WinXP 64bit

Ostatní audio software, obecná diskuse
Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 18 čer 2005 18:55

bodyia píše:Zkus ho pretaktovat, jestli to teda v notebooku jde. Ja mam A64 3000+ (Winchester na Socketu 939) taky a i bez zvysovani napeti jsem se dostal na stabilnich 2250 MHz, coz odpovida cca 3800+. Na desce s N-Force3 Ultra, ma to zvlast delicku pro procesor, FSB i RAMky, takze sbernice i RAM jede na normalni frekvenci:-)
pocuj kupil som K8N Neo2 NForce3 Ultra a vyskytuje sa mi na nej maly problem (alebo 2):
1. Aj ked mam 400Mhz Ramky (2x512MB uplne totozne) v slote 1 a 2, a v BIOSE (posledna verzia) mam manualne nastavenych 200Mhz DDRAM Clock) pri starte mi system vypisuje, ze ide o DDRAM 333MHz (asi chyba v biose). V skutocnosti idu na 2x200 (kontrola vo WinXP utilitka CPU-Z v.1.29)
2. Zavaznejsi problem (aspon myslim), po starte WinXP sa mi vypise na obrazovke napis "nvuclockinit filed" (co uz hovori o probleme cipovej sady).

stretol si sa s tym? ak ano ako sa to da riesit? dik

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 18 čer 2005 19:07

mam k8N neo (nie 2) s chipsetom od via a tiez mi detekuje 400ky ako 333... natvrdo som nastavil zbernicu aj clk a basta... je to ale zvlastne... ta druha hlaska mi ale nic nehovori. skusal si googlovat?

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 18 čer 2005 20:21

skusal, nikde nic. system sa mi zda trochu nestabilny (behom 3 hodin uz asi 3x restartol). neviem, co to sposobuje, mozno grafika (Sapphire ATI Radeon 9600 Atlantis), ale to clovek nikdy nevie. pretaktovany nie je

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 18 čer 2005 22:03

dobre si skontroluj kde to ma dual channel ci nie nahodou v slotoch 1 a 3. potom skus len jednu ramku.

inak k msi ja nemam moc doveru odkedy to kamosovi pravidelne zhadzovalo harddisk a robilo ine psie kusy (tiez to bolo myslim nforce3) az do upragu biosu: to je aj moja rada.

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 18 čer 2005 22:26

najnovsi BIOS a ovladace je vzdy to prve, co strkam do noveho systemu (uz som ich poskladal neurekom). Prave ze to ma dual channel v 1+2 alebo 3+4. Ja to mam v 1+2. Ale frekvencia je v poriadku, ono to len vypisuje po starte chujoviny

Podla poslednych testikov sa to chova vykonnostne uplne rovnako ako predosly NForce4 system. Idem este urobit tie stress testy v Cubase

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 18 čer 2005 23:15

kexik píše:mam k8N neo (nie 2) s chipsetom od via a tiez mi detekuje 400ky ako 333... natvrdo som nastavil zbernicu aj clk a basta... je to ale zvlastne... ta druha hlaska mi ale nic nehovori. skusal si googlovat?

ocuj kexik, mozno by si mi vedel povedat, co je to za problem. vypisuje to takyto error report (po spontannom restarte):

Okno1: The system was recovered from a serious error.

Okno2: Error signature
BCCode: 10000050 BCP1: FFFE2080 BCP2: 000000001 BCP3: 806D0792 BCP4: 000000000

+ verzia winXP

Nevies o co by mohlo ist?

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 20 čer 2005 14:22

Solarfall píše:dobre si skontroluj kde to ma dual channel ci nie nahodou v slotoch 1 a 3. potom skus len jednu ramku.

inak k msi ja nemam moc doveru odkedy to kamosovi pravidelne zhadzovalo harddisk a robilo ine psie kusy (tiez to bolo myslim nforce3) az do upragu biosu: to je aj moja rada.
a ktory upgrade biosu tomu pomohol?

mne to zhadzuje harddisc tiez a mam najnovsi bios

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 20 čer 2005 15:11

zial to ti nepoviem a ani uz neviem aka to bola doska ale bolo to uz dost davno...my sme sa s tym dost dlho zasierali a nakoniec to dal do nejakej firmy kde mu ten bios prepalili takze netusim aku tam ma verziu.. inak aky mas disk? on mal sata. obcas mu to jednoducho padlo a pri reboote bola modra obrazovka kde pisalo nieco podobne ako tebe...teda ze serious error and could damage your hardware... a system sa zasekol..preinstaloval som win a po par hodinach az dnoch to urobilo zas...
od msi dosiek ruky prec :-)

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 20 čer 2005 15:13

msi su vpohode, posledne 4 kompy som mal na MSI a no problem. oba disky mam IDE.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 20 čer 2005 16:16

poshook: skus zbehnut pamate memtestom, ak si to uz nespravil...`

www.memtest.org

to su celkom desne chybovky co spominas, nebral by som to na lahku vahu. kym mas zaruku...

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 20 čer 2005 16:32

prehodil som ten disk na druhe IDE ku DVD mechanike a je to OK. tie mem testy este urobim.
tie problemy, co som mal predvcerom, boli preto, ze som vymenil zakladnu dosku s NForce 4 za dosku s NForce3 a nastal bordel vo windowsoch. vcera som ich preinstaloval a uz sa neobjavili (pre istotu sa objavil tento)

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 20 čer 2005 17:21

pamate su v 100% poriadku takisto aj HDD. pravdepodobne nie je na doske doriesene pripojenie 2 IDE HDD na jednom IDE kanaly. kaslem na to. uz to ide. snad to bude v poriadku.

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 24 čer 2005 17:56

to Poshook: Ja jedu jeste na trapný KT6 Delta od MSI s Athlonem a dokud jsem nevyhodil ATI a nenacpal tam Nvidii grafiku, tak se mi to 2x denně restartovalo (XP). O tomhle problému jsem našel na netu spoustu hlášek. Nechci nadávat na ATI, ale možná tam někde je problém v ovladačích.

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 24 čer 2005 18:35

dik za typ

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 27 čer 2005 09:09

zname blbe kombinacie su via-ati a intel-nvidia... opacne to funguje perfektne, bohvie preco... neni to obecne, niektore karty su ok ale je taky trend pozorovatelny
moja ti4200 obcas az casto mrzla na asi troch intel chipset doskach... a na via kt800 ide skvele

Odpovědět