Win 7 or 8.1
Re: Win 7 or 8.1
Mdudas : OSX masina je preto , lebo je to dobry hardware a OSX je dobry operacny system .. Neni to vobec lacnejsie .. Ako som pisal .. ten pocitac ide uz 4ty rok a nema jediny problem .. A windows tam bezi kvoli tomu , ze je v nom uctovnictvo .. Keby ho manik robil na OSX , tak neni windows potrebny .. Nechapem , preco vas to oboch irituje .. je to 1000x lepsie riesenie ako notebook s windowsom .. to mala pred tym a uz by ho nikdy nechcela .. Proste na dobre sa rychlo zvyka a uz nechces naspat ..
pytkin, k tomu co pises teraz, nemam ani jednu vyhradu.
. . .
my mame doma vsetko na Win XP / 7 a tiez nam to bezi roky....
. . .
keby bolo viac softu na Mac a keby sme mali viac penazi na novy SW a HW, tiez preletime na Mac... a s chutou.
len zial sa to financne neda. a asi o tom je statny sektor a aj mnoho sukromnych firiem.
. . .
my mame doma vsetko na Win XP / 7 a tiez nam to bezi roky....
. . .
keby bolo viac softu na Mac a keby sme mali viac penazi na novy SW a HW, tiez preletime na Mac... a s chutou.
len zial sa to financne neda. a asi o tom je statny sektor a aj mnoho sukromnych firiem.
ja mam tiez virtual box s win7 ... potrebujem obcas IE-cko koli testovaniu webaplikacie ... uplne pytkina chapem, koli 1 aplikacii to ma zmysel presne takto mat spravene .. jednak windows pod virtual boxom v osx bezi ako z praku, jednak tym ze do toho prakticky nic clovek neinstaluje a okrem tej jednej aplikacie to ani nespusta, tak sa tam nedeje ta standardna vec pri windowse ze len pouzivanim sa degraduje jeho funkcnost ...
co je pre mna medzi recou asi ten najzasadnejsi rozdiel oproti OSX ktory pouzivam uz 2 a pol roka, nerobim absolutne ziadnu udrzbu - NIC, nemam ziadny antivir, antispam, komp mi presiel uz cez 4 instalacie novych verzii OS za chodu a stale chodi ako vino (bez formatovania atd - nech si niekto skusi takymto sposobom na XP-cka nainstalovat vistu, potom 7 a potom win 8 - ak sa to vobec da LOL ))
jo pytkin - inac existuju sposoby ako spustat win aplikaciu v osx tak ze ani nemusis bootovat winows vo virtual boxe.. ja mam tak jeden program a fici to paradne .. cez toto : http://wineskin.urgesoftware.com/ .. to ti vyrobi wrapper na win aplikaciu .. normalne mas ikonku v osx, kliknes, spusti sa ti aplikacia.. nemusis koli tomu drzat na disku x GB iso s windowsom ..
co je pre mna medzi recou asi ten najzasadnejsi rozdiel oproti OSX ktory pouzivam uz 2 a pol roka, nerobim absolutne ziadnu udrzbu - NIC, nemam ziadny antivir, antispam, komp mi presiel uz cez 4 instalacie novych verzii OS za chodu a stale chodi ako vino (bez formatovania atd - nech si niekto skusi takymto sposobom na XP-cka nainstalovat vistu, potom 7 a potom win 8 - ak sa to vobec da LOL ))
jo pytkin - inac existuju sposoby ako spustat win aplikaciu v osx tak ze ani nemusis bootovat winows vo virtual boxe.. ja mam tak jeden program a fici to paradne .. cez toto : http://wineskin.urgesoftware.com/ .. to ti vyrobi wrapper na win aplikaciu .. normalne mas ikonku v osx, kliknes, spusti sa ti aplikacia.. nemusis koli tomu drzat na disku x GB iso s windowsom ..
