VST - globalny controller

Ostatní audio software, obecná diskuse
dusanmsk
Příspěvky: 536
Registrován: 04 led 2011 12:33

VST - globalny controller

Příspěvek od dusanmsk » 22 říj 2012 21:41

Ahoj.

Neviem ako rozumne zacat, tak prejdem k veci - potrebujem VST "efekt", ktory dokaze zdielat fadery/knoby napriec instanciami.
Jednoducho mam v projekte 4 instancie tohoto "zazraku" na roznych stopach, na jednej z nich otocim knobom a na ostatnych sa otoci tiez.
Ucel - efektne obist v Reaper-ovi nemoznost linkovat parametre efektov medzi stopami.

Googlu sa zjavne opytat neviem, je otazne, ci nieco take existuje. Vzhladom na to, ze niektore voxengo pluginy o sebe vzajomne vedia by to ale asi nemal byt technicky problem... Situacii, ze si to budem programovat sam sa chcem vyhnut co to da, C-cko som uz roky nevidel a na windows je to totalne peklo...

Diky

Uživatelský avatar
hawkens
Příspěvky: 368
Registrován: 26 úno 2007 18:49

Re: VST - globalny controller

Příspěvek od hawkens » 22 říj 2012 23:41

Ak to spravne chapem, tak ti staci lubovolny HW kontroler na midi porte X kanali Y cc ZZ namapovat ziadany softwarovy fader/knob kazdeho z tych 4 spft pluginov na ten isty X-Y-ZZ ovladac.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: VST - globalny controller

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 23 říj 2012 00:14

dusanmsk píše:Ahoj.

Neviem ako rozumne zacat, tak prejdem k veci - potrebujem VST "efekt", ktory dokaze zdielat fadery/knoby napriec instanciami.
Jednoducho mam v projekte 4 instancie tohoto "zazraku" na roznych stopach, na jednej z nich otocim knobom a na ostatnych sa otoci tiez.
Ucel - efektne obist v Reaper-ovi nemoznost linkovat parametre efektov medzi stopami.

Googlu sa zjavne opytat neviem, je otazne, ci nieco take existuje. Vzhladom na to, ze niektore voxengo pluginy o sebe vzajomne vedia by to ale asi nemal byt technicky problem... Situacii, ze si to budem programovat sam sa chcem vyhnut co to da, C-cko som uz roky nevidel a na windows je to totalne peklo...

Diky
spis to musis vzit pres DAW -- nativne tohle podporuje ableton, fl studio -- nevim, jestli treba i studio one. cubase vzdycky jen jeden parametr, takze pruda, to bys pak musel nastavovat pres ten virtualni MIDI port, a to ti fakt nepreju :-] aha, vidim, ze pouzivas reaper... ze by to ale reaper neumel, se mi nechce verit, porad slycham, jak modularni prostredi to je. zkousel ses ptat na foru?

dusanmsk
Příspěvky: 536
Registrován: 04 led 2011 12:33

Re: VST - globalny controller

Příspěvek od dusanmsk » 23 říj 2012 11:58

JJ, jedna sa o Reaper.

Vyvojari na to uz ROKY seru, nepomahaju prosby/hrozby, tak hladam workaround, pricom mozem namapovat knoby roznych VST-cok na 1 stope, medzi stopami nie ( a na to by sluzilo to vst ).

Stare zlate FL Studio ...

Uživatelský avatar
hawkens
Příspěvky: 368
Registrován: 26 úno 2007 18:49

Re: VST - globalny controller

Příspěvek od hawkens » 23 říj 2012 12:30

Vo FL Studio sa mi to podarilo rychlo, len po par minutach maturovania. Treba si vlozit jeden Dashboard, co je slastne softwarovy controller, v nom som urobil jeden cudlik ktory sa vola Wheel1. Potom som vlozil na 4 rozne kanaly 4 rozne VST efekty (nielen fruitacke) a kazdemu som jeden cudlik namapoval tak aby bol ovladany z Dashboardu otacanim Wheel1.

Vysledok je ze ked som mysou zavrtel s Wheel1, tak sa menili vsetky 4 kontrolery roznych VST efektov. Takze FL to dokaze.

Vid obrazok v prilohe.
Přílohy
map.jpg
map.jpg (298.67 KiB) Zobrazeno 405 x

dusanmsk
Příspěvky: 536
Registrován: 04 led 2011 12:33

Re: VST - globalny controller

Příspěvek od dusanmsk » 23 říj 2012 13:21

Ano, FL to dokaze a pracovalo sa mi s nim fakt dobre, co sa tyka automatizacie je to fakt jednicka. Nebyt mrakov nedostatkov, ktorymi ten program trpi sa k nemu okamzite vratim, ale bohuzial svet nie je ruzovy, tak zatial pouzivam Reaper a cakam na demo BitWig, ktore by snad mohlo trosku otocit moju situaciu :-) ...

