Win 7 or 8.1

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Re: Win 7 or 8.1

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

Pytkin píše:win 8 je pre mna nepouzitelna vec .. ak je nutne windows , tak by som urcite hladal nieco , kde je win 7 ..
proc?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

vobec to nefunguje ako stary windows .. ten sandbox rezim , tomu fakt nerozumiem naco tam je .. robi si to co chce .. nerobi co nechce .. som z win 8 totalne frustrovany ..

Avender

Příspěvek od Avender »

Tiez sa priklanam k Win 7 (Ultimate). Win 8 je skor pre tablety a ine dotykove vecicky, sice sa to da prisposobit aj na normalne PC a notebooky ale da to zabrat. Nervacil som pri tom takmer cele popoludnie, ked kamos doniesol novy notebook s Win 8 s tym ze to nevie ani zapnut :) Celkovo mi vadi ta snaha Microsoftu vsetko zjednodusovat a pritom to ma opacny efekt...
Donedavna som este fical na XP a po prechode na 7-micku som maximalne spokojny, akurat spätna kompatibilita mohla byt lepsia ale to je pre Microsoft asi ako cesnak na upirov :D

SoundsFine

Příspěvek od SoundsFine »

Symphonic píše:Windows 8.1 jsou optimalizovaný Win7 s novým Start menu.
Pokud s novým Start menu nemáš zásadní problém, pak jednoznačně Win8.1.
Souhlas. W8.1 jsou fajn.
Zatím jednoznačně nejlepší a nejstabilnější systém od Windows.
Ale na začátku ti to tak 2-3 hoďky sebere, než se seznámíš s novinkami.
Ale k dobrým věcem se lehce a rychle přivyká.
Jsou tu lidi, kteří z W8.1 dělají obludnost, ale tento postoj může pramenit pouze z neznalosti nebo z lenosti.
Sveřepě a nesmyslně se drží XP-ček, protože je děsí nový pohled na věc?

Blop79

Příspěvek od Blop79 »

SoundsFine píše:
Symphonic píše:Windows 8.1 jsou optimalizovaný Win7 s novým Start menu.
Pokud s novým Start menu nemáš zásadní problém, pak jednoznačně Win8.1.
Souhlas. W8.1 jsou fajn.
Zatím jednoznačně nejlepší a nejstabilnější systém od Windows.
Ale na začátku ti to tak 2-3 hoďky sebere, než se seznámíš s novinkami.
Ale k dobrým věcem se lehce a rychle přivyká.
Jsou tu lidi, kteří z W8.1 dělají obludnost, ale tento postoj může pramenit pouze z neznalosti nebo z lenosti.
Sveřepě a nesmyslně se drží XP-ček, protože je děsí nový pohled na věc?
Toto je věc názoru. Kolikrát ti třeba spadly 7mičky? Já se zase musím přiklonit k Pytkinovi. Já mám desktop, ale nemám dotykovou obrazovku. K čemu mi tedy je režim "metro" (metro se tomu myslím říkat nemůže, protože to nebyl jejich nápad). S 8kama mám prostě pocit, jako vych nyl na tabletu. A XPček se drží proto, protože je to plnohodnotný, docela stabilní systém, bez zbytešností. Přišli Visty, hnus, nestabilní pomalý všepohlcující systém (co se týče poaměti, výkonu). Pak 7mičky. Mrkvosoft se poučil z chyb a udělal systém velmi stabilní, graficky pěkný (pěknější jak 8mičky), na kterým se bez problému rozjede vše, co jsem kdy potřeboval. Tak proč bych měl přecházet na osmičky? Všude jsou fámy že 8ky jsou 6x méně "nakažlivější" než XP... Antivir řeší vše. Ale toto je politika Mrkvosoftu (bohužel to chápu, jinak by nepřežili). Aby vydělali peníze, donutí tě přejít na 9tky, který jsou v plánu za rok. Možná že mě překvapí a přejdu, možná ne.

Můj názor....

SoundsFine

No jestli ti sedí prostředí XP, tak přechod na W7 64bit snad ani nepocítíš.
Mně W7 nespadly ani jednou. Ale mám značkové PC s lepšími komponenty, než je standard (např.Apple).
Přešel jsem z W7 přímo na W8.1 - první den jsem nadával, ale další dny jsem viděl proč to tak je a uvítal jsem změnu.
Já musím mít i OSX a Logic. Ale kdyby Logic šlapal pod W7/8.1, pak bych Mac hned prodal.