Mdudas : Zena zacala robit v IT firme , kde jej prispeli 50% na notebook , kedze to je pracovny nastroj .. Vsetci tam pouzivali MACbooky , takze sa aj ona rozhodla pre MACbook .. a dnes uz by nechcela ine .. je velmi spokojna .. Usmevny bol vlastne ten dovod prechodu .. Chlapci ITckari su podivna banda individuii .. ohadzovali sa plysovymi krysami z IKEA .. a nejak zabludili aj ku nej do kancelarie a letiaca krysa prevrhla ACIDko do ACER notebooku, ktory vtedy mala .. klavesnica to uz nerozchodila .. a kedze ACER bola velka tehla , rozhodli sme ze MACBOOK PRO 13" bude dobra zamena ..
co sa tyka penazi .. ano prechod na OSX je narocny .. ale je to relativne .. ako som uz pisal , synovi som v lete za vyscvedcenie kupil 4 roky stary iMAC za 400 EUR .. PC by som lacnejsie nepostavil .. a ked dosla zena z porodnice , tak som si z prace zobral iMAC na homework a tak som si na velku obrazovku zvykol , ze MACBOOK lezi v puzdre (vyuzije sa v live setupe vo video strizni) a na stol som si kupil 3rocny iMac za 500 EUR .. mne to pridu v pohode ceny za ten HW ..
No a ten statny sektor .. To neni o financiach ale lenivosti alebo co ja viem coho .. Proste keby bol vsade linux a openoffice , tak by to bolo omnoho lacnejsie ..
co sa tyka penazi .. ano prechod na OSX je narocny .. ale je to relativne .. ako som uz pisal , synovi som v lete za vyscvedcenie kupil 4 roky stary iMAC za 400 EUR .. PC by som lacnejsie nepostavil .. a ked dosla zena z porodnice , tak som si z prace zobral iMAC na homework a tak som si na velku obrazovku zvykol , ze MACBOOK lezi v puzdre (vyuzije sa v live setupe vo video strizni) a na stol som si kupil 3rocny iMac za 500 EUR .. mne to pridu v pohode ceny za ten HW ..
No a ten statny sektor .. To neni o financiach ale lenivosti alebo co ja viem coho .. Proste keby bol vsade linux a openoffice , tak by to bolo omnoho lacnejsie ..
kuknem na to .. to uctovnictvo je v podstate DOS program .. z windowsu to moc nepouziva .. cize by to snad mohlo chodit ..dendy píše:cez toto : http://wineskin.urgesoftware.com/ .. to ti vyrobi wrapper na win aplikaciu .. normalne mas ikonku v osx, kliknes, spusti sa ti aplikacia.. nemusis koli tomu drzat na disku x GB iso s windowsom ..
Hele mě to vůbec neirituje, že někdo používá Mac. Každý ať používá co mu vyhovuje. Mě irituje neustálá potřeba určitých jablíčkářů všem vnucovat, že to co jim vyhovuje je objektivně nejlepší. Pokud sis všim, tak se nestává, že by to topiců o Macu naběhlo 5 příznivců Windows a začali agitovat. Naopak v jakémkoli tématu o Windows je tu hned pár (stále dokola ti samí) uživatelů Apple, co jsou jak jehovisti, a všem dokola vyprávějí, že Mac je nejlepší systém na světě a jediné řešení všech problémů jejich života je přechod na Mac. A po tomto přechodu, je jejich život krásný, šťastný a bezproblémový a nikdy nechtějí zpět. Fakt mi to připomíná debaty s jehovisty. A to je to, co mě irituje.Pytkin píše:.. Nechapem , preco vas to oboch irituje .. je to 1000x lepsie riesenie ako notebook s windowsom .. to mala pred tym a uz by ho nikdy nechcela .. Proste na dobre sa rychlo zvyka a uz nechces naspat ..
Proti tomu, že si každý používá to, co mu pro jeho potřeby vyhovuje nemám vůbec nic, každý jsme jiný a každému vyhovuje něco jiného, jen někteří to nedokáží pochopit.
myslim ze specialne ty mas problem pochopi ze kazdy pouziva to co mu vyhovuje ... ty sam si tu vyhlasoval nieco v tom zmysle ze na win8 nadavaju len ti co s nim nevedia robit
nemam pocit ze by tu nieto tvrdil ze mac je objektivne lepsi.. piseme tu len vlastne skusenosti a subjektivny pohlad na vec .. moj subjektivny pohlad na vec je ze windows je sracka a prechod na osx vyriesl vsetky moje IT problemy a odkedy pouzivam osx tak moj >> IT << zivot je naozja prechadzka rajskou zahradou - to je moj subjektivny nazor, ktory mozem povedat, mozem tiez povedat ze poznam naozaj spustu ludi ktory maju zhruba rovnaku skusenost.. to je cele ..
