VST - globalny controller
VST - globalny controller
Ahoj.
Neviem ako rozumne zacat, tak prejdem k veci - potrebujem VST "efekt", ktory dokaze zdielat fadery/knoby napriec instanciami.
Jednoducho mam v projekte 4 instancie tohoto "zazraku" na roznych stopach, na jednej z nich otocim knobom a na ostatnych sa otoci tiez.
Ucel - efektne obist v Reaper-ovi nemoznost linkovat parametre efektov medzi stopami.
Googlu sa zjavne opytat neviem, je otazne, ci nieco take existuje. Vzhladom na to, ze niektore voxengo pluginy o sebe vzajomne vedia by to ale asi nemal byt technicky problem... Situacii, ze si to budem programovat sam sa chcem vyhnut co to da, C-cko som uz roky nevidel a na windows je to totalne peklo...
Diky
Neviem ako rozumne zacat, tak prejdem k veci - potrebujem VST "efekt", ktory dokaze zdielat fadery/knoby napriec instanciami.
Jednoducho mam v projekte 4 instancie tohoto "zazraku" na roznych stopach, na jednej z nich otocim knobom a na ostatnych sa otoci tiez.
Ucel - efektne obist v Reaper-ovi nemoznost linkovat parametre efektov medzi stopami.
Googlu sa zjavne opytat neviem, je otazne, ci nieco take existuje. Vzhladom na to, ze niektore voxengo pluginy o sebe vzajomne vedia by to ale asi nemal byt technicky problem... Situacii, ze si to budem programovat sam sa chcem vyhnut co to da, C-cko som uz roky nevidel a na windows je to totalne peklo...
Diky
Re: VST - globalny controller
Ak to spravne chapem, tak ti staci lubovolny HW kontroler na midi porte X kanali Y cc ZZ namapovat ziadany softwarovy fader/knob kazdeho z tych 4 spft pluginov na ten isty X-Y-ZZ ovladac.
-
- Profesionál
spis to musis vzit pres DAW -- nativne tohle podporuje ableton, fl studio -- nevim, jestli treba i studio one. cubase vzdycky jen jeden parametr, takze pruda, to bys pak musel nastavovat pres ten virtualni MIDI port, a to ti fakt nepreju :-] aha, vidim, ze pouzivas reaper... ze by to ale reaper neumel, se mi nechce verit, porad slycham, jak modularni prostredi to je. zkousel ses ptat na foru?dusanmsk píše:Ahoj.
Diky
JJ, jedna sa o Reaper.
Vyvojari na to uz ROKY seru, nepomahaju prosby/hrozby, tak hladam workaround, pricom mozem namapovat knoby roznych VST-cok na 1 stope, medzi stopami nie ( a na to by sluzilo to vst ).
Stare zlate FL Studio ...
Vyvojari na to uz ROKY seru, nepomahaju prosby/hrozby, tak hladam workaround, pricom mozem namapovat knoby roznych VST-cok na 1 stope, medzi stopami nie ( a na to by sluzilo to vst ).
Stare zlate FL Studio ...
Vo FL Studio sa mi to podarilo rychlo, len po par minutach maturovania. Treba si vlozit jeden Dashboard, co je slastne softwarovy controller, v nom som urobil jeden cudlik ktory sa vola Wheel1. Potom som vlozil na 4 rozne kanaly 4 rozne VST efekty (nielen fruitacke) a kazdemu som jeden cudlik namapoval tak aby bol ovladany z Dashboardu otacanim Wheel1.
Vysledok je ze ked som mysou zavrtel s Wheel1, tak sa menili vsetky 4 kontrolery roznych VST efektov. Takze FL to dokaze.
Vid obrazok v prilohe.
Vysledok je ze ked som mysou zavrtel s Wheel1, tak sa menili vsetky 4 kontrolery roznych VST efektov. Takze FL to dokaze.
Vid obrazok v prilohe.
- Přílohy
-
Ano, FL to dokaze a pracovalo sa mi s nim fakt dobre, co sa tyka automatizacie je to fakt jednicka. Nebyt mrakov nedostatkov, ktorymi ten program trpi sa k nemu okamzite vratim, ale bohuzial svet nie je ruzovy, tak zatial pouzivam Reaper a cakam na demo BitWig, ktore by snad mohlo trosku otocit moju situaciu
...

Sorry za OT:
Reason tiez dokaze presne to, co potrebujes - cez tzv. Combinator - v zabavnej a intuitivnej forme. Neuvazoval si o Reasone ? Dnes uz to nie je uzavrety system vdaka Rack Extensions. Nevyhodou je, ze zatial nepodporuje MIDI OUT.
Reason tiez dokaze presne to, co potrebujes - cez tzv. Combinator - v zabavnej a intuitivnej forme. Neuvazoval si o Reasone ? Dnes uz to nie je uzavrety system vdaka Rack Extensions. Nevyhodou je, ze zatial nepodporuje MIDI OUT.
S reasonom som kedysi skusal pracovat, bola to nejaka prehistoricka verzia okolo roku 2001, ale tie kable. Tie kable... Tie kable !
