Zadejte specifikace idealni DAW

Ostatní audio software, obecná diskuse
Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Zadejte specifikace idealni DAW

Příspěvek od safa » 11 srp 2005 21:44

Premlouval jsem jednoho velmi sikovneho programatora aby se pustil do multiplatformniho multitracku ... a podarilo se mi ho presvedcit aspon tak ze by o tom byl ochoten zacit uvazovat ;-)). Prvni na co se me zeptal bylo jaky by to melo mit specifikace respektive CO BYCH SI PRAL ABY TO UMELO. Tedy se ptam vas ... :

Jake funkce byste si prali a vyzadovali od vaseho DAW / multitrack software ?

Vim, ze je to trochu utopie ... ale fakt je ze ten clovek sam napsal jiny slozity veci na ktery jinde potrebujou celej developerskej tym ... takze proc to aspon nezkusit ;-))) .
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 11 srp 2005 21:53

No nevím ... Je to asi fakt utopie. Jako by se někdo rozhodl vybudovat úplně novou značku automobilů. Všechny ty verze 1.02 - 8.54 jsou tím hlavním kapitálem (budovaným mnoho let), na kterém vše stojí a který se asi nedá nijak zkrátit a zredukovat. Cubase, Nuendo,ProTools, Samplitude. Sequoia, Sonar, Sonic Solutions, Soundscape, Logic .... Je možné k tomu všemu ještě něco dodat ? Já osobně myslím, že ne ... Kromě nějakého neumělého napodobování. IMHO.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 11 srp 2005 22:29

Dokonalou prehlednost.
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 11 srp 2005 23:33

Hlavne .. Preco robit novy multitrack ? nevyhovuju nam tie , co uz existuju ?

synth
Příspěvky: 182
Registrován: 18 čer 2005 13:35

Příspěvek od synth » 12 srp 2005 00:11

mmmm....aby si ho neumordoval safo :-)- vypadá to na dlouhé zimní večery:-))) jak už mi kdysi řekl můj kamarád ..."naprogramuj ten soft tak ,aby byl obslužně jednoduchý - algoritmus - nech? je klidně složitý.." táák nechci zadávat parametry do matice .....chci točit čudlíkem ....------ praxe --- v jednoduchosti je síla ---tím hůř pro programátora.....--- každý tady nahráváme jiný styl music od toho se také odráží SW-rové i HW-rové pracovní prostředí ...... ---Jinak testerů by tu určitě bylo mnoho....
Základní tech.data jsou všude na webu .../SW-jsou na tom všechny dost podobně ...někdy je to jen grafika co je odlišuje viz./Steinberg/:-)Jinak respekt před každým tako.počinem .......

nigol
Příspěvky: 37
Registrován: 17 zář 2002 09:25

Příspěvek od nigol » 12 srp 2005 07:42

Ja myslim, ze je to nerealne...Staci se podivat, jak dlouho uz se dela treba Ardour. Asi 5 let a to na nem dela nekolik lidi, takze asi tak...

Uživatelský avatar
eGen
Příspěvky: 327
Registrován: 05 čer 2002 10:00

Příspěvek od eGen » 12 srp 2005 08:20

Ja myslim ze poku se nejedna udelat neco hodne dobryho pro jinou ppatformu nez WIn/Apple, tak je ot ztrata casu.
V TOP segmentu jsou uz karty rozdane. Existuje preci rada podobnych pricmrndavacu, ktere ale pouziva strasne malo lidi (MakingWaves, n-Track, Traktion, Music Maker ... atp) Stejne vsichni dojdou k zaveru ze cubase, sonae a logic to maji nejvychytanejsi a jenom kopirujou.

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 12 srp 2005 08:45

eGen píše:Stejne vsichni dojdou k zaveru ze cubase, sonae a logic to maji nejvychytanejsi a jenom kopirujou.
... a Samplitude jsi zapomněl :wink:

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 12 srp 2005 09:00

takyto projekt je zial velmi pravdepodbne odsudeny na zanik... programator musi byt VELKY nadsenec aby vydrzal kodit taketo monstrum dlhsie ako rok a kedze si mal problemy ho vobec prehovorit aby nad tym uvazoval tak tomu nedavam velku nadej...

btw. je tu par takych independent daw (energxt,bidule,podium,tracktion...) ktorym sa relativne dari (myslim ze hlavne vdaka moralnej podpore hardcore uzivatelov) ale ani jeden to zdaleka nema take vychytane ako major hraci...

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 12 srp 2005 09:04

Řekl bych že je to naprostá škoda času a deviz .... Řekl bych a? raději vymyslí nějaký nový plugin, ale ani tam už není v podstatě co dodat ...

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Příspěvek od bodyia » 12 srp 2005 10:21

Ale dobrej plugin s fyzikalnim modelingem ala VL1/VL7/VP1... to by mě moc zajímalo a nic takovýho jsem ještě nenašel.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 12 srp 2005 10:25

ivo: o jeeej, na pluginy by bolo tipov... napriklad SLUSNY VU meter, pouzivam rms buddy ale ten neukazuje stlpceky, len cisla, debil... ale asi by som mal toho viac :)

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 12 srp 2005 11:44

Pytkin píše:Hlavne .. Preco robit novy multitrack ? nevyhovuju nam tie , co uz existuju ?
... pro me osobne je hlavni duvod ze nic z toho nejede na BeOSe ;-))) Prave proto jsem psal ze multiplatformni ... jestli to u audiosoftu vubec lze ...
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 12 srp 2005 12:15

safa: celkom bude stacit ked manika rozkyves aby:

1.
skusil napisat driver pre beos na via envy (vsetky pci midiman karty, audiotrak, esi a ine) a iny rozumny hw

ako podklad by mala stacit developer dokumentacia k beosu a zdrojaky onych ovladacov pre linux?

2. preportoval na beos ardour a rosengarden, to by na zaciatko stacilo ako host

3. napisal par vsti (zdrojaky free efektov su, aj nejake su skompilovane na beos, ale nieto vst nastrojov; mne osobne najviac chyba slusny sampler a drumsampler)

ak to vsecko zvladne, tak 1. bude slavny 2. moze to predat yellow tab :)

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 12 srp 2005 12:18

Co je to beos ?

Odpovědět