Win 7 or 8.1

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
Emilio

Re: Win 7 or 8.1

Příspěvek od Emilio »

Podle me iOS vs Win, je podobne jako iOS vs Android.

iOS je proste pekny, uz pro uzivatele udelany system, ktery ale nema takovou flexibilitu jako treba Win, nebo Android. To taky souvisi s HW, na kterem ma Apple ten system odladeny.

S Win, nebo Androidem je vice moznosti, za cenu obcasnych bugu, nebo nekompatibility. To je ale prirozene, protoze cely 'ekosystem' je mnohem komplexnejsi.

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

Symphonic píše:
Obrázek
tu "vtipnou" montaz jsi delal ty na pc?

dendy

Příspěvek od dendy »

hej - a pouzil rodinne foto :-D

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Sranda ze este pred par rokmi tam namiesto jablka bolo okno.... svet sa neustale meni.
Len ja sa furt nemenim. Furt by som chcel Mac a stale mam PC.... :lol: :lol: :lol:
A to som bohu-otcu videl a zamiloval si Mac niekedy v 1994-95... Uz vtedy mal 3 spojite obrazovky.... a na PC frcali prave W95 :lol: :oops: a niekde aj W3.21... :mrgreen:

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Emilio píše:Podle me iOS vs Win, je podobne jako iOS vs Android.

iOS je proste pekny, uz pro uzivatele udelany system, ktery ale nema takovou flexibilitu jako treba Win, nebo Android. To taky souvisi s HW, na kterem ma Apple ten system odladeny.

S Win, nebo Androidem je vice moznosti, za cenu obcasnych bugu, nebo nekompatibility. To je ale prirozene, protoze cely 'ekosystem' je mnohem komplexnejsi.
emilio : hovoris o iOS ? alebo OSX ? iOS je na iPhone/iPad .. OSX je na apple pocitace ..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

MDudas : ja sa priznam ze s MACmi prichadzam do styku 20 rokov v praci .. ale az ked som si ho kupil domov , ma to zacalo bavit naplno ..

Emilio

Příspěvek od Emilio »

Pytkin píše:emilio : hovoris o iOS ? alebo OSX ? iOS je na iPhone/iPad .. OSX je na apple pocitace ..
Jojo, mas pravdu. Myslel jsem OSX vs Win je stejny jako iOS vs Android, atd...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

emilio : OSX ma ale uplne rovnaku flexibilitu , ako win .. vo vela veciach aj vacsiu ..

dendy

Příspěvek od dendy »

Emilio: ano v tej flexibilite sa velmi mylis.. OSX nieje o nic menej flexibilny nez Win, ked chces rovnako sa v tom mozes hrabat a nastavovat kadejake systemove veci - vyhoda je jedine ze ked nechces nemusis, funguje ti uz aj v zakladnej instalacii - to win nie :-)))

Napriklad taky nastroj ako je Automator ktory je v OSX o tom sa Win moze len snivat.. a hrba dalsich veci ktore su v OSX uz sucastou systemu a vo Win musis doinstalovavat third party aplikacie..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ja uz si neviem predstavit zivot bez desktopov uz .. a to vo win asi neni nativne ..

Emilio

Příspěvek od Emilio »

Ja to myslel vic high-level. Ani ne tolik zo pohledu moznosti a flexibility v ramci jednoho, nebo druhyho systemu, ale v ramci celyho ekosystemu.

Proste dneska, kdyz lidi chtej Apple, tak si ve vetsine pripadu koupej HW od Apple, na kterym je ten OSX vyladenej a se kterym to vetsina pouziva. Konfiguraci s Win PC je mnohem vic, vyrobcu HW je mnohem vic, tzn. je to mnohem komplexnejsi ekosystem, ve kterem se prirozene vyskytuje mnohem vice problemu.

Dale Win PC je dneska mnohem rozsirenejsi platforma, tzn. z pohledu flexibility je mnohem pouzitelnejsi, protoze je vic produktu, aplikaci, atd...

Celym tim chci jenom rict, ze tohle je proste zabomysi valka, ktera nema konce. Vsechno ma svoje pro a proti, nic neni cernobily, tak kazdy at si vybere co nejvic sedi osobnim preferencim.

Kdyz to zjednodusim, tak Vy co se tady bijete za Apple, tak na to koukate z pohledu toho, ze delate muziku a dale standardni veci jako office, internet, multimedia. Na to je Apple velmi dobre pouzitelny, mozna i lepsi, nez Win PC. Oproti tomu clovek co masti hry, by si Apple nikdy nekoupil... To je jenom jeden priklad...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Emilio : no ja robim audio a video a na to je ten apple fakt lepsi a lacnejsi .. Ale samozrejme .. kto chce mastit hry , tak tomu neni dovod odporucat apple ..

dendy

Příspěvek od dendy »

pytin: no sak aj na OSX je Steam.. spusta hier .. jasne niektore top tituly nevyjdu na OSX - to je pravda .. ale tak isto su top tituly co vyjdu len na konzoly :-) co sa tyka inych aplikacii... tak par programov co pouzivam na pracu, a paradne mi sluzia, su dokonca LEN na OSX ... nemam pocit ze by na OSX bolo menej aplikacii... na prakticky vsetko existuej alternativa ..

fakt je, ze keby som chcel mastit hry, nekupim si ani MAC ani PC, kupim si PS4 alebo Xbox One (alebo oba haha :-))

blueevil

Příspěvek od blueevil »

Emilio: HW je dnes uz uplne ten isty, pokial na nom bezi procesor Intel, povedal by som ze tam este nieje pouzita najvykonejsia mozna varianta konkretneho komponentu, za tu astronomicku cenu. rovnako maju problem s kazivostou ako PC notebooky, len sa o tom nepise, lebo 90% uzivatelov Applov su zakomplexovani snobi a nieje to tym ze skoro vsetko je made ich china. jedinym plusom je uzivatelske prostredie systemu a neschopnost programatorov napisat dobry driver v X64 pre Win, prave vdaka tymto dristom, ako vraj na PC DAW nejde. inak 8.1 je poriadny kopanec do gul a je to len otazka casu, kedy pouzivatelia na to pridu a vychytaju nedostatky. silne pochybujem ze Mac je dnes lepsi na multimedia,office, internet,... ked je taky dobry, preco sa dodnes nezmohli vyvojari na nom presadit prave tie najnarocnejsie hry, ved na to sa toci business. pozeram ze Autodesk ma komplet zastupenie na PC, nahoda? aj Windows mobile je na tom neporovnatelne lepsie

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

dendy : iste , ze je spusta hier aj ja na OSX .. ja hrajem so synom SIMCITY .. on hraje na WIndowse a ja na MACu .. Ale ked chce dakto primarne hrat hry , tak Win je dostupnejsia platforma ..

blueevil : ty si presvedceny ze Win8.1 je super .. ale svet si to zda sa uplne nemysli.. sam som zvedavy , ako to s win8 dopadne .. ci skonci na smetisku dejin ako najhorsi OS od microsoftu .. Otazne je , ci bude pred Vistou , alebo za Vistou :)
blueevil píše: pozeram ze Autodesk ma komplet zastupenie na PC, nahoda?
zrovna sme kupili Autodesk Flame za 150.000 EUR do studia .. Zvlastne je , ze to neexistuje na windows .. Na ten najlepsi OS na svete .. Ide to len na Linuxe .. Pripadne mensi brat Smoke , ide aj na OSX .. V Autodesku bude asi banda neschopnych programatorov ,ze nevedia vyuzit ten najlepsi OS na svete ..

Odpovědět