FL je voci tomu super, ale bohuzial trpi urcitymi technickymi problemami ktore sa mi nepodarilo preklenut a uz mi nevyhovuje ani jeho bordelo-neodolnost v sequencer view a jeho absolutna neprispobivost.
Potom som kupil Reaper, rok ho studoval, spravil v nom prvy ofiko release. Reaper je v mnoho uzivatelskych veciach svetelne roky napred, mam rad ako je prisposobitelny, konfigurovatelny, prehladny, ale ma zas svoje tajne ale - automatizacia v nom stoji uplne za hovno, beatmatching neni tak precizny ako v FL, a potom sa to nabaluje - nema object editing a-la Samplitude, nema clip launcher a-la ableton... A hlavne sa mi nechce kupovat/ucit dalsi DAW. Laka ma skusit workflow a-la ableton, tzn. kombinacia clip launcher a aranz, myslim, ze by to mohlo byt silne inspirativne, uvidime ked pride bitwig, mozno to bude dalsi kandidat na rok strateneho casu ...
FL je voci tomu super, ale bohuzial trpi urcitymi technickymi problemami ktore sa mi nepodarilo preklenut a uz mi nevyhovuje ani jeho bordelo-neodolnost v sequencer view a jeho absolutna neprispobivost.
Potom som kupil Reaper, rok ho studoval, spravil v nom prvy ofiko release. Reaper je v mnoho uzivatelskych veciach svetelne roky napred, mam rad ako je prisposobitelny, konfigurovatelny, prehladny, ale ma zas svoje tajne ale - automatizacia v nom stoji uplne za hovno, beatmatching neni tak precizny ako v FL, a potom sa to nabaluje - nema object editing a-la Samplitude, nema clip launcher a-la ableton... A hlavne sa mi nechce kupovat/ucit dalsi DAW. Laka ma skusit workflow a-la ableton, tzn. kombinacia clip launcher a aranz, myslim, ze by to mohlo byt silne inspirativne, uvidime ked pride bitwig, mozno to bude dalsi kandidat na rok strateneho casu ...
-
- Profesionál
jj, vsechno ma svoje... (chapu, ze DAW-hopping je strasne neproduktivni, ale zkusil bych rychle kouknout i na studioone, mozna by ti vyhovovalo vic...).
jinak objektovy aplikovani pluginu ma snad prave jen samplitude, a nikdo jiny, nebo se pletu? je to skvela ficura, v praxi s tim nemam zkusenosti a takhle na papire mi prijde, ze to muze rychle zneprehlednit projekt, ale stejne.. skvela vlastnost, kez by to ostatni rychle okopirovali.
jinak objektovy aplikovani pluginu ma snad prave jen samplitude, a nikdo jiny, nebo se pletu? je to skvela ficura, v praxi s tim nemam zkusenosti a takhle na papire mi prijde, ze to muze rychle zneprehlednit projekt, ale stejne.. skvela vlastnost, kez by to ostatni rychle okopirovali.
Jo, myslím, že to má jen Samplitude. Mám na to podobný názor, ale na druhou stranu si dokážu představit využití; z hlavy mě napadá třeba výborná náhrada za ON/OFF nějakého Insert efektu jen pro určitý úsek stopy, což bylo relativně donedávna pro Cubase nemyslitelné (tahle záležitost se nedala automatizovat) - a rozhodně bude kopa dalšího využití. Čili vlastnost určo parádní.
P.
P.
pavlii: covece, kazdej insert ma automaticky parametr bypass ne?
-
- Profesionál
on pise 'donedavna to neslo' (i kdyz si sam nepamatuju, ze by to byvalo nekdy neslo).
no ja prave taky mam pocit, ze to slo vzdy, ale je fakt, ze pavlii jel jeste donedavna na Cubase VST;) Druha vec ale je, ze zrovna na skokovy veci je automatizace v Cubase dost nepresna, zavisla na latenci a jeji kompenzaci atd. takze nekdy trefit spravny okamzik toho bypasu je peklo.
no ja som do googlu dal ''vsti controller'' a naslo mi nieco, len neviem ci to co hladas, teda ci to dokaze to co popisujes. Napr:
http://www.brothersoft.com/vst-midi-con ... 21547.html
http://www.bluecataudio.com/Products/Pr ... teControl/
snad pomoze vo vyhladavni.
http://www.brothersoft.com/vst-midi-con ... 21547.html
http://www.bluecataudio.com/Products/Pr ... teControl/
snad pomoze vo vyhladavni.
Amorph píše:no ja prave taky mam pocit, ze to slo vzdy, ale je fakt, ze pavlii jel jeste donedavna na Cubase VST;) Druha vec ale je, ze zrovna na skokovy veci je automatizace v Cubase dost nepresna, zavisla na latenci a jeji kompenzaci atd. takze nekdy trefit spravny okamzik toho bypasu je peklo.

2Brooklyn: jenom zapátrám odhadem v paměti a automatizovat OFF/ON Insert efektu uměla až Cubase SX a dál. Ve starších verzích (ano - moje prehistorická VST/32) to opravdu nešlo, takže tam to musím (pokud bych potřeboval) řešit jinak.
P.