Zadejte specifikace idealni DAW

Ostatní audio software, obecná diskuse
Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 12 srp 2005 12:36

taky bych to nejdriv vzal pres pluginy. Jestli je tak dobry, at da dohromady VST emulaci lampoveho kompresoru, ktery nepotrha zvuk a krasne zakulati, aniz by dusil......a at to zere treba 50% myho Athlona 2600+. Tohle je moje tipa.

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 12 srp 2005 13:05

peteness: byt dobry programator na urobenie DOBREJ emulacie nestaci...to chce vyskum, skusenosti s nastrojom a cit...

ja by som bral poriadny vsti beatslicer. ani jeden z existujucich mi uplne nevyhovuje (hoci guru vyzeral nadejne)...tak pouzivam ten zabudovany vo vsampler3...

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 12 srp 2005 13:49

Ivo: to je (byl) nadejny operacni system pro PC platformu... BeOS.
Co kdyby ten kamarad radsi napsal neco pro Amigu? Ale vazne by asi byl lepsi vyvoj pluginu nebo specialnich aplikaci (jednodussich, jednoucelovych)...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

nigol
Příspěvky: 37
Registrován: 17 zář 2002 09:25

Příspěvek od nigol » 12 srp 2005 14:00

kexik píše:safa: celkom bude stacit ked manika rozkyves aby:

1.
skusil napisat driver pre beos na via envy (vsetky pci midiman karty, audiotrak, esi a ine) a iny rozumny hw

ako podklad by mala stacit developer dokumentacia k beosu a zdrojaky onych ovladacov pre linux?

2. preportoval na beos ardour a rosengarden, to by na zaciatko stacilo ako host

3. napisal par vsti (zdrojaky free efektov su, aj nejake su skompilovane na beos, ale nieto vst nastrojov; mne osobne najviac chyba slusny sampler a drumsampler)

ak to vsecko zvladne, tak 1. bude slavny 2. moze to predat yellow tab :)
To nevim, jaky by melo smysl. To prece muzes rovnou ardour + rosegarden pouzit v Linuxu...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 12 srp 2005 14:45

s trikrat vacsou latenciou a osemkrat pomalsim interface, diky neprosim ;)

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 12 srp 2005 14:51

Cyril píše:Ale vazne by asi byl lepsi vyvoj pluginu nebo specialnich aplikaci (jednodussich, jednoucelovych)...
Jediná aplikace, která mi opravdu citelně chybí, je automatická žehlička (sestra pračky). Kdyby ji ten borec dokázal vymyslet, bylo by to super. V rámci softwaru a stávajících počítačových systémů je to pole už myslím hodně předimenzované a přehuštěné.

MMtm
Příspěvky: 135
Registrován: 22 dub 2004 14:22

Příspěvek od MMtm » 12 srp 2005 16:17

safa: To by musel ten tvůj kámoš bejt geniální jako lidi z Abletonu, a postavit ten multitrack na nějaký totální vychytávce...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 12 srp 2005 16:21

co je na abletone vychytavkove? je to proste racionalne spraveny soft, ktory sa poucil z konkurencie... takych je viacej :)

MMtm
Příspěvky: 135
Registrován: 22 dub 2004 14:22

Příspěvek od MMtm » 12 srp 2005 16:39

kexik: kombinace live prostředí + multitracku v jednom softu ti nepřijde vychytávkové ???? Jmenuj mi prosím ty další vychytávkové multitracky co znáš, abych si o nich něco přečetl (ne Cubase a další klony)...Díky

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 12 srp 2005 22:58

taky uz jsem nekde cet ze vsechno co slo uz je vymysleno a ze zrusime patentovy urad.

O portovani Ardouru do BeOSu jsem s nim uz mluvil ... uvidime co z toho vypadne. Ja programator nejsem (kdyz nepocitam obcasne trapne eskapady v excelu) , takze nevim co vsechno je k tomu potreba a jestli to vubec lze.

Nicmene na tomhletom cloveku me bavi ze neodklada reseni bugu, ktere se najdou v jeho softu. Jednou jsem si pri preseni nejakeho problemu povzdechnul, ze skoda ze takovouhle podporu nema i audioSW a ze esli nejakej nechce treba napsat ;-). A on na to ... mmno zkusit by se to dalo, co by to jako melo umet ? Dalsi vec je ta, ze BeOS coby multimedialne ladenej OS v tomhle ohledu zustal paradoxne temer nevyuzitej, coz mi prijde az do nebe volajici skoda. Nejdal to dotahli Xentronix se svym SampleStudiem, ale i to od Rijna 2004 stagnuje ve verzi 1.0 beta 8 ... a veskerej dalsi vyvoj ustal. I tak SStudio je pouze dvoustopej editor ... rekneme na urovni SoundForge 3.0 ... jestli. Multitrack SW ve kterym by se dalo delat pod BeOSem proste neni - coz mi prijde paradoxni (a IMHO je to jedna z veci vec proc to Be Inc. nedotahli dal).

