Windows korekční master EQ

Ostatní audio software, obecná diskuse
Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Windows korekční master EQ

Příspěvek od Poklop » 27 črc 2009 00:54

Ahoj, možná to zní nesmyslně, ale nenapadá někoho, jestli neexistuje cosi, co by fungovalo na ASIO master out ve Windows (myslím systémově), aby se dala korigovat ekvalizačně natrvalo místnost?
Nejlépe VST.
Do teď to dělám tak, že mám na masteru v Cubase tu korekci a pak ji disabluju.
Má to ale nevýhodu, že když si pustim třeba media player, tak to hraje samozřejmě bez korekcí.
Dalo by se to řešit třeba HW EQ nebo čímsi před bednama, vím, ale míň by bolelo cosi softwarového :-)

jackies

Re: Windows korekční master EQ

Příspěvek od jackies » 27 črc 2009 01:43

lupthrack mi něco takového "chtěl" udělat ale pak se to zvrhávalo k něčemu čeho jsou tuny a ne to co jsem chtěl (NO! VST,DX .. ekvalizer).
Vím, že by něco podobného uvítalo více lidí.
Nevím jak by se to ale provedlo a on také ne :) (asi hodně těžce přímo ve W nebo ten EQ zabastlit přímo do ovladačů pro konkrétní zvukovku)

Tady je ta diskuze :
nove-tracky/dj-traktor-tht-t10026.html?hilit=standalone
a tady :

smetiste/ekvalizer-pro-dzekyska-t10430. ... k%C3%BDska
Naposledy upravil(a) jackies dne 27 črc 2009 02:07, celkem upraveno 3 x.

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Re: Windows korekční master EQ

Příspěvek od Poklop » 27 črc 2009 02:00

Ahoj, díky za odpověď. Já si to myslel, že to nebude snadný.
Snad by asi bylo řešení karta, která má už něco takovýho v sobě, což se mi ale nechce (měnit HW).
Tak to holt vypadá na ten třetino okt. EQ HW a nebo zůstanu u doposavadní metody, která mi přijde poněkud dementní, ale co dělat :-(
Jako bonus mrkněte sem: :-)
http://www.ikmultimedia.com/arc/features/
Přijde mi to docela povedená věcička (k věci).

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Windows korekční master EQ

Příspěvek od kexik » 27 črc 2009 10:36

arc ti nepomoze, arc je tiez len vst. pri rendri ho musis vypnut. ak mas meraci mic, nahradis cely arc freeware. elegantne riesenie je nie zmena zvukovky ale digitalny eq bud na pozicii prevodnika, alebo v spdif loope. ja na tento ucel pouzivam uliho vyhybku, ako som tu uz vela raz pisal, ale digitalny ulieq tiez nie je spatny. v reali potrebujes tak 4-6 parametrickych pasiem, viac je zbytocne
http://www.muziker.cz/default.aspx?Behr ... od_id;4992

Bedobus
Příspěvky: 87
Registrován: 08 čer 2009 11:33

Re: Windows korekční master EQ

Příspěvek od Bedobus » 16 bře 2010 09:04

KRK ERGO je HW skatula funguje ale iba na basoch a lowmid do 500Hz myslim. Vychadza z teorie ze najvacsi problem su vzdy basy a nizke stredy. Obsahuje aj prevodnik cize mozes ist so zvukovky cez spdif aby si nesiel 2x cez prevodnik. Pozri si to na KRK webe.

Bedobus
Příspěvky: 87
Registrován: 08 čer 2009 11:33

Re: Windows korekční master EQ

Příspěvek od Bedobus » 16 bře 2010 09:23

Potom este toto ale je to drahe jak svina
http://emusician.com/mag/emusic_muse_research_receptor/


Uživatelský avatar
nixx
Příspěvky: 753
Registrován: 25 led 2008 23:18

Re: Windows korekční master EQ

Příspěvek od nixx » 16 bře 2010 10:25

Korekcni EQ je sice vec zajimava, ale nejsem zrovna jeji priznivce. Problem u nizkych modu, na kterych tyto rezonance nejcasteji jsou, neni jenom v jejich amplitude (kopec / dira v zavislosti na poloze), ale taky v jejich dobe dozvuku, ktera je byva nekolikrat delsi nez doba dozvuku na ostatnich kmitoctech. Takze nejakym EQ se vam mozna povede pro urcitou poslechovou pozici trosku srovnat frekvencni charakteristiku, ale doba dozvuku na tech urcitych frekvencich porad zustane neosetrena.
Takze absorberum (basovym pastem) se clovek stejne nevyhne.

