Windows 7 x64
Re: Windows 7 x64
biscuit: co mas za zvukovku ?
no .. v kazdom pripade by som skusil jednu grafiku vybrat .. a testovat len s jednou .. ale ked ti to takto koliduje s grafikou , tak by som to videl na zly layout dosky .. celkom bezne pri desktopovych doskach .. To je jedna z vyhod serverovych dosiek , ze tam to je poriesene ..ekeaze píše:jeste mne napada mam 3 monitory a 2 graficky karty kde kazda ma 256mb Ram... neni to malo ta pamet ? pac mi to zacne delat vzdy problemy kdyz delam neco s GUI jak v DAW nebo v Windows.. treba vlezu do pruzkumika vlezu na nejaky disk a je to v pr... samej praskot najednou
na tvojej doske je mozno problem , ze druha grafika (resp. slot v ktorej je) zdiela nieco s FW radicom .. mozu byt spolu na dakej zbernici alebo nieco podobne ..
takze by som skusil vybrat tu druhu grafiku , a nechat len tu primarnu , ktora je v PCIEx16 slote , ktory vacsinou aj na desktopovych doskach byva samostatne ..
dalsia moznost skusky by mohlo byt otestovat daky PCI alebo PCIe FW radic ..
ja uz to testoval jen s jednou grafikou , ale ne nejak do hloubky zatim bez vysledku, FW radic mam i PCIe...
jedniny co mi prijde divny ze sdileji stejny IRQ 16 (nevim jestli jsem to napsal dobre) asi 10 zarizeni, je to zvukovka , grafika, FW radice atd... jenze ve W7 stim nejde nic udelat je to napevno... mozna vtom bude celej problem
jedniny co mi prijde divny ze sdileji stejny IRQ 16 (nevim jestli jsem to napsal dobre) asi 10 zarizeni, je to zvukovka , grafika, FW radice atd... jenze ve W7 stim nejde nic udelat je to napevno... mozna vtom bude celej problem
je to mozne .. priam dost pravdepodobne .. na tom istom HW si skusal XP a tam to funguje OK ?
jj.. pred tim jsem tammel XP a vpohode...
tady jsem nasel nato tema http://www.rme-audio.de/forum/viewtopic.php?id=6849 , ale pise se tam IRQ nad 15 jsou virtualni az to nema delat problem... ale tomu moc neverim...na prd je ze stim nejde nic udelat v tech widlich 7. To bude chtit jinou desku asi asuse.
tady jsem nasel nato tema http://www.rme-audio.de/forum/viewtopic.php?id=6849 , ale pise se tam IRQ nad 15 jsou virtualni az to nema delat problem... ale tomu moc neverim...na prd je ze stim nejde nic udelat v tech widlich 7. To bude chtit jinou desku asi asuse.
ekeaze: pci delta
ale na notasu mi to dela i usb esi
ale na notasu mi to dela i usb esi
no ak XP isli ok , a W7 nejde , tak to bude teda problem W7 .. teda mozno nie samotnych , ale driverov atd ..
takze mame tu prvy dovod , preco neprechadzat na W7 ..
takze mame tu prvy dovod , preco neprechadzat na W7 ..
W7 jsou skvely, vic user friendly a soucasne stabilni system jsem zatim nevidel, takze bych doporucoval misto demagogie a z prstu vycucanych zaveru spis overit funkcionalitu jinde, osobne tipuju porad tu desku.
kermitak : logika ale hovori, ze ak Xp na tej doske fungovalo , tak neni problem v doske ale vo Win7 ..
S timhle bys od zkousky z logiky rychle vyletel Ja to tipuju, ze soudruzi od Gigabajtu zprasili ovladace. Dalsi muze byt treba irq konflikt. Problem ve W7 byt samozrejme taky muze, ale jisty to vubec neni.
kermitak : pockaj .. ja teda nemam s doskami od Gigabyte skusenosti .. Kupujem ASUS .. Ale dost nechapem ake ovladace by gigabyte mal robit ..
IRQ konflikt by mal byt predsa rovnaky aj v XP ne ?
IRQ konflikt by mal byt predsa rovnaky aj v XP ne ?
No po prolejzani RME fora se priklanim taky k ty desce pac s asusem tam nikdo snad nepsal takovyhle problemy.. no uvidime zkusim nejakou sehnat.
Ovladac firewire radice.
S tim IRQ konfliktem je to mene pravdepodobne, ale pokud je ACPI na W7 implementovano jinak nez na XP (coz je klidne mozne, protoze MS si ACPI standard ohyba k obrazu svemu), pak mohou byt IRQ rozhazena uplne jinak.
S tim IRQ konfliktem je to mene pravdepodobne, ale pokud je ACPI na W7 implementovano jinak nez na XP (coz je klidne mozne, protoze MS si ACPI standard ohyba k obrazu svemu), pak mohou byt IRQ rozhazena uplne jinak.
KErmitak : takze je to predsa len problem win7
z RME fora kdo mel taky problemy :Pytkin píše: IRQ konflikt by mal byt predsa rovnaky aj v XP ne ?
Working IRQ sharing is as old as Windows XP, but back then some hardware wouldn't play nice with it. Nowadays it shouldn't cause any much trouble.
Anyway, only IRQs 0-15 are "physical" IRQs, anything higher than 16 is "virtual" and thus it doesn't really matter what numbers you see. It's still strange that Windows assigns all your hardware to a single number, but shouldn't bother you unless you experience problems.
Jako navic to nejde vubec prenastavit to IRQ... podle mne to muze delat maglajs kdyz uz kdyz maj dve grafiky stejny IRQ 16 + je tam dalsich x zarizeni... tet sem to sic nejak vykoumal ze zvukovku FW radic je na IRQ18 ale taky je sdilen jeste z dalsima zarizenima a dela to furt to samy... uvidim z jinou deskou co to udela