Ke stabilitě.
Win8.1 ve spojení s Cubase7 je naprosto stabilní záležitost.
O posledním Logic a OSX se tohle tvrzení říct nedá ani náhodou!
Pokud Ti stačí standard (VW,Toyota) tak si kup třeba Mac mini,iMac,...
Pokud chceš pořádný komp (Audi,Mercedes), tak budeš muset zvolit výkonnější a kvalitnější komponenty.

Největší problém Windows je především v tom, že uživatelé se snaží pořídit komp co nejvýkonnější za co nejnižší peníz. A to samozřejmě nefunguje. Zbastlí si jakýsi "paskvil (ala Renault)" a pak jsou neustále v servisu a nadávají, že ty widle zase spadly.

Ale nebudu sem tahat OSX a Mac, tohle téma se jmenuje jasně Win7 nebo Win8.1

dano

Příspěvek od dano »

jednoznacne Win7 podla mna. Win8 som mal chvilu na notebooku a vdaka Bohu som ho uz dal dole a mam na nom Win7. v praci mam tiez Win7, doma WinXP. Vsetko, len nie Win8.

dendy

Příspěvek od dendy »

SoundsFine píše: Jsou tu lidi, kteří z W8.1 dělají obludnost, ale tento postoj může pramenit pouze z neznalosti nebo z lenosti.
A co tak proste preto ze im ten system naozaj nesadol ? Je tak tazke pochopit ze co sa paci jednemu, nemusi sa durhemu ? Alebo automaticky clovek ktory nema rad windows je lenivy blbec ? Fakt nechapem tento typ nazoru...
SoundsFine píše:Největší problém Windows je především v tom, že uživatelé se snaží pořídit komp co nejvýkonnější za co nejnižší peníz. A to samozřejmě nefunguje. Zbastlí si jakýsi "paskvil (ala Renault)"
Scasti mas pravdu, na druhej strane .. ja som vzdy kupoval top premiove notebooky, cenu som neriesil - moje posledne 4 notebooky vzdy stali cez 2000€ - a s windowsom som mal vzdy problemy, respektive vzdy bolo treba sa o neho starat, aby relativne fungoval .. takze asi to nebude len tym suntovym hw... Zastavam nazor ze OS ma fungovat dlhodobo bes toho aby sa o neho akokolvek musel clovek start, ma byt neviditelny, ako uzivatel chcem pracovat s aplikaciami a nie pracovat s operacnym systemom. Toto mi windows nikdy nedaval, ziadny (aj ked paradoxne najviac spokojny som bol s Vistou, na ktoru najviac ludi nadavalo)...

SoundsFine

Dělám jak OSX tak Win 8.1
Nevidím zásadní rozdíl, který by mě při práci ve studiu nějak bránil či pomáhal dosáhnout lepší výsledek při použití jednoho či druhého OS. Musím říct, že je mi úplně jedno v čem spustím Cubase.
Naposledy upravil(a) SoundsFine dne 18 led 2014 23:35, celkem upraveno 1 x.

dendy

Příspěvek od dendy »

nj to mas super.. su ini ludia co to takto nemaju.. hold, kolko ludi tolko chuti.. ja napriklad nikomu nevnucujem OSX pokial sam neprejavi zaujem... pre mna bol OSX vykupenie.. pre ineho fungovat nemusi ... niekto neda dopustit na Linux ... ale ludi co su perfektne spokojni sa s WIN a nic im na nich nevadi je naozaj asi hodne malo.. si jeden z nich - super, bud rad...

SoundsFine

Vykoupení?
V čem konkrétně?