nemam pocit ze by tu nieto tvrdil ze mac je objektivne lepsi.. piseme tu len vlastne skusenosti a subjektivny pohlad na vec .. moj subjektivny pohlad na vec je ze windows je sracka a prechod na osx vyriesl vsetky moje IT problemy a odkedy pouzivam osx tak moj >> IT << zivot je naozja prechadzka rajskou zahradou - to je moj subjektivny nazor, ktory mozem povedat, mozem tiez povedat ze poznam naozaj spustu ludi ktory maju zhruba rovnaku skusenost.. to je cele ..
ja nikomu nic nevnucujem .. ja len pisem svoje skusenosti .. tak ako tu ivo pise skusenosti o mikrofonoch a podobne .. o tom je toto forum .. ze kazdy napise svoje skusenosti a inym to moze pomoct ..Symphonic píše: Hele mě to vůbec neirituje, že někdo používá Mac. Každý ať používá co mu vyhovuje. Mě irituje neustálá potřeba určitých jablíčkářů všem vnucovat, že to co jim vyhovuje je objektivně nejlepší.
naco by to robili ??? s windowsom mame vsetci svoje skusenosti ..Symphonic píše: Pokud sis všim, tak se nestává, že by to topiců o Macu naběhlo 5 příznivců Windows a začali agitovat.
To je přesně ono "vsetci" - zevšeobecňuješ své zkušenosti a zkušenosti tvého okolínaco by to robili ??? s windowsom mame vsetci svoje skusenosti ..
Já mám jiné zkušenosti, jsem spokojený s Windows, už léta, vše funguje jak má, nemám naprosto žádné problémy.
A v mém okolí znám dost lidí, co zkusili na základě reklamy Mac a po pár týdnech utrpení se vrátili k Windows. Například kolegu managera, co primárně potřebuje jen office a mail. Koupil si kvůli reklamě Mac Air, pak následovalo několik týdnů láteření nad tím, jak nesnesitelně je to pomalé, když on chce jen najít ve svých hromadách pošty ten jeden mail, na který potřebuje odpovědět. Pak dal Air nějakému kolegovi, a koupil si standardní DELL s hromadou paměti, SDD a Office a Outlookem a jen září spokojeností.
no zober si uzivatelov tohto fora .. trufam si tvrdit , ze 99% je PC uzivatelov .. medzi nich ratam aj mna aj dendyho , ktory pouzivame poslednych par rokov macky a pred tym sme 100 rokov pouzivali windows (koniec koncov obaja pouzivame windows paralelne s OSX) .. 99% je pre mna vsetci .. takze vsetci na tomto fore mame svoje skusenosti s windowsom ..
to je tak na margo "vsetci" ..
ak mi niekto povie , ze je spokojny s Outlookom , tak si myslim o nom ze je klamar ..
to je tak na margo "vsetci" ..
ale asi neporvnavame porovnatelne , ze ?Symphonic píše:Pak dal Air nějakému kolegovi, a koupil si standardní DELL s hromadou paměti, SDD a Office a Outlookem a jen září spokojeností.
ak mi niekto povie , ze je spokojny s Outlookom , tak si myslim o nom ze je klamar ..
Hele na tomhle fóru není ani 100 aktivních uživatelů, kteří by nějak řešili OS. Takových je tu pár. Takže už jen matematicky tvé ohánění se 99% prostě nesedí. Druhá věc je, že audio a grafika je tradičně oblast, kde se Mac používá z historických důvodů víc. Naopak v kancelářských aplikacích jsou tradičně víc zastoupeny Windows.
Statistiky používaných OS jsou poměrně dobře známy:
http://www.netmarketshare.com/operating ... pcustomd=0
Teorie, že je zázračně dobrý OSX a strašně strašný Windows, a přitom z jakýchsi mystických důvodů spousta lidí používá Windows, je jednoduše nesmysl.
Ohledně příběhu s Mac Air je problém v tom, že když má někdo 12 GB pošty, tak aby v tom rychle hledal, potřebuje notebook s 16 GB RAM. Zběžný pohled na obchod Apple mi najde jen jeden takový Macbook za 65 990 Kč. Za tu cenu můžu mít 2 nebo 3 PC notebooky s 16 GM RAM. I pro bohatou organizaci je notebook za 66 kKč dost zářez.
