Waves EQ Qx

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Waves EQ Qx

Příspěvek od pavlii » 10 led 2007 11:13

Jen v rychlosti dotázek, protože jsem to nikde v historii nenašel: kdopak z vás má Qx od Waves (třeba z Gold bundle)? Týká se to verze 3.x - jestli to platí i pro vyšší, nevím. Jde mi o to, že jsem čirou náhodou zjistil, že zařazením jakékoli modifikace Qx (třeba Q10) do signálu (WL 4.01) jde původní 0dB signál do clipu - aniž bych ještě s EQ něco dělal! Jinými slovy: EQ s rovnou charkou mi prostě zesiluje původní materiál - je to pouze můj lokální problém nebo za to může tahlecta plugina? Je to čistě informativní dotaz ;-) takže prosím pouze konstruktivní odpovědi :-)

Dík, pavlii

Uživatelský avatar
macceba
Příspěvky: 251
Registrován: 26 led 2006 11:18

Příspěvek od macceba » 10 led 2007 13:02

To, že šly Q-čka poměrně snadno do clipu je docela známá věc, jestli si dobře vzpomínám, slyšel jsem něco jako, že Q-čka neměla žádný oversampling aj., takže docházelo k internímu clipu uvnitř pluginu. V nových verzích, které pracují i rolišeních 24/96 to snad je již nějak ošetřeno.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 10 led 2007 14:19

2macceba: mhm....OK, interni clip bych tak nějak skousnul, ale právě, že se jednalo o clip až v hlavních měřákách Master sekce WL - spoustu plugin dokážu dostat do interního clipu, ale neznamená to, že za nima bude signál clipovat úrovní...

P.

Uživatelský avatar
macceba
Příspěvky: 251
Registrován: 26 led 2006 11:18

Příspěvek od macceba » 10 led 2007 14:34

spoustu plugin dokážu dostat do interního clipu
jojo já taky a docela snadno :lol: :roll:

Jinak problém Q-ček byl, že občas se podařilo je dostat do clipu aniž by se člověk dostal na měřáku do RED :twisted: Jinak bych možná zkusil snižit úroveň třeba na -0.5 co to bude vyvádět - záleží asi na programu, ale je možné, že se tak dějě abychtakřek o "fous jedniček a nul" a je to RED.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 10 led 2007 14:35

2macceba: asi jo - já to vyřešil tím, že jsem to tím pádem ani nikde nepoužil :-D

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 10 led 2007 15:30

pavlii: tak to myslim vyresila vetsina lidi 8)

Uživatelský avatar
macceba
Příspěvky: 251
Registrován: 26 led 2006 11:18

Příspěvek od macceba » 10 led 2007 16:04

2Neural_I: Ale vzpomeň si na dobu před třeba 8-10 lety, nic lepšího v tý době nebylo, takže i když už je dneska moc nepoužívám, mám k nim respekt, protože mi ve svý době fungovaly skvěle. Poprvý to bylo myslím Waves v1.4(5) v roce 1996 a dvě L1 a pár Q-ček odrovnaly celou NuBus kartu na PT 3.4 - jó to byly časy.

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 10 led 2007 16:16

macceba: nevim, ja delal a prevazne furt delam na HW (na svoje kratky softwarovy obdobi bych hodne rad co nejdriv zapomnel 8) ), ani dneska k temhle vecem nemam vztah ani respekt, leda k par vyjimkam ale weavesy mezi ne nepatrej 8) spis me zaujalo ze nekdo v dnesni dobe jeste resi prehistoricky wavesy, ale do toho mi nic neni, jen sem si dovilil hloupou poznamku ve smyslu ze uz je asi nikdo nepouziva, muzu se mylit a nechci se hadat natoz nekoho urazit, co clovek to original a nikdo nejsme komplet 8)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 10 led 2007 16:30

2Neural: nojo, ono to už z mojí strany nejni až tak aktuální, ale jsou tady i takoví prehistorici jako já (například), kteří odmítají nechat se pozřít molochem obchodu a upgradovat jako vzteklí hned po tom, co výrobce vypustí novou verzi :-) takže jim ke štěstí a smysluplný práci stačej i dvě generace softu zpátky ;-)

P.

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 10 led 2007 16:32

dyt jo proti tomu nic 8)

Uživatelský avatar
macceba
Příspěvky: 251
Registrován: 26 led 2006 11:18

Příspěvek od macceba » 10 led 2007 16:35

Jé, naprosto v pohodě, nemyslel jsem to nijak zle, to jen malá nostalgie na doby "prehistorické". :) Já doma už taky žádně Wavesy nepoužívám ani nemám, máme je jen v práci a používám je jen na nedůležité tracky hlavně pro úsporu DSP. :D Tedy jedná se o ty Q-čka, protože třeba C1 a S1 dodneška považuju za velmi slušné věci.
Naposledy upravil(a) macceba dne 10 led 2007 16:38, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 10 led 2007 16:37

2Neural: jasnačka, já taky ne :-) jen jsem chtěl trochu objasnit tu "prehistoričnost". Dík za reakce.

P.

Odpovědět