SoundsFine

Buď nečteš, nebo nechceš rozumět?
Jen píšu, že je mi to fuk v čem dělám.
Zásadní rozdíl nevidím.
Win7/Win8.1/OSX - je mi jedno. Při tvorbě, při míchání to pro mě nemá žádný kvalitativní vliv.

dendy

Příspěvek od dendy »

SoundsFine píše:Vykoupení?
V čem konkrétně?
Poviem to takto.. asi pol roka po tom co som presiel na OSX mi raz zena hovori "pocuj, ty si sa uplne zmenil, ja sa uz nepamatm kedy by si zuril pri pocitaci ze ti nieco nefunguje, pada, mrzne alebo je pomale" ... Som sa zamyslel, a hovori : "Jo, mas pravdu " :-)))

Takze asi tak.. teraz uz to je 3 rok .. a stale to tak funguje... nerobim s OS nic, nestaram sa o neho, necistim, nespustam ziadne cleanery, vlastne nepouzivm ani ziadny antivirus, nepreinatalovavam, verzie OS upgradujem za jazdy jednu za druhou (uz od snow leoparda az po mavericks v sucasnosti), bez formatovania a reinstalovamia... a vsetko tak nejak fici, same od seba...

Mozem sa venovat praci s aplikaciami, OS proste neriesim, nestaram sa o neho ... nieco co bolo pre mna s akymkolvek winsows predtym nemyslitelne...

Takze pre mna prechod Win -> OSX bol vykupenim... samozrejme taky Ivo by to videl inak .. well.. zivot je taky.. co jednemu funguje inemu nemusi... Bohuzial je holy fakt ze poznam nepomerne viac ludi co nadava na windows nez ludi co by nadavali na OSX ci linux... to je holy fakt... A zaskatulkovat ich ako neznalych alebo lenivych je podla mna plytke... to je vsetko co som chcel povedat

dendy

Příspěvek od dendy »

ale zase sa to tu zvrhva na win vs osx no.. kaslime na to ...

SoundsFine

dendy píše:
Poviem to takto.. asi pol roka po tom co som presiel na OSX mi raz zena hovori "pocuj, ty si sa uplne zmenil, ja sa uz nepamatm kedy by si zuril pri pocitaci ze ti nieco nefunguje, pada, mrzne alebo je pomale" ... Som sa zamyslel, a hovori : "Jo, mas pravdu " :-)))

Takze asi tak.. teraz uz to je 3 rok .. a stale to tak funguje... nerobim s OS nic, nestaram sa o neho, necistim, nespustam ziadne cleanery, vlastne nepouzivm ani ziadny antivirus, nepreinatalovavam, verzie OS upgradujem za jazdy jednu za druhou (uz od snow leoparda az po mavericks v sucasnosti), bez formatovania a reinstalovamia... a vsetko tak nejak fici, same od seba...

Mozem sa venovat praci s aplikaciami, OS proste neriesim, nestaram sa o neho ... nieco co bolo pre mna s akymkolvek winsows predtym nemyslitelne...

Takze pre mna prechod Win -> OSX bol vykupenim... samozrejme taky Ivo by to videl inak .. well.. zivot je taky.. co jednemu funguje inemu nemusi... Bohuzial je holy fakt ze poznam nepomerne viac ludi co nadava na windows nez ludi co by nadavali na OSX ci linux... to je holy fakt... A zaskatulkovat ich ako neznalych alebo lenivych je podla mna plytke... to je vsetko co som chcel povedat
15 let dělám na Mac. Začínal jsem s Mac. Protože dělat na Win2000 to nějak nešlo.
Pak přišly WinXP a po SPII se to začalo tak nějak celkem slušně vylepšovat, ale pořád to nebylo ono, na co jsem byl zvyklý od Apple.
Ale od Win7 už nedělám rozdíl mezi Mac nebo Win7/8.1. Ty systémy jsou stejně stabilní, prostředí a ovládání je jen o zvyku. A aplikace mají obdobné výkony. Od Win7 nějaké přeinstalace? To neznám. Aby mě zamrzl Cubase při práci - s tím jsem se prostě nesetkal.
Od Win7 nic neřeším, nestarám se, jen v klidu využívám prostředí a možnosti. To samé mohu říct o OSX, když něco potřebuji v Logicu.

Za další... nikoho neškatulkuji.
Jen mám určitou zkušenost s lidmi, kteří nadávají na ledacos.
Když je jim vysvětlena logika, postup, důvod - většinou pak jen řeknou - aha, jééé, supér, to su ale debil, dík.
Kdo nadává na win, kdo na osx? Kdybys byl v USA, asi OSX s nadávkami vyhraje.
Já u nás také znám nepoměrně víc lidí, kteří nadávají víc na Volkswagen, než na Chevrolet.

Odpovědět