Vlastní VST kompresor

Ostatní audio software, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4893
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Vlastní VST kompresor

Příspěvek od Amorph »

Multiband tam pridavat nebudu, trochu misto toho tam je Hf-split :) uvazoval jsem jeste o MS, ale to mi nakonec prislo, ze to vetsinou vlastne nezni moc dobre, kdyz se M a S komprimuji ruzne a taha to za usi. Jeste si nejsem jistej, jestli autogain se chova spravne, ale jinak mi tam uz asi nic nechybi. Tak ted se rozhodnout jakou formou to vydat. A pripadne uplne predelat gui:)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22365
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Vlastní VST kompresor

Příspěvek od Pytkin »

Ja myslim ze GUI by zasluzilo zmenu .. hlavne oddelit podstatne prvky .. mozno vacsie gombiky a menej podstatne prvy mensie .. alebo daco podobne .. a tiez sa priklanam k nazoru , ze to radsej nejak rozdelit pod seba, aby to nebolo uzke a dlhe ..

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4893
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Vlastní VST kompresor

Příspěvek od Amorph »

Ok, no neco na tom je. Jinak nezkousel nahodou nekdo jak to hraje? :)

geomystery
Příspěvky: 138
Registrován: 03 kvě 2021 17:38

Re: Vlastní VST kompresor

Příspěvek od geomystery »

Ja to dneska vecer zkusim.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4893
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Vlastní VST kompresor

Příspěvek od Amorph »

Super, diky!

geomystery
Příspěvky: 138
Registrován: 03 kvě 2021 17:38

Re: Vlastní VST kompresor

Příspěvek od geomystery »

Zatím nic konkrétního, snad jen že po funkční stránce se zdá být všechno OK. WIN10 64-bit Studio One. Asi nejpoužitelnější to u mě bude na snare. Jako master kompressor by šlo použít taky, ale na to tu mám vhodnější kousky. Možná i tečka na kicku by s tím šla hezky vytvarovat. Dokáže to dodat hezky prezenci. Určitě pozkouším víc až budu tvořit.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4893
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Vlastní VST kompresor

Příspěvek od Amorph »

Díky za vyzkoušení! Tečku to určitě umí, dá se myslim velmi dobře shapovat pomocí RMS a to i na grupě celých bicích. Plus mě někdy baví i HF split na bicí ale i na vokály nebo synty. A pomocí Crush se to dá hezky zaplnit a když je zapnuté ENV tak vrátit tělo za úderama a zbytek nechat čistý.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4893
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Vlastní VST kompresor

Příspěvek od Amorph »

Tak jsem se rozhodl to vydat jako donationware. Release info a linky ke stažení jsou tady. Zatim jen Windows, časem to snad zbuilduju i pro Mac.

https://www.kvraudio.com/product/sonicr ... inda-audio

případně přímo tady https://lindaaudio.blogspot.com/2022/12 ... usher.html

Udělal jsem k tomu ještě krátké demo video:

biscuit
Příspěvky: 10214
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Vlastní VST kompresor

Příspěvek od biscuit »

https://rekkerd.org/linda-audio-release ... r-windows/ :-)
hodně fanoušků a ať časem dojde na nějaký to fajn škálovatelný gui

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4893
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Vlastní VST kompresor

Příspěvek od Amorph »

Díky! Nejdřív to udělám pro Mac a pak možná dojde i na to lepší GUI:) Ještě uvažuju u přídání oversamplingu.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4893
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Vlastní VST kompresor

Příspěvek od Amorph »

Tak uz jsem to zprovoznil i na Macu https://lindaaudio.blogspot.com/

Jinak reakce zatim velmi pozitivni, konverze na donations uz prilis ne:) Ale to se dalo cekat.

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 2048
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: Vlastní VST kompresor

Příspěvek od tony9 »

V týdnu ten plugin vyzkouším. Mám teď víc restů, tak to doháním.

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2957
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: Vlastní VST kompresor

Příspěvek od Fractal »

Taky se těším až vyzkouším poslední verzi, mám nějakou co se jmenuje Sonicrush.
Amorph píše:
08 led 2023 21:40
...Jinak reakce zatim velmi pozitivni, konverze na donations uz prilis ne:) ...
Njn, lidi si věcí zadarmo neváží. Měl jsi to dát za 500€, stačilo by pár prodejů a už máš na nákup součástek pro hw verzi :D

vasek
Příspěvky: 2192
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Re: Vlastní VST kompresor

Příspěvek od vasek »

Amorph: musel bys asi ty lidi nějak emočně oslovit, dát k tomu nějakej příběh a tak... Jinak je to pro lidi random plugin, kterej si ani nebudou pamatovat, kde stáhli (i když ho třeba pak budou používat).

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4893
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Vlastní VST kompresor

Příspěvek od Amorph »

Nj, uvidime, bude to chtit asi trochu nejake omacky nebo PR. Mozna zkusim Patreon a mozna to cele dopadne jeste jinak:)

Fractal: posledni verzi vyzkousej, je tam par veci navic a par veci jeste doladenych.

Odpovědět