Zápory DAW

Ostatní audio software, obecná diskuse
Uživatelský avatar
dog
Příspěvky: 125
Registrován: 24 zář 2013 00:01

Zápory DAW

Příspěvek od dog » 27 led 2015 01:07

Je mi jasné že si většina z nás myslí, že používá ten nejlepší DAW na světě... Chválení si pls nechme jinam... :-)
Zkusme se kriticky zamyslet co vám na vašem DAW nejvíce chybí nebo vadí.
Možná je v té souvislosti dobré uvést, na co, nebo jakým způsobem vaši DAW hlavně používáte. (záznam, skládání, mix, mastering)
Mohlo by to pomoci začátečníkům při výběru nebo i odhalit skryté funkce.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Zápory DAW

Příspěvek od Pytkin » 27 led 2015 01:09

v nuende mi chyba STEREO -> 2x MONO

EDIT : uz mi nechyba .. uz viem , kde to je :)

Uživatelský avatar
dog
Příspěvky: 125
Registrován: 24 zář 2013 00:01

Re: Zápory DAW

Příspěvek od dog » 27 led 2015 01:23

Logic Pro X mi chybí: (dělám hlavně záznam a mix audia a střih mluveného slova)
- funkce která simuluje, jak to bude vypadat po střihu (v SF tomu říkají "Preview cut", ale nevím jestli to vůbec nějaká DAW umí)
- otevření nového projektu s posledním nastavením Sample Rate
- omezené formáty exportu (chybí mi např. ogg)
- nepřekreslení vlny při označení fade in/out
Naposledy upravil(a) dog dne 27 led 2015 14:03, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Zápory DAW

Příspěvek od delay » 27 led 2015 07:44

Studio One
- něco jako beat calculator v Cubase, zkrátka určení přesného tempa smyčky nenahrané s metronomem

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Zápory DAW

Příspěvek od TOM-Thak » 27 led 2015 07:45

Ja pouzivam Ableton a Cubase.
V abletone mi chybi:
- realtime mixdown
- lepsi strih audia
- normalizace audia
- video stopa, kde je mozne v sequenceru videt jednotlive snimky
- moznost prehodit si sloupec se stopama a browser na opacne strany (Logic Pro model)
- zobrazit si mix a zaroven sequencer tak jako v cubase / logic / bitwig
- klavesova zkratka pro kresleni a strih tzn pridrzeni ctrl nebo alt nebo cmd.. musis mackat b jak vocas a pak se zas prepinat je to toggle ne pridrzeni sys klavesy jako v cbs nebo logic

V cubase mi chybi
- snadne warpovani jako v Abletonu
- preset management jako v Abletonu
- jednoduche mapovani midi controleru
- audio vst / au rack
- podpora AU na MAC
- otevreni projektu v okamziku posledniho ukonu po padu aplikace
- vetsi stabilita na MAC
+ u noveho cubase ta otresna mixing console - proto zustavam u cbs 6.5.5.

zazz
Příspěvky: 177
Registrován: 09 říj 2007 10:55

Re: Zápory DAW

Příspěvek od zazz » 27 led 2015 09:53

Pytkin píše:v nuende mi chyba STEREO -> 2x MONO
Stare Nuendo :)

lavender
Příspěvky: 863
Registrován: 26 pro 2011 18:57

Re: Zápory DAW

Příspěvek od lavender » 27 led 2015 12:07

@tom-thak - realtime mixdown funguje. ked mam hodene cokolvek externe v midi stope, rendruje to realtime.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Zápory DAW

Příspěvek od Pytkin » 27 led 2015 13:54

zazz ?

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Zápory DAW

Příspěvek od demsky » 27 led 2015 14:35

no pise ti, ze od nejakej verzie uz tam neni to tlacitko co robi zo sterea 2x mono, asi sa to nemcom nepacilo...

ja pouzivam Acid a nemam ziaden elementarny problem, ale nepouzivam v nom VSTicka, az ked uz mam nieco skomponovane tak to tam zacinam davat, velmi sa mi paci tesna spolupraca so sound forge, niektori hovoria ze Acid je taky digitalny viacstopy magnetak a je to pravda, velmi dobre sa v nom robi s velkymi aj malymi subormi, vacsinou cely projekt ma okolo 2 GB takze uz davam vsetky stopy do RAMky a hotovo, startuje to ako zajac :) na elektronicku hudbu myslim. ked robim orchestralku tak uz zapojim radsej Vegas, ten je vlastne uz aj tak usposobeny na machinaciu a mix uz vela velkych suborov (krivky sa v nom edituju v pohode, nemam problem s prelinanim hocicoho s hocicim), ktore uz taha z disku pri prehravani.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

dusanmsk
Příspěvky: 536
Registrován: 04 led 2011 12:33

Re: Zápory DAW

Příspěvek od dusanmsk » 27 led 2015 16:20

Reaper:

- (mikro)Automatizacia, (mikro)automatizacia a este raz (mikro)automatizacia cohokolvek

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Zápory DAW

Příspěvek od demsky » 27 led 2015 16:49

ja som na elektrike automatizaciu neznasal... naposledy som tusim automatizoval filter a rezonanciu, ked som este mal Yamaha XG syntaky :)
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Zápory DAW

Příspěvek od TOM-Thak » 27 led 2015 17:21

lavender píše:@tom-thak - realtime mixdown funguje. ked mam hodene cokolvek externe v midi stope, rendruje to realtime.
Takze chces rict, ze kdyz tam dam virus ti a dam mixdown, tak to vyjede? Tak to vecer schvalne zkusim to jsem zvedav.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Zápory DAW

Příspěvek od Pytkin » 27 led 2015 18:16

demsky píše:no pise ti, ze od nejakej verzie uz tam neni to tlacitko co robi zo sterea 2x mono, asi sa to nemcom nepacilo...
take tlacitko tam niekedy bolo ? v ktorej verzii ?

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Zápory DAW

Příspěvek od demsky » 27 led 2015 18:42

Neviem nikdy som nepoužíval nuendo ale píšu o tom na webe ze bolo.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Zápory DAW

Příspěvek od dendy » 27 led 2015 19:50

ej aka to negativisticka tema :-))

no, v reaperovi mi chybala jedine nejaka pekna ucelena bundlovana sada pluginov (s peknym gui nie ten hnus co tam je) aj zo synth a samplerom (mam rad all-in-one baliky)... v logic x mi nechyba vobec nic, fakt.. :-)

DAW na iOS to je na inu debatu, ale to tu asi aj tak nikoho nezaujima tak nebudem spamovat :-)))

Odpovědět