Win 7 or 8.1

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
Pytkin
Moderátor

Re: Win 7 or 8.1

Příspěvek od Pytkin »

MDudas píše:Do kanclu alebo pre uctovnicky by som to nechcel. Dam musi ist Win.
co ta vedie k tomuto nazoru ? ja si myslim presny opak .. moja zena ma na macku vo virtuale windows a v nom bezi uctovnictvo .. a vsetko ostatne robi v OSX .. a takto isto by mohla bezat kludne na linuxe .. A na beznu office kancelariu je linux ako stvoreny ..

blueevil

Příspěvek od blueevil »

este k Windows 8.1, kde Microsoft vyhlasil odmenu za odhalenie chyb a opravu tejto verzie, ktora nieje aktualizaciou

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

blueevil píše:[Linux je obmedzeny Unixovy klon pisany zastaralym programovacim jazykom C+, nie Assemblerom ako Win a ten musi mat validny kod aby fungoval,
mna by zaujimalo , ci ty programujes v asembleri pod windowsom .. som presvedceny ze nie .. tak si len chcem potvrdit moj nazor ..

dendy

Příspěvek od dendy »

blueevil vie co hovori a hlavne preco to hovori

:mrgreen:

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Pytkin píše:
MDudas píše:Do kanclu alebo pre uctovnicky by som to nechcel. Dam musi ist Win.
co ta vedie k tomuto nazoru ? ja si myslim presny opak .. moja zena ma na macku vo virtuale windows a v nom bezi uctovnictvo .. a vsetko ostatne robi v OSX .. a takto isto by mohla bezat kludne na linuxe .. A na beznu office kancelariu je linux ako stvoreny ..
Iste, vsetko sa da. Ale staras sa jej o comp ty, nie? A co je to "vsetko ostatne", co robi v OSX? Robia take veci napr. aj uradnici ? :wink:
Ja mam skusenost, ze Linuxove Office baliky maju casto problemy s otvaranim novych verzii MS Office dokumentov...
Neviem si predstavit nejaku mensiu firmu, kde nemaju vlastneho IT-ckara, ze by to takto kombinovali. A vo velkych firmach typu banka to tiez vidia velmi neradi. Jednoduchost, unifikacia a 100% kompatibilita... to je ziadane.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

MDudas : Nestaram sa jej o komp vobec .. vsetko si isntaluje sama .. Vsetko ostatne = internet a mail .. co ine robia uradnici ? Bezny uradnik potrebuje aj spravcu na windows .. robil som pred 20 rokmi na sprave statnych hmotnych rezerv .. v podstate moje prve dlhodobejsie zamestnanie po vojne .. a bolo to peklo .. servery sme mali nastastie unixove .. Ale ten user support .. to bola pecka .. Akoze neviem otvorit vo worde dokument a podobne .. Takymto ludom je uplne jedno ci tam maju win alebo linux .. aj tak zavolaju ITckara , aby vyriesil ich problem .. A ITckar by mal menej prace s linuxom ako z windowsom ..

JO 100% kompatibilita .. to je ten problem .. nech vsetci prejdu na linux a open office a budu vsetci kompatibilny .. pisat 100 listov do jedneho word dokumentu mozu aj tam .. a potom 2 hodiny opravovat strankovanie , ked sa rozpadne .. a podobne ..
Mne sa zda chore , ze take ministerstvo plati microsoftu nenormalne peniaze za licencie za widnows ktory nefunguje a office ktory ma tiez svoje muchy , ked mozu mat porovnatelny (podla mna lepsi) produkt , ktory je uplne zadarmo .. pici to su aj moje peniaze a peniaze mojich deti , co tento stat jebe microsoftu za veci ktore nefunguju .. a este musia platit dalsich ludi, aby to davali dokopy a udrziavali pri chode ..

dendy

Příspěvek od dendy »

v suvislosti s tymto ma napadla vtipna prihoda ... zena mala pred casom problem .. nejaka kolegyna jej poslala excel dokument co jej ani za boha nesiel otvorit (tiez mala excel).. tak hovorim daj, skusim to otvorit v openoffice (pod osx).. ako som cakal, otvoril som to v pohode, dal som to hned presejvovat (ako xlsx) - povodny subor mal 40 MB, moj presejvovany mal asi 1 MB a zena ho v pohode v svojom Exceli uz otvorila - a nic v nom nechybalo... tolko k teme Office vs. OpenOffice :-)) lol

dusanmsk

Příspěvek od dusanmsk »

