výběr VST,který žere nejmíň cpu

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
rfs

výběr VST,který žere nejmíň cpu

Příspěvek od rfs »

Pořád nevím,co je lepší k noťasu PBG4(zvukovku mám Tascama FW1082) a Cubase LE používat Vst synth - nejvíc se mi líbí Absynth a elektrik piano od NI,ale poku máte někdo lepší typ ,třeba nějaký free VST,tak sem s tím.........Mám ale strach,že když mi na tom pojedou třeba 5 stop beaty a různý zvuky ,tak ,když začnu hrát přes midi nějakej klavírek,tak to cpu nebude stíhat. Anebo uvažuju ,že bych koupil nějakej hardware synth - to se mi nejvíc zamlouvá starej Kurzweil K2000...teď jedu na starým analogu Yamaha Cs15d,ale ten mi přestává vyhovovat ,hlavně kvůli tomu,že je monofoní a abych z něj dostal ten zvuk co chci ,tak ho musím prohánět kytarovejma krabkama.......

biscuit

Příspěvek od biscuit »

rfs: to je blba otazka.. to musis sam zkouset a zjistovat co ti vyhovuje a komp stiha ;) vsechny konkretni odpovedi, budou absolutne subjektivni..

koupit hardware synth ti ale asi nikdo rozmlouvat nebude ;) to je urcite spravnej krok, kterej je navic setrnej k cpu :) ale jakej synth, to zas musis vedet jen ty a nikdo jinej ;)

Cyril

Příspěvek od Cyril »

rfs: hlavne vubec nevime, na co to potrebujes, co to ma bejt za synthy... kdybys napsal janevim potrebuju synth na basy, kterej zere malo a je dobrej tak uz se odpovedet da... takhle fakt ne...

kexik

Příspěvek od kexik »

najmenej zeru samplery... skus sfz player a nejake free klavire v .sf2, niektore su celkom slusne, ak zhanas rhodes, skus classic rhodes a modelled rhodes piano z www.sf2midi.com
modelled je hodne cinkavy, ale ma aj telo a celkom dobre sedi v mixe
nahradit absynth bude tazke, plochy VZDY zeru vela cpu, kedze su unisono a hodne modulovane, s tym nevybabres. mozno atmosphere, ktora je sw rompler (?) alebo opat, nejake sample packy + sampler. samplery su narocne na ramku, ale procak zeru malo

MSK

Příspěvek od MSK »

Potřeboval bych poradit, našel jsem tu na CD docela velkou knihovnu samplu (?) ve formátu .sfpack. Na netu jsem našel program, který tento formát umí převést, ale jen do .sf2. Lze toto nějak převést do audia? Nebo neznáte někdo prosím nějaký vst sekvencer který to umí přehrát? Díky za radu, nějak si s tím nevím rady, už jsem vyzkoušel spoustu prográmků, ale bez úspěchu..

biscuit

Příspěvek od biscuit »

nepletes si sekvencer a sampler? kdyztak koukni tady http://www.electrozone.cz/viewtopic.php?t=8805&start=15

kexik

Příspěvek od kexik »

ved .sf2 je idealny format, prave tu je o tom istom dalsi cerstvy thread, kde som dal linky na 2 free vst samplery ktore nacitaju sf2. plus wavy vyextrahujes pomocou vsampleru a samozrejme viena soundfont editoru (ale to je pekne stary sw a nie som isty ci pobezi pod xp/vista)

MSK

Příspěvek od MSK »

nee nepletu, myslel jsem neco co to umí přehrát a zároveň to má i sekvencer, mám v tom formátu spoustu bicích..

díky, už to šlape:)

kexik

Příspěvek od kexik »

fruityloops ma nativny sf2 player a sucasne namakany patternovy sekvencer a samozrejme bezi ako 8stopy vst/dx plugin. mozes kludne pouzit aj lacnu osekanu verziu (fruityloops edition) za 50 eur. tiez v tom mam spustu bicich :)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

msk: prece lepsi je mit svoje obvykly daw a v tom plugin, ne?

MSK

Příspěvek od MSK »

jasne, vyesil jsem to timto pluginem http://www.kvraudio.com/get/2617.html funguje bezvadne, akorat to mam ve formatu .sfpack, takze to nejdriv musim jinym programem prevest do .sf2, ale umí to hromadne, takze ok. Dik za rady, ten druhy thread mi vyhledavani nenaslo..

biscuit

Příspěvek od biscuit »

no kdybys cet tak na ten druhej thread je link vejs ode me ;)

Odpovědět