Vista vs. XP audio performance test

Ostatní audio software, obecná diskuse
Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 25 dub 2007 10:59

No nic proti, mam ted Windows Vista na Notebooku (Vista Home Basic), neuveritelne kokotske, neuveritelne pomale, kdyz jsem vypnul vsechny ty graficke blbosti tak se to jenom mirne zrychlylo, vetsina normalnich programu v tom nejede, nefunguje mi v tom ani Zip zakladni pakovaci program, ani nemuzu rozjet zadny sekvencer a stejne tak se nedaji nainstalovat programy na ktere jsem zvykly, na zvukovku a midi klavesy od M-Audia zatim vubec neexistuji ovladace, a dva tydny zpatky (hned v den nakupu) jsem Microsoft zadal downgrade, ktery mi dodnes nepovolili.. a jestli to tak bude jeste dalsi tyden tak si je nejspis downgraduju ilegalne protoze zit s Vistou je teror kdyz ji zatim nic nepodporuje.

Nejsilenejsi je ze i muj stary notebook s 900 Mhz a Win Me je rychlejsi nez ten novy s Win Vistou a 1,8 Ghz, a hlavne na nem vsechno jede.

Jestli mate rozum tak si ji nekupujte, a pockejte alespon pul roku nez vyjdou generalni zaplaty a firmy se budou alespon snazit pro svuj HW napsat ovladace pro Vistu.. zatim je ten system peklo.

Uživatelský avatar
nathanael
Příspěvky: 707
Registrován: 07 úno 2007 16:19

Příspěvek od nathanael » 25 dub 2007 11:03

acid: jj, mas pravdu, chce to pockat...ostatne takova situace byla po uvedeni XP myslim uplne stejna...ja mam stesti, ze me emu nuti cekat skoro do konce tohoto roku na drivery pro vistu na moji zvukovku, takze me v podstate pred vistou ted chrani :)

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12771
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 25 dub 2007 11:24

nathanael píše:co tohle? - MS is supposed to make big changes in Vista that streamline the flow of audio data and when you combine that with all the new high power hardware that is coming out things look very exciting for the future of DAWs. It's just really hard to wait!
podla mna este viac exciting future of DAW bude ked sa nakombinuje vykon noveho hardwaru s LINUX-om alebo MAC-os :-)))))

Uživatelský avatar
nathanael
Příspěvky: 707
Registrován: 07 úno 2007 16:19

Příspěvek od nathanael » 25 dub 2007 11:36

dendy: nj, ale myslel jsem spíš tohle z toho textu: "big changes in Vista that streamline the flow of audio data" a jestli to chápu správně, tak jsou ve v jehovistovi nějaké velké změny v tom jak se vůbec celkově zpracovává proud audio dat, resp. to znamená, že při programování visty nezapoměli na audio...co konkrétně to znamená nevím...

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12771
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 25 dub 2007 11:44

konkretne je to podla mna len dalsi z kupy komercnych zvastov micro$oftu kde sa nesetri slovami ako "big" "superb" "fantastic" "excellent" "awesome" .. ;-) nic viac nic menej. ako vzdy sa chvalia ze prisli s niecim "novym a uzasnym" a ako vzdy je to nieco co konkurencia (mac, linux) uz davno ma ...

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12771
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 25 dub 2007 11:50

takto ja naozaj nevidim ziadny dovod preco prechadzat na vistu.. absolutne ziadny... v XPckach mi vsetko krasne chodi, nemam problem s nicim, take nemam dovod upgradovat...

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 25 dub 2007 11:50

:) Souhlas ostatne tak je to vzdycky :)

Reklama VS realita, vecna nekompatibilita verzi windows, softwaru, ovladacu, souboru, pomalost k uzoufani, vyhody ktere uz ostatni operacni systemy par let maji, a dalsi skryte bonusy jako DRM a ochrana uzivatele proti jeho vlastni vuli (na ktere se muzeme jen tesit :)

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12771
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 25 dub 2007 12:04

ono v podsate uz teraz mam tolko hudobneho softu ze keby som uz ziadny novy nesputil tak mi to je jedno aj tak mam na najblizsich par rokov o zabavu vystarane ;) takze ja budem fungovat na XPckach dokial to bude mozne.. a az sa (koli nejakej vnutornej ochrane casovej:)) same vypnu alebo mi proste definitivne prestanu fungovat na internet tak prejdem na linux :-) XP je posledny OS od M$ s ktorym pracujem .. definitivne.. :)

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2668
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 25 dub 2007 12:35

a naprogramujes si Cubase linux version predpokladam :lol:

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 25 dub 2007 12:38

Mno silna slova, me windowsy nuti zustavat u nich prave kvuli tech programu ktere chci pouzivat a shanet je pro Mac by bylo peklo, snazit se udrzovat Linux v chodu by bylo jeste vic technicky narocne (porad nejsem moc programator) a potreboval bych rychly pristup k netu :)

Nehlede na to ze jsem kompatibilni s vetsinou lidi kteri maji pocitac :)

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2668
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 25 dub 2007 12:38

acid:...ake mas problemy s ovladacmi? zaujimave ze ja som na XPcku s ovladacmi nemal este ANI RAZ ziadnem problem...vsetok hw sa mi stale podarilo bezproblemov nainstalovat....ze by bola chyba medzi klavesnicou a stolickou ? :lol:

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12771
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 25 dub 2007 12:39

bassline píše:a naprogramujes si Cubase linux version predpokladam :lol:
stale verim ze tak do rok (max 2) bude na linuxe nejake vyspele DAW ...
ale to uz je offtopic nechcem aby sa to tu mojim pricinenim zase zvrhlo na m$ vs. linux :-)))

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 25 dub 2007 12:40

bassline píše:acid:...ake mas problemy s ovladacmi? zaujimave ze ja som na XPcku s ovladacmi nemal este ANI RAZ ziadnem problem...vsetok hw sa mi stale podarilo bezproblemov nainstalovat....ze by bola chyba medzi klavesnicou a stolickou ? :lol:
S XP problem nemam, ja totiz nemam zadne windows XP ;)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 25 dub 2007 12:42

Acid Punk : ja mam Vistu Bussines na 1.6GHz Celeron M , 1G ram , grafika je intel 945GM chipset .. Mam naplno graficke kokotinky pozapinane .. A ide to jak vino ! Trosky mam problemy s WIFI .. v praci ide .. Doma mam dve APcka a nechyta sa ani na jedno .. Winrar ide (zip som neskusal) .. Vegas ide .. ine som tam neskusal .. na Nero 6.6 mi povedala vista ze je nekompatibilny s vistou ..

BTW : Windows ME je najhorsi Windows aky kedy MS vypustil .. ako s tym mozes robit ???

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2668
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 25 dub 2007 12:45

aha, acid ma ME? no tak to sa nedivim potom....

Odpovědět