Wizooverb W2 vs. CPU

Ostatní audio software, obecná diskuse
shafa
Příspěvky: 162
Registrován: 27 úno 2005 18:29

Wizooverb W2 vs. CPU

Příspěvek od shafa » 27 pro 2005 14:22

Sehnal jsem si Wizooverb W2 V1.0 od H2O. Po načtení do host aplikace se mi ihned (aniž by něco hrálo) zahltí procesor na 100 procent a nastane zamrznutí. V tu chvíli pomůže jenom ďábelskej trojhmat (ctrl alt del).
Nemáte někdo s touhle pluginou (přímo tenhle h2o release!!!) už nějaký zkušenosti?
Slyšel jsem, že zvučí dobře...

Pro info ... můj HW
Athlon XP 3200 (doporučeno 1gb), 1.5Gb DDR, Audigy2, winXP
host aplikace: Renoise a Cubase SX3

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12770
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 27 pro 2005 14:27

wizooverb je pravdepodobne najvacsi pojedac CPU zo vsetkych pluginov co kedy boli spraven, ja som to pustal v na p4 2.8 ghz a pri najnizej kvalite (da sa to tam nastavoat) to zralo okolo 80% CPU :)) no proste des, tento plugin budeme bezne pouzivat tak za 3 - 4 roky na quad-core 10 Ghz pracovnych staniciach :))))

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 27 pro 2005 14:32

mam athlona 2800 a muzu dat tenhle plugin klido do projektu. zere sam tak kolem 40%, ale samozrejme zalezi na presetu. i kdyz je to pazravec z kategorie nechutnejch, u shafy bude chyba asi jinde...

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 27 pro 2005 14:42

shafa: to mas trochu fakt divny bych rek, ja mam to samy co ty (athlona 3200) a bezi mi na tom wizoo2 minimalne 5x a i mozna vickrat najednou (bezne v projektu max 2x) a to s tim nejnarocnejsim presetem co tam je a jeste pod tim mam fruity a kontakt2, takze patrej v cem muze bejt chyba, to ti takhle na dalku asi tezko nekdo poradi
ja spustil 1x wizoo2 dokonce i na starym celeronu 2GHz a to je co rict, takze ty to proste musis rozchodit
Naposledy upravil(a) Neural_I dne 27 pro 2005 14:44, celkem upraveno 1 x.

shafa
Příspěvky: 162
Registrován: 27 úno 2005 18:29

Příspěvek od shafa » 27 pro 2005 14:43

biscuit píše:u shafy bude chyba asi jinde...
V nastaveni jsem dal vsechno na nejmin ... restartoval pluginu a stejne to samy.
Dokonce jsem zkousel zmenit ASIO na Direct driver a stejne prd.


Před chvilkou jsem někde na nějakým ruským fóru přelouskal, že na to vyšlo nějaký FIXko (taktéž H2o), ale ten zase nikde nemůžu sehnat.
Prdim na to. Budu hledat alternativu. Ikdyž VST dobrej verb podle mě asi neexistuje.

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 09 led 2006 23:54

12 x spusteny pri playbacku .
Nechapu, ze vam to tak zere? W2 verze 1.0.0

vybral jsem doufam nejvice nenazrany preset

fakt nadherny zvuk , to je prvni verb, ktery za neco stoji.
W2 a R66

P4 3.2GHz , ASUS

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 10 led 2006 09:41

dendy píše:wizooverb je pravdepodobne najvacsi pojedac CPU zo vsetkych pluginov co kedy boli spraven, ja som to pustal v na p4 2.8 ghz a pri najnizej kvalite (da sa to tam nastavoat) to zralo okolo 80% CPU :)) no proste des, tento plugin budeme bezne pouzivat tak za 3 - 4 roky na quad-core 10 Ghz pracovnych staniciach :))))
nebude to denormalizacia pri p4? sx sice ma byt voci tomu odolny, ale reverb je typicky efekt kde k tomu ma dochadzat... ked pises p4, tak ma to napadlo (a ostatni tu pouzivaju amd)

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12770
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 10 led 2006 10:01

kexik píše:nebude to denormalizacia pri p4? sx sice ma byt voci tomu odolny, ale reverb je typicky efekt kde k tomu ma dochadzat... ked pises p4, tak ma to napadlo (a ostatni tu pouzivaju amd)

hm noo.. co to je ta denormalizacia? uz som to volade pocul.. da sa s tym nieco robit ??

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 10 led 2006 10:31

kex: martin ma p4

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 10 led 2006 11:06


wir
Příspěvky: 186
Registrován: 24 led 2005 11:12

Příspěvek od wir » 10 led 2006 11:18

ja mam p4 3,2 a zere to tak 10-15%, kusok malo viac nez sir/pristince space. inak fajny, trosicku divny ale dobry zvuk :)
Apple MacPro 2x2,66Ghz,LogicStudio 8,RME Fireface 800,Dynaudio BM6A,EMU Xboard49,Oram Sonicomp,Roland R880,Lexicon PCM91,Soundtracs CM4400, Crysonic Plugs,Effectrix,Discovery Pro,Soundtoys Native,AbbeyRoad Brillance EQs,StillwellAudio TheRocket

black
Příspěvky: 52
Registrován: 02 lis 2004 20:26

Příspěvek od black » 10 led 2006 12:44

Co vyzkouset regulerni demo produktu a podivat se na doporucenou konfiguraci?

Pentium® III 1GHz
512 MB RAM
56 MB free hard disc space
Windows® XP
VST 2 or RTAS compatible host software
DVD ROM drive for installation
Internet connection for software activation

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 10 led 2006 15:37

black: no ale ted moc nechapu co ti to rekne. me to nereklo nic, krom toho, ze na tomhle kompu ten plugin spustim. ale to jestli jednou, petkrat, nebo desetkrat, na tom a tom hostu, pri pouziti nejakeho presetu (treba toho nejnenazranejsiho), to tam nikde nevyctu a o tom se tady tusim diskutuje...

shafa
Příspěvky: 162
Registrován: 27 úno 2005 18:29

Příspěvek od shafa » 10 led 2006 16:28

Pokud máte někdo W2 pořádně vyzkoušený, mrkněte pls na
http://ezone.techno.cz/viewtopic.php?t=3525
Zajímal by mě váš názor co se kvality týče

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 10 led 2006 16:35

biscuit píše:black: no ale ted moc nechapu co ti to rekne. me to nereklo nic, krom toho, ze na tomhle kompu ten plugin spustim. ale to jestli jednou, petkrat, nebo desetkrat, na tom a tom hostu, pri pouziti nejakeho presetu (treba toho nejnenazranejsiho), to tam nikde nevyctu a o tom se tady tusim diskutuje...
no, malo by to znamenat ze na tej konfiguracii ide plugin pustit aspon raz, s najnenazranejsim presetom a na lubovolnom hoste z podporovanych... obecne povedane, sw ma byt na minimalnej konfiguracii plne funkcny.

Odpovědět