Clovek, o kterym mluvim, ma svoji aplikaci multiplatformni, to znamena ze bezi pod Win, MacOS, Linuxem, BeOSem, QNXem a MorPhosem. U audioaplikace to pravdepodobne bude vetsi problem ... ale to uz necham na nem ... bud to pujde a nebo holt ne.

No nic, ... asi mate pravdu. Necham sneni o poradnym softu na poradnym OSu a jdu restartovat Windows . :?
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 13 srp 2005 14:05

MMtm píše:kexik: kombinace live prostředí + multitracku v jednom softu ti nepřijde vychytávkové ???? Jmenuj mi prosím ty další vychytávkové multitracky co znáš, abych si o nich něco přečetl (ne Cubase a další klony)...Díky
uf uf, jaka jedovita odozva :)
samozrejme som narazal na fruity studio, ale to je proste moj zlozvyk

vyskusal si si live features v novom FLS?

uznavam, nie je to tak premyslene ako v live, ale v ulohe DAW ma FL imho navrch... (a hlavne setri cpu) a celkom na zaver: stoji dva krat menej

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 13 srp 2005 22:17

kexik píše:s trikrat vacsou latenciou a osemkrat pomalsim interface, diky neprosim ;)
Počkej, to nemyslíš vážně. V linuxu s 2.6 jádrem můžu ject na daleko menších latencích než pod woknama aniž bych se musel bát dropoutů. O rychlosti interface nemluvě, nevím co jsou lagy. Přitom to jedu na starejch plečkách.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 14 srp 2005 16:14

ctirad: hovoril som o beose, samozrejme... co sa tyka porovnavania win a linux tak to uz vobec nie, kedze na wokna je luxusna plejada sw a na linux je prd a latencia slusnej karty na win je 5ms a menej (ak to je s rovnakym setupom na linuxe 1ms, fajn, ale kde je softver?). stare placky ako take su na audio nanic pod akymkolvek operakom kedze nestihaju pocitat pluginy...
co sa tyka porovnania beos-linux, odporucam ti najskor nainstalovat beos, trocha sa s nim pohrat (asi ocenis developer pack, sudiac podla tvojich znalosti) a potom som zvedavy na tvoju reakciu...

nigol
Příspěvky: 37
Registrován: 17 zář 2002 09:25

Příspěvek od nigol » 14 srp 2005 17:01

kexik: Nevim proc se ted ohanis tim, ze na Linuxu neni zadny sw, a pritom jsi predtim doporucoval, aby nekdo preportoval nativni linuxove aplikace ardour + Rosegarden. Ja jsem zkousel jak BeOS tak Linux (resp. Linux stale pouzivam) a Linux i BeOS se da vyladit na stejny vykon. Ale vyhoda Linuxu je jak ve vetsi podpore HW tak i SW je pro Linux vice...
Proste BeOS byl ve svoji dobe super system, ale z dnesniho pohledu je podle mne mrtvy. Je to skoda.

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 14 srp 2005 17:27

S beosem jsem si před lety hodně hrál. Na tu dobu vynikající věc, dnes pasé.

Co se týče množství softu pod linux týče, je ho na jednu stranu málo, na druhou stranu dost. Záleží, co člověk dělá. Já nedělám techno ani jinou elektroniku, nepracuju s loopy ani s videem. Stačí mi solidní DAW (a Ardour je v tomhle směru srovnatelný s tím nejlepším, co je na platformě PC i MAC), občas sekvencer (muse a rosegarden4), mastering (Jamin strčí do kapsy mnohé velmi drahé balíky velkých firem) a nějaké ty pluginy (LADSPA/DSSI už jich má řádově stovky a pomocí wraperů se dá použít i značná část existujících VST/VSTi pluginů). A kromě toho mám nějaké ty krabice v racku, na které mi zbejvá, díky ušetřeným penězům za software. O komfortu, mít to roztahané přes několik virtuálních desktopů nemluvě. S rychlostí opravdu problém nemám. Například mix, na kterém teď dělám (cca 27 stop), mi zatíží můj notebook s PIII@1.13Ghz na nějakých 15% CPU bez pluginů a asi 50% (70% v šetřivém módu na akumulátor) se všemi pluginy. Na strop jsem si ještě nesáhl. V zásadě mi opravdu nic nechybí.

Samozřejmě zatím to není zdaleka pro každého, o tom žádná. Na určité věci softy prostě nejsou a to samé se týká ovladačů.

Odpovědět