský avatar
Symphonic
Příspěvky: 402
Registrován: 05 lis 2006 21:15

Příspěvek od Symphonic » 18 dub 2008 17:28

SP1 (cz) jsem nainstaloval, zatím spokojenost, problémy nepozoruji. Jinak po instalaci jsem dal defragmentaci disku. Dokážu si vcelku představit ten bordel na disku po aplikaci SP1, který předělá každý druhý soubor - to může být příčina pomalejšího startu apod. Krom toho notebook nevypínam, používam hybernaci, a restartuji tak jednou za 2-3 týdny, takže rychlost startu mně netrápí. Hybernace a sleep mode fungují naprosto spolehlivě.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 18 dub 2008 18:50

Symphonic píše:SP1 (cz) jsem nainstaloval, zatím spokojenost, problémy nepozoruji. Jinak po instalaci jsem dal defragmentaci disku. Dokážu si vcelku představit ten bordel na disku po aplikaci SP1, který předělá každý druhý soubor - to může být příčina pomalejšího startu apod. Krom toho notebook nevypínam, používam hybernaci, a restartuji tak jednou za 2-3 týdny, takže rychlost startu mně netrápí. Hybernace a sleep mode fungují naprosto spolehlivě.
hybernacia a sleep su funkcie, ktorych uspech na 100% zavisi od konkretneho hardware a hlavne biosu... trebars moj terajsi bord sa z hibernacie nezobudi ani vo windows ani v linuxe a je to o nom vseobecne zname

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21301
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 18 dub 2008 23:58

dendy : asi rok beham vistu .. so zapnutym aerom .. a uz je pekne zasrata .. dlho bootuje .. sem tam vypisuje dake kraviny ze nejaky proces spadol .. atd .. a to na nom len internetujem .. ziaden software iny tam v podstate nemam .. silne bojujem s downgradom na XP ..

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 19 dub 2008 03:56

hmmm..

tak jsme si poridili novy laptop bez OS, abychom zjistili, ze oficialne nejsou drivery pro winXP, a jediny OS, ktery zprovozni vsechna zarizeni v nem jsou vlastne Visty.

ale protoze autoCAD nebezi pod vistou, a je ho treba, zustavala bud moznost laptop vratit nebo... hledat a hledat, a nakonec pokoutne najit nejaky alternativni drivery.

to se nakonec pro vetsinu zarizeni povedlo, ale netreba dodavat, ze sem z toho trochu rozcarovanej.

casem asi CAD pujde pod vistou a upgradujeme, ale toho casu me tohle - ze by lobby microsoftu (?) - ve prospech vist opravdu mrzi.

jedna z veci, ktera nejde, je mimochodem tv tuner, diky kterymu se laptop vydava za multimedialni.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 19 dub 2008 08:59

brooklyn: co za tv tuner to je? analog, dvb? vedel by si aky je v nom chip?

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 19 dub 2008 09:38

Tak u nás je situace SP1 vyřešena. Ve čtvrtek večer to odmítlo stažený SP1 a včera se to tam během dne stáhlo samo.
Už nerozumím ničemu :lol: :lol: :lol:

nooly
Příspěvky: 566
Registrován: 12 pro 2004 17:27

Příspěvek od nooly » 19 dub 2008 12:13

to ja sem nechal pres noc neco renderovat, rano prijdu a kouka na me obrazovka s prihlasenim... visty se s tim service packem fakt neserou =)

juanita jj, schvalne nejsou ovladace novejch zarizeni pro XP moc dostupny (bo i vubec), je to jedna velka lobby...

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 19 dub 2008 13:52

kexik píše:brooklyn: co za tv tuner to je? analog, dvb? vedel by si aky je v nom chip?
zkousim to zjistit.

podle vyrobce proste "analog and hybrid (analog + DVB-T) built-in TV tuner)" (v pcie); nic blizsiho nepisou.

drivery pro visty se potom jmenuji "Liteon_TVT-1060", "YUAN_MC872 TV Tuner driver" a "AverMedia_A301 TV Tuner driver" (jsou tam vsechny tri pro tenhle laptop).

jeste se zkusim podivat do biosu.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 19 dub 2008 18:30

ok, to je potom pase... ja reku ci tam nemas nejaky chip, ktory pozna dscaler (vtedy netreba driver). ale dvb a hybrid chipy, to je z obliga...

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 21 dub 2008 12:25

Tak jsem dostal vyjádření od Microsoftu.cz:

mrzi nas, ze Vase zkusenost s SP1 neni pozitivni. I kdyz jsme se snazili udelat maximum pro hladky prubeh updatu na SP1, nelze bohuzel vyloucit vsechny problemy. Duvodem je, ze kazdy pocitac se po urcite dobe pouzivanin stava unikatem, a to z duvodu nainstalovanych aplikaci a HW komponent.

Vzhledem k situaci, kterou popisujete bych Vam doporucil reinstalovat pocitac a pred instalaci ostatnich aplikaci, ktere pouzivate, nainstalovat SP1.

Rozumim, ze je to casove narocna zalezitost, ale v dane situaci to povazuji za nejlepsi reseni. Ostatni varianty jsou nepredvidatelne. Samozrejme mate moznost odinstalovat SP1, ale jedna se o docasne reseni a stejne se jeho instalaci asi v budoucnu nevyhnete.


Dobrá rada nad zlato :)

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 21 dub 2008 12:47

jasne... informatika moze robit kazdy... 2 zakladne rady ako riesit problem

1/ restartujte pocitac
2/ reinstalujte windows

... to je 99% odpovedi na akykolvek problem :-) teda aspon vo svete windows :-)

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 21 dub 2008 13:03

dendy: nedegraduj to slovo, spravci siti a pocitacu != informatici (i kdyz by radi)

Odpovědět