znovu Hartmann Neuron VS

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
markuc

znovu Hartmann Neuron VS

Příspěvek od markuc »

Kolem tohoto tématu se delší dobu nic nedělo, takže hurá do toho ! Firemní web se v současné době pouze chlubí ukázkami a odkazy na testy v různých časopisech (samozřejmě vesměs pozitivními). Odkaz na shop vás nikam nezavede, další odkaz sice obsahuje seznam distributorů z celé Evropy, ale po kliknutí na odkazy konkrétních prodejců se už nestane nic, o odkazu na firemní kontakt ani nemluvě. Po těch jejich projevech ve stylu Mirka Dušína mi připadá, že to skutečně zabalili a že si teda asi těch zákazníků, co do nich nasypali prachy, ve skutečnosti zas tak moc nevážej.. Vzhledem k tomu, že bych tenhle soft moc rád měl, snažil jsem se dopídit na netu někoho, kdo to prodává a pár eshopů jsem našel, ale na všech je to klasicky "jakože" v nabídce, ale nikoliv na skladě, prostě nemá to asi nikdo... Takže pokud někdo víte něco konkrétního (snad prý existuje i crack :P ), uvítám nějaké informace, případně kdyby jste se toho někdo chtěl zbavit... Díky !

Vey

Příspěvek od Vey »

Moje zkušenost je pouze taková, že tenhle instrument je šíleně náročnej na CPU ...

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Ano, crack existuje :)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

tenhle synth, myslim tim vst verzi, je opravdu monstrozni a to doslova a ve vsech ohledech. bohuzel i co se bugu tyce. hraje nadherne, ale kdyz ti napriklad s kazdou zahranou notou stoupne spotreba cpu o pet procent a neklesa to - pripomina to chvilku retezovou reakci a skonci to ve vetsine pripadu zamrznutim hostu...
koupit si tenhle synth (vst, nevim jak se chova zelezo, ale taky asi nic moc) a delat mi to co mi delala ta zkusebni verze, tak skocim do zdi...

markuc

Příspěvek od markuc »

Určitě stoprocentní pravda, všechny ohlasy hovoří v podobným duchu..Ale zažil jsem prezentaci železné verze kdysi dávno na Frankfurtu, tehdy to byla úplná novinka, a po.... jsem se z toho. Zní to prostě jinak, jediný, co to připomíná (i tou resyntézou, ta samozřejmě není originální, uměl to už Kawai K 5 s pomocí programu pro Atari ), je Waldorf Wave, jehož prezentaci jsem taky měl možnost vidět. Pustili do toho zpěv Michala Jacksona a viděli byste, co z toho vzniklo po resyntéze a následném přehrání analogovými oscilátory ! Jaká náhoda, že ? Herr Hartmann byl léta zaměstnancem firmy Waldorf...

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Jak funguje ta resynteza, to se do toho loadne nejakej zvuk a ono se ho to pokusi zahrat synteticky? Podoba se to hodne?

markuc

resyntéza

Příspěvek od markuc »

Jasně, funguje to přesně tak, jak jsi napsal, většinou se to moc nepodobá originálu, ale to ani není cílem. Rozdíl je ve způsobu analyzování vstupního signálu, dříve to byla vesměs klasická harmonická analýza (rozklad na sinusovky), ale ten Hartmann to má nějak jinak, tam jsou ty neuronový sítě a to je pro mě španělská vesnice :lol:

Merlin
Vybavení

Příspěvek od Merlin »

Zjednodusene receno, ten soft si "osaha" vlastnosti (mnohdy dost exoticky znejici jako dutost, kovovost, drevnatost ajanevimcojeste ;-)) jednoho samplu a aplikuje je na uplne jiny sample, cimz vznikne uuuplne jiny zvuk. Vznikaji tak vetsinou natolik sverazne zvuky (hlavne vhodne na plochy), ze je lze jen tezko pouzit na hrani nejake melodie; vetsinou staci hrat nekolik malo kilovych not a ucel je splnen.
...so many knobs, so little time... (autor neznamy)

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

thread presunuty a premazany

markuc

Neuron

Příspěvek od markuc »

Hmm, tak to je zajímavy..Jinak s tím charakterem těch zvuků máš určitě pravdu, tenkrát na Frankfurtu to fungovalo přesně tak, seděl u toho nějakej exoticky vyhlížející maník, kterej uměl hrát ještě o něco hůř, než já (a to už je co říct :lol: ), držel nějaký kilo a kroutil těma oranžovejma joystickama ostošest. Měl to zapojený do surroundu a děly se neskutečný věci..

Odpovědět