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: VST - globalny controller

Příspěvek od bassline » 23 říj 2012 13:26

Sorry za OT:

Reason tiez dokaze presne to, co potrebujes - cez tzv. Combinator - v zabavnej a intuitivnej forme. Neuvazoval si o Reasone ? Dnes uz to nie je uzavrety system vdaka Rack Extensions. Nevyhodou je, ze zatial nepodporuje MIDI OUT.

dusanmsk
Příspěvky: 536
Registrován: 04 led 2011 12:33

Re: VST - globalny controller

Příspěvek od dusanmsk » 23 říj 2012 20:46

S reasonom som kedysi skusal pracovat, bola to nejaka prehistoricka verzia okolo roku 2001, ale tie kable. Tie kable... Tie kable !
FL je voci tomu super, ale bohuzial trpi urcitymi technickymi problemami ktore sa mi nepodarilo preklenut a uz mi nevyhovuje ani jeho bordelo-neodolnost v sequencer view a jeho absolutna neprispobivost.
Potom som kupil Reaper, rok ho studoval, spravil v nom prvy ofiko release. Reaper je v mnoho uzivatelskych veciach svetelne roky napred, mam rad ako je prisposobitelny, konfigurovatelny, prehladny, ale ma zas svoje tajne ale - automatizacia v nom stoji uplne za hovno, beatmatching neni tak precizny ako v FL, a potom sa to nabaluje - nema object editing a-la Samplitude, nema clip launcher a-la ableton... A hlavne sa mi nechce kupovat/ucit dalsi DAW. Laka ma skusit workflow a-la ableton, tzn. kombinacia clip launcher a aranz, myslim, ze by to mohlo byt silne inspirativne, uvidime ked pride bitwig, mozno to bude dalsi kandidat na rok strateneho casu ...

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: VST - globalny controller

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 23 říj 2012 21:07

jj, vsechno ma svoje... (chapu, ze DAW-hopping je strasne neproduktivni, ale zkusil bych rychle kouknout i na studioone, mozna by ti vyhovovalo vic...).

jinak objektovy aplikovani pluginu ma snad prave jen samplitude, a nikdo jiny, nebo se pletu? je to skvela ficura, v praxi s tim nemam zkusenosti a takhle na papire mi prijde, ze to muze rychle zneprehlednit projekt, ale stejne.. skvela vlastnost, kez by to ostatni rychle okopirovali.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: VST - globalny controller

Příspěvek od pavlii » 24 říj 2012 01:00

Jo, myslím, že to má jen Samplitude. Mám na to podobný názor, ale na druhou stranu si dokážu představit využití; z hlavy mě napadá třeba výborná náhrada za ON/OFF nějakého Insert efektu jen pro určitý úsek stopy, což bylo relativně donedávna pro Cubase nemyslitelné (tahle záležitost se nedala automatizovat) - a rozhodně bude kopa dalšího využití. Čili vlastnost určo parádní.

P.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4612
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: VST - globalny controller

Příspěvek od Amorph » 24 říj 2012 09:00

pavlii: covece, kazdej insert ma automaticky parametr bypass ne?

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: VST - globalny controller

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 24 říj 2012 10:21

on pise 'donedavna to neslo' (i kdyz si sam nepamatuju, ze by to byvalo nekdy neslo).

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4612
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: VST - globalny controller

Příspěvek od Amorph » 24 říj 2012 10:28

no ja prave taky mam pocit, ze to slo vzdy, ale je fakt, ze pavlii jel jeste donedavna na Cubase VST;) Druha vec ale je, ze zrovna na skokovy veci je automatizace v Cubase dost nepresna, zavisla na latenci a jeji kompenzaci atd. takze nekdy trefit spravny okamzik toho bypasu je peklo.

Axerathix
Příspěvky: 287
Registrován: 08 dub 2010 12:38

Re: VST - globalny controller

Příspěvek od Axerathix » 26 říj 2012 00:16

no ja som do googlu dal ''vsti controller'' a naslo mi nieco, len neviem ci to co hladas, teda ci to dokaze to co popisujes. Napr:
http://www.brothersoft.com/vst-midi-con ... 21547.html
http://www.bluecataudio.com/Products/Pr ... teControl/
snad pomoze vo vyhladavni.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: VST - globalny controller

Příspěvek od pavlii » 26 říj 2012 08:21

Amorph píše:no ja prave taky mam pocit, ze to slo vzdy, ale je fakt, ze pavlii jel jeste donedavna na Cubase VST;) Druha vec ale je, ze zrovna na skokovy veci je automatizace v Cubase dost nepresna, zavisla na latenci a jeji kompenzaci atd. takze nekdy trefit spravny okamzik toho bypasu je peklo.
:-D ano ano, všechno je pravda (aneb stále VST rulezzzz...!).

2Brooklyn: jenom zapátrám odhadem v paměti a automatizovat OFF/ON Insert efektu uměla až Cubase SX a dál. Ve starších verzích (ano - moje prehistorická VST/32) to opravdu nešlo, takže tam to musím (pokud bych potřeboval) řešit jinak.

P.

Odpovědět