kexik: problematice clocku a jitteru moc nerozumim, ale nemuze ti ten Behringer nadelat peknou paseku v hodinach? I kdyz je fakt, ze ve spojeni s M-Audio kartou tohle asi nebude tak bolave misto. Kdyby ale nekdo zainvestoval do slusnejsiho DA prevodniku, nebyl by pro nej IMHO nejlepsi tah zapojit za nej digi EQ od Uliho :)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Windows korekční master EQ

Příspěvek od kexik » 16 bře 2010 10:32

digi eq od uliho sa zapaja MEDZI prevodnik a zvukovku, komplet digitalne
vzhladom k tomu ze ulieq vladne wordclockom, neni to ani s jitterom nijak ozehave
v pripade ze nemas super prevodnik, pouzijes ulieq aj ako prevodnik, je to slusnejsia kvalita ako lacna zvukovka
co sa tyka pouzitia room eq, ano dozvuk neriesi ale idealne je prave jeho pouzitie SPOLU s akustickou upravou, na dorovnanie nerovnosti po nasadeni absorberov. ver tomu ze tam aj tak budu

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Windows korekční master EQ

Příspěvek od Pytkin » 16 bře 2010 10:50

ma to aj FW a tusim to vie fungovat aj ako zvukovka .. teda len na playback samozrejme ..

http://www.on-board.sk/ergo-products-723-23.aspx
Obrázek

Uživatelský avatar
luphtrack
Příspěvky: 1044
Registrován: 11 lis 2008 00:16

Re: Windows korekční master EQ

Příspěvek od luphtrack » 18 bře 2010 16:12

zdrojaky od ekvalizeru pro dzekyska tu jeste mam. pokud je opravdu zajem a nevadi pouziti VAC, muzem si hrat, az nam bude spatne.

jsem i ochotnej sahnout po FFTW.
Obrázek
live free or die!

Uživatelský avatar
nixx
Příspěvky: 753
Registrován: 25 led 2008 23:18

Re: Windows korekční master EQ

Příspěvek od nixx » 18 bře 2010 17:30

Co je VAC a FFTW?

Uživatelský avatar
luphtrack
Příspěvky: 1044
Registrován: 11 lis 2008 00:16

Re: Windows korekční master EQ

Příspěvek od luphtrack » 18 bře 2010 17:41

http://www.fftw.org/
http://software.muzychenko.net/eng/vac.html

fftw je implemetace FFT, pouziva se napr. k ekvalizaci
vac je virtualni windowsacky audio device

ekvalizer pro dzekyska vac pouziva, resp kopiruje data z VAC na zvukarnu (popr naopak). data ekvalizuje sadou bandpass filtru, ale jak jsem psal, jsem ochotny pouzit fftw.
Obrázek
live free or die!

Uživatelský avatar
nixx
Příspěvky: 753
Registrován: 25 led 2008 23:18

Re: Windows korekční master EQ

Příspěvek od nixx » 18 bře 2010 17:49

Aha, Fourierka :-) Nejak me zmatlo to W :-)
A ten VAC staci free nebo je treba placena verze?

Uživatelský avatar
luphtrack
Příspěvky: 1044
Registrován: 11 lis 2008 00:16

Re: Windows korekční master EQ

Příspěvek od luphtrack » 18 bře 2010 17:51

tusim ze staci free (pri pokusech stacila)

ten ekvalizer klido na pozadani opet poskytnu. dzekysek mi to tehdy omlatil o hlavu, ale muzu tam pribastlit nejaky primitivni kompresor.

nevyhoda pouziti VAC je, ze vsude ho musite zadat jako vystup (ci vstup).

http://luphtrack.borec.cz/eqj/
./post223944.html?hilit=spoluprace#p223944
Obrázek
live free or die!

Odpovědět