Vista vs. XP audio performance test

Ostatní audio software, obecná diskuse
Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

No nic proti, mam ted Windows Vista na Notebooku (Vista Home Basic), neuveritelne kokotske, neuveritelne pomale, kdyz jsem vypnul vsechny ty graficke blbosti tak se to jenom mirne zrychlylo, vetsina normalnich programu v tom nejede, nefunguje mi v tom ani Zip zakladni pakovaci program, ani nemuzu rozjet zadny sekvencer a stejne tak se nedaji nainstalovat programy na ktere jsem zvykly, na zvukovku a midi klavesy od M-Audia zatim vubec neexistuji ovladace, a dva tydny zpatky (hned v den nakupu) jsem Microsoft zadal downgrade, ktery mi dodnes nepovolili.. a jestli to tak bude jeste dalsi tyden tak si je nejspis downgraduju ilegalne protoze zit s Vistou je teror kdyz ji zatim nic nepodporuje.

Nejsilenejsi je ze i muj stary notebook s 900 Mhz a Win Me je rychlejsi nez ten novy s Win Vistou a 1,8 Ghz, a hlavne na nem vsechno jede.

Jestli mate rozum tak si ji nekupujte, a pockejte alespon pul roku nez vyjdou generalni zaplaty a firmy se budou alespon snazit pro svuj HW napsat ovladace pro Vistu.. zatim je ten system peklo.

nathanael

Příspěvek od nathanael »

acid: jj, mas pravdu, chce to pockat...ostatne takova situace byla po uvedeni XP myslim uplne stejna...ja mam stesti, ze me emu nuti cekat skoro do konce tohoto roku na drivery pro vistu na moji zvukovku, takze me v podstate pred vistou ted chrani :)

dendy

Příspěvek od dendy »

nathanael píše:co tohle? - MS is supposed to make big changes in Vista that streamline the flow of audio data and when you combine that with all the new high power hardware that is coming out things look very exciting for the future of DAWs. It's just really hard to wait!
podla mna este viac exciting future of DAW bude ked sa nakombinuje vykon noveho hardwaru s LINUX-om alebo MAC-os :-)))))

nathanael

Příspěvek od nathanael »

dendy: nj, ale myslel jsem spíš tohle z toho textu: "big changes in Vista that streamline the flow of audio data" a jestli to chápu správně, tak jsou ve v jehovistovi nějaké velké změny v tom jak se vůbec celkově zpracovává proud audio dat, resp. to znamená, že při programování visty nezapoměli na audio...co konkrétně to znamená nevím...

dendy

Příspěvek od dendy »

konkretne je to podla mna len dalsi z kupy komercnych zvastov micro$oftu kde sa nesetri slovami ako "big" "superb" "fantastic" "excellent" "awesome" .. ;-) nic viac nic menej. ako vzdy sa chvalia ze prisli s niecim "novym a uzasnym" a ako vzdy je to nieco co konkurencia (mac, linux) uz davno ma ...

dendy

Příspěvek od dendy »

takto ja naozaj nevidim ziadny dovod preco prechadzat na vistu.. absolutne ziadny... v XPckach mi vsetko krasne chodi, nemam problem s nicim, take nemam dovod upgradovat...

Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

:) Souhlas ostatne tak je to vzdycky :)

Reklama VS realita, vecna nekompatibilita verzi windows, softwaru, ovladacu, souboru, pomalost k uzoufani, vyhody ktere uz ostatni operacni systemy par let maji, a dalsi skryte bonusy jako DRM a ochrana uzivatele proti jeho vlastni vuli (na ktere se muzeme jen tesit :)

dendy

Příspěvek od dendy »

ono v podsate uz teraz mam tolko hudobneho softu ze keby som uz ziadny novy nesputil tak mi to je jedno aj tak mam na najblizsich par rokov o zabavu vystarane ;) takze ja budem fungovat na XPckach dokial to bude mozne.. a az sa (koli nejakej vnutornej ochrane casovej:)) same vypnu alebo mi proste definitivne prestanu fungovat na internet tak prejdem na linux :-) XP je posledny OS od M$ s ktorym pracujem .. definitivne.. :)

bassline

Příspěvek od bassline »

a naprogramujes si Cubase linux version predpokladam :lol:

Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

Mno silna slova, me windowsy nuti zustavat u nich prave kvuli tech programu ktere chci pouzivat a shanet je pro Mac by bylo peklo, snazit se udrzovat Linux v chodu by bylo jeste vic technicky narocne (porad nejsem moc programator) a potreboval bych rychly pristup k netu :)

Nehlede na to ze jsem kompatibilni s vetsinou lidi kteri maji pocitac :)

bassline

Příspěvek od bassline »

acid:...ake mas problemy s ovladacmi? zaujimave ze ja som na XPcku s ovladacmi nemal este ANI RAZ ziadnem problem...vsetok hw sa mi stale podarilo bezproblemov nainstalovat....ze by bola chyba medzi klavesnicou a stolickou ? :lol:

dendy

Příspěvek od dendy »

bassline píše:a naprogramujes si Cubase linux version predpokladam :lol:
stale verim ze tak do rok (max 2) bude na linuxe nejake vyspele DAW ...
ale to uz je offtopic nechcem aby sa to tu mojim pricinenim zase zvrhlo na m$ vs. linux :-)))

Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

bassline píše:acid:...ake mas problemy s ovladacmi? zaujimave ze ja som na XPcku s ovladacmi nemal este ANI RAZ ziadnem problem...vsetok hw sa mi stale podarilo bezproblemov nainstalovat....ze by bola chyba medzi klavesnicou a stolickou ? :lol:
S XP problem nemam, ja totiz nemam zadne windows XP ;)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Acid Punk : ja mam Vistu Bussines na 1.6GHz Celeron M , 1G ram , grafika je intel 945GM chipset .. Mam naplno graficke kokotinky pozapinane .. A ide to jak vino ! Trosky mam problemy s WIFI .. v praci ide .. Doma mam dve APcka a nechyta sa ani na jedno .. Winrar ide (zip som neskusal) .. Vegas ide .. ine som tam neskusal .. na Nero 6.6 mi povedala vista ze je nekompatibilny s vistou ..

BTW : Windows ME je najhorsi Windows aky kedy MS vypustil .. ako s tym mozes robit ???

bassline

Příspěvek od bassline »

aha, acid ma ME? no tak to sa nedivim potom....

Odpovědět