Ohledně Outlooku nevíš o čem píšeš. Samozřejmě pokud v mailovém klientu používáš tlačítka odeslat, odpovědět, a občas předat, pak má Outlook spoustu lepších, krásnějších a rychlejších konkurentů. Pokud ovšem potřebuje sdílet kalendář, organizovat podle něj schůzky společně s rezervací místností, bookovat si firemní auta, mít frontu společných mailů se skupinou lidí, u kterých si označujete co je vyřízeno a kdo to vyřídil, přidělovat úkoly podřízeným a sledovat stav jejich splnění (případně ve spojení se software na řízení projektů) atd. atd. (+ většinu toho alternativně v desktop a webovém klientovi) - tak v takové situaci Outlook moc konkurence nemá. Určitá konkurence byly svého času Lotus Notes, ty však šli do kytek, takže v současné době pro korporátní nastavení je Outlook podle mne nejlepší řešení.
A označovat někoho kdo má jiný názor za lháře, s tim se uklidni, nebo tě dám do ignore jako nejmenované uživatele.
Statistiky používaných OS jsou poměrně dobře známy:
http://www.netmarketshare.com/operating ... pcustomd=0
Teorie, že je zázračně dobrý OSX a strašně strašný Windows, a přitom z jakýchsi mystických důvodů spousta lidí používá Windows, je jednoduše nesmysl.
Ohledně příběhu s Mac Air je problém v tom, že když má někdo 12 GB pošty, tak aby v tom rychle hledal, potřebuje notebook s 16 GB RAM. Zběžný pohled na obchod Apple mi najde jen jeden takový Macbook za 65 990 Kč. Za tu cenu můžu mít 2 nebo 3 PC notebooky s 16 GM RAM. I pro bohatou organizaci je notebook za 66 kKč dost zářez.
Ohledně Outlooku nevíš o čem píšeš. Samozřejmě pokud v mailovém klientu používáš tlačítka odeslat, odpovědět, a občas předat, pak má Outlook spoustu lepších, krásnějších a rychlejších konkurentů. Pokud ovšem potřebuje sdílet kalendář, organizovat podle něj schůzky společně s rezervací místností, bookovat si firemní auta, mít frontu společných mailů se skupinou lidí, u kterých si označujete co je vyřízeno a kdo to vyřídil, přidělovat úkoly podřízeným a sledovat stav jejich splnění (případně ve spojení se software na řízení projektů) atd. atd. (+ většinu toho alternativně v desktop a webovém klientovi) - tak v takové situaci Outlook moc konkurence nemá. Určitá konkurence byly svého času Lotus Notes, ty však šli do kytek, takže v současné době pro korporátní nastavení je Outlook podle mne nejlepší řešení.
A označovat někoho kdo má jiný názor za lháře, s tim se uklidni, nebo tě dám do ignore jako nejmenované uživatele.
kazdy resi system, jen o tom vetsina nevi...Symphonic píše:Hele na tomhle fóru není ani 100 aktivních uživatelů, kteří by nějak řešili OS.
a ty jsi dal kazdemu na vyber?Symphonic píše:Teorie, že je zázračně dobrý OSX a strašně strašný Windows, a přitom z jakýchsi mystických důvodů spousta lidí používá Windows, je jednoduše nesmysl.
symphonic : bud fetujes , alebo si necital co pisem .. alebo teda nerozumies vobec slovensky ..
inak moja aktualna skusenost s windowsom .. do daemon tools som dal bin/cue ... windows XP pri kopirovani z toho image normalne napise CRC error a hotove, fungujeme dalej .. Windows 7 64bit ostane stat .. ani sa neda restartovat po killnuti explorera .. pomoze len najvyssi vladca vypinac .. jebem ja takyto progres v majkrosofte ..
inak moja aktualna skusenost s windowsom .. do daemon tools som dal bin/cue ... windows XP pri kopirovani z toho image normalne napise CRC error a hotove, fungujeme dalej .. Windows 7 64bit ostane stat .. ani sa neda restartovat po killnuti explorera .. pomoze len najvyssi vladca vypinac .. jebem ja takyto progres v majkrosofte ..
hehe .. toto si pekne povedal podla mna vacsina userov windows to viehombrefeo píše:kazdy resi system, jen o tom vetsina nevi...Symphonic píše:Hele na tomhle fóru není ani 100 aktivních uživatelů, kteří by nějak řešili OS.
Koukam že zase tradičně končíme u nadávek a osobních útoků, když dojdou argumenty.Pytkin píše:symphonic : bud fetujes , alebo si necital co pisem .. alebo teda nerozumies vobec slovensky ..
..
No nic, hodně štěstí s tvým iJehovou .