Prosim admina aby to tu precistil, sme fakt brutalne offtopic. Ale ten windows pisany v assembleri, to by chcelo niekde uchovat :D :D :D

dendy

Příspěvek od dendy »

podla mna to nieje az tak offtopic, aj s tej diskusia a rozdielnych nazorov si vie niekto spravit nazor ci win7 alebo 8.1 (alebo ...) :-) a blueevilove komemntare su nevyhnutny kolorit diskusii, tie nie su offtopic uz z principu :-))

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Kdyz se to tu nakouslo - Excel vs LibreOffice Calc (ci jak se to jmenuje) - mate s tema aplikacema nekdo nejaky vetsi zkusenosti? Ja tyhle office veci nepouzivam, k nicemu to nepotrebuju, takze nemam vubec prehled, ale celkem by me zajimalo, jak je na to LO napriklad s makrama, co si vzpominam, jeste relativne nedavno tam nic takovyho vubec nebylo (afaik), coz je proste fail, bez toho se neda nic trochu slozitejsiho delat.

BTW applisti, pouzivate nekdo ten tabulkovej procesor od Apple? Ma to v sobe nejaky skriptovani ala VBA v Excelu? A existuje to i v cesky verzi? Koupil jsem mame Mac Mini misto ultra staryho pomalyho PCcka, k tomu byl zadarmo MS Office, ale bohuzel jsem zjistil, ze existuje pouze v anglictine... :/

Jo a takova perlicka :), resil jsem ted s pritelkyni nejaky VBA makra v Office 2010, par si jich nahrala a pak pri spusteni hazely nejaky chyby. Tak koukam, hledam, rikam si, co je blbe a nakonec jsem zjistil, ze ten Excel pouzil pri nahravani makra na nekolika mistech starsi syntaxi VBA, kterou uz neumi interpretovat... Hmm.. :roll: :wink:

dendy

Příspěvek od dendy »

OpenOffice vie makra v OO Basic, Python, Javascript a BeanShell .. ale nerobim s tym takze sa neviem vyhadrit ako dobre to funguje ..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

moja skusenost je , ze malo kto v exceli pouziva makra .. aspon teda ked sa bavime o tej statnej sprave .. tam je clovek rad , ked najde dakoho , kto vie napisat vzorec , pripadne pouzit sumovanie .. Ja som uspesne nasadil Open Office do jedneho hospicu .. A doktori si vobec nevsimli , ze to neni microsoft office ..

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

No jo, ale to ze lidi kolem tebe makra v excelu nepouzivaji je mi platny s prominutim jak mrtvymu zimnik ;) Lidi co znam a pracuji v excelu makra pouzivaji a pokud chces neco trochu slozitejsiho, neobejdes se bez nich. Samozrejme na scitani bunek nebo vytvoreni jednoduchyho grafu to nepotrebujes, ale lidi v tom delaji i pomerne komplexni veci. Nevis nahodou jak je na tom ten jablecnej spredsheet?

EDIT: tak nic, co jsem se ted docetl, tak "Numbers" je verze od verze horsi a ted uz je pry v podstate nepouzitelnej na nejakou serioznejsi praci.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

kermitak : netusim .. mam ho nainstalovany ale este som ho neotvoril ..

blueevil

Příspěvek od blueevil »

ano, jadro Win-u je napisane komplet v Assembler, tusim od verzie NT 6, asi aj skor. Linux: http://cs.wikipedia.org/wiki/Linux_(j%C3%A1dro) hoci niekto bude tvrdit, vraj ked je spravne napisany kod v C, sa mu vyrovna. este ak sa mozem vratit k popularite Linuxu http://www.itnews.sk/tituly/pc-revue/20 ... na-burkeho a je pravdou ze pod Win je ich oficialne menej.
Kermitak: skodlive kody dnes nema vyznam clenit, je uplne jedno o aky system ide a nieaku ze modularitu, pri takom rychlom datovom toku dnesnych rozhraniach SATA III to heuristika zvycajne ani nepostrehne. niektore sa dostanu do klastrov tak, ze nepomoze ani preformatovanie diskov, alebo specialne programy s certifikatom, hlavne antiviry s menom nebudu bez zisku a aktualizovat svoje kvalitne verzie pre Linux. skutocna epidemia pride mozno podla predpovedi okolo toho roku 2018.
dendy: logicky si to neotvoril v spravnom formate zasa

Odpovědět