2CH prevodník z FIREWIRE800 do ADAT?!

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Fractal

2CH prevodník z FIREWIRE800 do ADAT?!

Příspěvek od Fractal »

nenasel jste nekdo dobry produkt (kategorie yamaha, benchmark a spol.) ktery mi umozni ADAT signal z jedne audiostanice (hypoteticky treba mac) prevest (komunikace se zarizenim po firewire kabelu) 2ch zvuk 24/88.2 do jine stanice ktera umi prijimat adat (prakticky PC)? jde mi jenom o dva kanaly

nasel jsem RME digiface, ale ja to proste nevyuziju, je jina levnejsi varianta? externi? a treba i usb?

Fractal

Re: 2CH prevodník z FIREWIRE800 do ADAT?!

Příspěvek od Fractal »

aha okej, tedy česky...

2CH analog IN, 1X ADAT OUT, FIREWIRE800, 24/192, WRDCLCK IN (tohle by tam melo byt, muze to by i maly mixacek, nebo karta.. ne ale s spdif, radsi ne USB)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

musim povedat , ze som to nepochopil .. chces zvukovku stereo analog IN , a posielat signal naraz do FW a cez ADAT do druheho pocitaca ?

Fractal

Příspěvek od Fractal »

z jedne DAW prevedene stereo groupy do summingu, z mastru summing mixu bych moc rad preved (uz to bude zesilene) signal po firewire do logicu, tam zmastroval a pak poslal adatem zpatky do jine DAW

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

hmm .. cize potrebujes zvukovku s FW , adatom a anaogovym portom .. no .. asi RME FIREFACE 400 by bolo najlacnejsie riesenie .. ten pocitac s logicom je nejaky macbook ?

Fractal

Příspěvek od Fractal »

kua na co fireface400? to je zbytecne moc pro me, na co tolikkrat adat a jeste midi? a predzesaky taky nepotrebuju.... neco kompaktnejsiho jako yamaha... nebo edirol, nebo echoaudio? ta mala firewire potvora s dvouma kanalama? a navic ten fireface je dost drahy (jako nemyslim obecne, ale v mem pripade)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ved adat je tam iba jeden .. neviem .. asi nepoznam ziadnu zvukovku s FIREWIRE , ktora by bola len stereo ..

ak by miesto adatu staci opticky spdif , tak potom toto : http://www.thomann.de/cz/edirol_fa66.htm

Obrázek

Fractal

Příspěvek od Fractal »

fajnee fajnee, neco podobneho mam, ale neni to uplne to co hledam...

neco jako tohle: http://www.rme-audio.de/en_products_adi_2.php ale za polovic by nebylo? je tam zajimavy Edirol, Lexicon... hmmm, spis se budu divat co je pribalene v baliccich za veestesynthy a samply

Fractal

Příspěvek od Fractal »

ajojaj, ted mi doslo ze ten ADI mi to da sice do digitalu (coz asi udela moc pekne) ale jak to dostanu do toho laptopu to fakt nevim... dalsi modul? to snad ne...

co takhle pouzit muj TC C300?
http://www.tcelectronic.com/c300.asp

tim bych se vyhnul ditheringu a konverzi do 44.1.Khz... hmmm.... HMMMM!!!

super spica ale furt to nebude v tom laptopu :roll:

Fractal

jak dostat predzesileny signal nenasilne do DAW? ?!??

Příspěvek od Fractal »

ja fakt nevim zakadni vec...
kdyz uz mam predzesileny stereo signal (z vysokou impedanci) a potrebuju ho dostat uplne co nejjednoduseji ale zaroven nejcisteji a nejefektivneji do kompu, ktery ma usb a firewire... mám na to rekneme nekde mezi 2000-8000

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

asi by bolo najrozumnejsie napisat , co to mas za summing box .. resp. co ta vedie hnat signal zpocitaca von a zase dnu .. ma to zmysel fakt len ked mas kvalitne prevodniky a nejaku zaujimavu krabicu medzi to .. riesit daku lacnu krabicu a prehanat to kvoli nej, cez lacne prevodniky .. to je kontraproduktivne ..

ADI2 je len prevodnik .. potreboval by si daku AES alebo ADAT kartu ..

Fractal

Příspěvek od Fractal »

retezec: cti od shora dolu

DAW : zvuk do 8mi virtual monokanalu
>
-(8Xdigi)-
>
YAMAHA - konvert
>
-(8Xmonoanalkanalu)-
>
-8symetrickychnazakazkuvyrobenych kablicku
>
SUMMINGtech8mizmetku=2CH no a co ted?
>>>>
(YAMAHA GO44? MOTU MICROBOOK?)
>>>>>>>>>
po usb nebo firewire nebo cardbusu do another DAW (+to byt nemusi, ale muze: moznost to po ADATU vratit do te prvni daw, ale musel bych to pro hladsi praci synchronizovat, musel bych zapnout hodiny, nastavovat sampleraty - nechcese mi, radsi napisu neco na ezone)

Fractal

Příspěvek od Fractal »

o co mi jde: vsecky ty levnejsi zvukovky maji predzesaky ktere nejdou bypassnout a navic maji jeden ze vstupu, vetsinou sikovne ten druhy, prepinatelny na Hi-Z, hi-pass, phantom nebo tak - za tim citim problemy

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

no .. ja myslim ze prevodniky by mali byt trochu na urovni .. nejake lacne veci ani moc nepozeraj .. potom straca zmysel ten summing box , ked sa signal prezenie cez dake lacne prevodniky ..

kexik

Příspěvek od kexik »

stale nerozumiem naco adat? na 2 kanaly staci spdif /aes... takych kariet je mrte za max 200 eur

Odpovědět