zvuk pod unixem
ja pouzivam linux (GNU/Linux) uz zopar rokov a musim povedat ze s hudobnymi aplikaciami je to biedne.
ardour je jedna z mala veci na urovni, ale je to sialenost rozchodit a nakoniec mi to aj tak nejde s mojou zvukovkou
linux naozaj zaostava v tejto oblasti (a vlastne je vzdy problem pri specializovanych a odbornych aplikaciach, aj ked napr pri grafike to ako tak ide)
pouzivam linux v kazdodennom zivote, ale mam na notebooku dualboot kvoli cubase (nahravanie, mastering, ..)
Myslim si, ze je lepsie propagovat linux a zjednoduchsovat niektore veci, a postupom casu pride aj na to, ze sa zacnu robit bud verzie programov pre linux, alebo sa zacnu pisat dotovane projekty. Urcite nevidim cestu hudobnych-konsolovych programov, to je uplna blbost.
ardour je jedna z mala veci na urovni, ale je to sialenost rozchodit a nakoniec mi to aj tak nejde s mojou zvukovkou
linux naozaj zaostava v tejto oblasti (a vlastne je vzdy problem pri specializovanych a odbornych aplikaciach, aj ked napr pri grafike to ako tak ide)
pouzivam linux v kazdodennom zivote, ale mam na notebooku dualboot kvoli cubase (nahravanie, mastering, ..)
Myslim si, ze je lepsie propagovat linux a zjednoduchsovat niektore veci, a postupom casu pride aj na to, ze sa zacnu robit bud verzie programov pre linux, alebo sa zacnu pisat dotovane projekty. Urcite nevidim cestu hudobnych-konsolovych programov, to je uplna blbost.
pocuvaj ma ty mlokluphtrack píše:Navíc pokud chceš používat mloky typu Cubase, co takhle zkusit WINE?

nehovor o tom, co si nikdy nevyskusal. cubase pod wine, ano, ale latencia jak hovado (nepohol som s tym), nehovoriac o komunikacii s usb zvukovkou (pre mna je to samanstvo)
a druha strana mince je stabilita, urcite je vacsia pravdepodobnost ze sa mi to zrube pod wine (napr. pri nahravani) ako ked to mam na cistom a udrziavanom winXP
Pozor .. seriozne velke firmy nerobia software na windows ale prave na linux .. trebars Autodesk (byvaly discreet) presiel z IRIXu na Linux a postprodukcne video systemy frcia na tom .. samozrejme maju svoj specialny kernel atd .. je to v podstate jednoucelova masina s linuxom a s jednym programom , s dedikovanym HW na to .. Ale je to proste linux (konkretne REDHAT) ..
jen pro zajímavost, takhle si představuju sequencer: http://luphtrack.borec.cz/seq.tar.bz2
a kde mas nejaku normalnu dokumentaciu ?luphtrack píše:jen pro zajímavost, takhle si p?edstavuju sequencer: http://luphtrack.borec.cz/seq.tar.bz2