250 GB ATA IDE harddisk

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
dozzi

250 GB ATA IDE harddisk

Příspěvek od dozzi »

Aky 250 Gigabajtovy ATA IDE harddisk odporucate?
Ucel je hlavne na zvukovu banku (sample apod.).
Dakujem za odpovede.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

podla mna to je uplne jedno ..

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

podla mna nie ;)

ak ti teda zalezi na hluku, teplote a vykone ;) pre mna je najlepsi samsung sp2504c ... chcem si ho kupit ale je prakticky nezohnatelny...ale je to sata... inak sp2014N ti je ata...

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

dozzi: vsichni uz dnes umi delat rychle a tiche disky, ty odlisnosti jsou minimalni. Osobne mam dobrou zkusenost s ATA Seagaty Barracuda vsech generaci a Maxtory MaxLine.

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

Kermitak: dovolim si nesuhlasit. hlavne co sa tyka tej tichosti... nove seagaty a vsetky maxtory su hucaky...

ale ked ma dozzi hlucny pocitac tak je to asi jedno...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

co clovek to nazor .. riesime to tu stale dokola ..

vzhladom na to , ze povodna otazka neobsahuje parametre , ze to ma byt tiche (mozno ma komputer v inej miestnosti) , alebo rychle (uloziste samplov nemusi byt rychle) , atd ... Tak si skutocne myslim , ze to je uplne jedno .. Ja odporucam Seagate .. Ale to su vsetko subjektivne veci .. Niekto ma dobre skusenosti s jednou znackou , iny s inou ..

dozzi

Příspěvek od dozzi »

no v podstate si vyberam zo 7200 otackovych diskov, a tak celkovo som chcel vediet nejake skusenosti a pod. , hlavne co sa tyka spolahlivosti a hluku. tieto disky su v podstate jedna cenova kategoria, takze na cene velmi nezalezi.

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

ak to chce ale pouzivat na DFD pre nejake EWQL symphonic platinum orchestra tak aj ta rychlost moze byt podstatna...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

solarfall : no to ale musi napisat , na co to chce ! :)

Medzi jednotlivymi firmami nie su moc velke rozdiely ..

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Solarfall: Jak pise Pytkin, co clovek, to nazor :) Napsal jsem o osobni zkusenosti, navic u tech Seagatu jsem psal o ATA verzich (ne SATA), ktere jsou skutecne jedny z nejtissich disku, ktere jsem kdy (ne)slysel :) Ted mam jeden v USB skatulce na stole a neslysim ho (a hluchy nejsem) ;)

Poklop

Příspěvek od Poklop »

Do Maxtora bych nešel. Prej jsou na ně ultra velké reklamace a navíc tohle: http://www.zive.cz/h/Uzivatel/AR.asp?ARI=127338
Mě ted odešel 2x za sebou 300GB disk, tak jsem ho vyměnil za Seagate.

Pavel Vantuch

Příspěvek od Pavel Vantuch »

Jak psal Pytkin - to je proste nazor od nazoru. Osobne mam interni Maxtor SATA 300GB a 2 externi Maxtory 250 a 300GB a muzu rict, ze za posledni 4 roky jsem mel s temito disky jeden jediny problem, ktery se podarilo uspesne odstranit. To se ale muze stat u jakehokoli disku.
BTW: Vite, ze Seagate koupili Maxtor? :shock:

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

ja som pred dvoma tyzdnami kupoval kamosovi seagate 80gb a ten oproti mojim samsungom pri seekovani uplne vrcal...

co je ale pre hluk z hd asi to najpodstatnejsie su vybracie a ich prenasanie na case... ja mam oba hd polozene na dne case na pene urobilo to fakt rozdiel.. v mojom dost tichom pocitaci ich nie je pocut ani nahodou... no ale zas ten komp nie je moc prenosny :roll:

Poklop

Příspěvek od Poklop »

V www.agen.cz prodávají jako HDD příslušenství antivibrační držák na HDD do 5kové pozice. Je na gumách. Mám to ve svém PC a funguje to.
To P.Vantuch: O tom je ten odkaz v mojí předchozi reakci.

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

aj tu su nejake take veci: http://www.tntrade.sk/shop/index.php3?I ... GROUP=2745

ked si teraz kupim treti disk tak si to asi kupim pretoze uz ho na dno case nezmestim ;)

Odpovědět