AD prevodnik na S/PDIF
AD prevodnik na S/PDIF
Ahoj,
prohledaval jsem forum a nasel stejny topic, nicmene uz tri roky stary a vetsina informaci v nem je outdated.
Potreboval bych tip na AD prevodnik, dvoukanal s vystupem na S/PDIF, 24bit, staci 44.1kHz a hlavne za co nejmin penez, chci to jenom jako rozsireni svy zvukovky, na ktery mi ted zahali S/PDIF vstup. M-Audio kdysi delalo Flying Cow, ale uz s tim skoncili. Nasel jsem ULTRAMATCH PRO SRC2496 od Uliho, ale nevim, jestli to nebude pruser (zvukove). Nemate s nim nekdo zkusenost ? pripadne tip na neco jineho ?
Diky
prohledaval jsem forum a nasel stejny topic, nicmene uz tri roky stary a vetsina informaci v nem je outdated.
Potreboval bych tip na AD prevodnik, dvoukanal s vystupem na S/PDIF, 24bit, staci 44.1kHz a hlavne za co nejmin penez, chci to jenom jako rozsireni svy zvukovky, na ktery mi ted zahali S/PDIF vstup. M-Audio kdysi delalo Flying Cow, ale uz s tim skoncili. Nasel jsem ULTRAMATCH PRO SRC2496 od Uliho, ale nevim, jestli to nebude pruser (zvukove). Nemate s nim nekdo zkusenost ? pripadne tip na neco jineho ?
Diky
Koukal jsem na SM Pro Audio, ale nemaj, maj samy ADAT osmikanaly a jeden dvoukanal, ale pekne drahej. Jeste mrknu na toho Samsona, ale myslim, ze jsem tam taky nic takovyho nevidel.Ctirad píše:Podívej se k SM pro audio nebo Samsonu, tam jsem nějaký takovýhle levný ADC viděl.
To muzu, ale o zadnym takovym nevim.Ctirad píše:Taky můžeš koupit nějakej preamp nebo procesor, co jde používat jako převodník a zabít dvě mouchy jednou ranou.
Co nějakej lexicon nebo TC? Jako převodník se to používat dá. Nebo ULI má hafo krabic, co by určitě šly použít i jako A/D. Zajímavej je třeba VX2496, ale je to jenom mono, takže by se tam ten druhej kanál musel dobastlit (ten použitej brouk je určitě stereo).Kermitak píše:Nechci levnejsi, chtel bych tak do 5 tisic.
Ale je to na ADAT.BTW vzpominam si, ze se tu kdysi psalo, ze ten Uliho ADA 8000 neni co se prevodniku tyce vubec k zahozeni, tak tohle by snad taky nemuselo byt tak strasny.
kermitak : no .. ja som konkretne zhanal DA .. na monitoring .. nenasiel som nic okrem toho uliho .. potom este tusim sonifex.. ale to bolo dost drahe .. Este mi komar odporucil ze Proel daco robi .. to bolo okolo 5000 .. ale mam pocit ze tam mali len DA .. kukni .. mozno je aj AD .. Ja som to nakoniec vyriesil tak, ze som kupil central station , kde je okrem ineho aj DA prevodnik , takze som tym zabil vsetky muchy co sa tak vyskytovali jednou ranou ..
Toho uliho by som sa osobne nebal ..
Toho uliho by som sa osobne nebal ..
Co se TC a Lexiconu tyka - nemuzes byt konkretnejsi ? Ja to vsechno prochazel, hledal kde se dalo, takze vety typu "firma XY by neco mohla mit" mi moc nepomuzou, potrebuju konkretni produkt. BTW TC a Lexicon asi moc levny nebudou...Ctirad píše:Co nějakej lexicon nebo TC? Jako převodník se to používat dá. Nebo ULI má hafo krabic, co by určitě šly použít i jako A/D. Zajímavej je třeba VX2496, ale je to jenom mono, takže by se tam ten druhej kanál musel dobastlit (ten použitej brouk je určitě stereo).
K tomu VX2496 - je to alternativa, ale o tolik levnejsi nez ten SRC 2496 neni a casem bych asi vyuzil tu konverzi AES/EBU - S/PDIF, takze co se Uliho tyce, tam mam jasno.
Ja to nemyslel tak ze bych ho koupil, spis ze kdyz ADA 8000 funguje dobre, nemusel by byt hroznej ani SRC 2496.Ctirad píše:Ale je to na ADAT.
Nj, na ten Proel kouknu, diky za tip. BTW co Central Station, jak jsi s ni spokojeny ? Premyslim o Lavry Black, ale Central station je taky jedna z alternativ, protoze si nejsem jisty, jestli vubec ten rozdil Lavry - Presonus uslysim :)Dno píše:kermitak : no .. ja som konkretne zhanal DA .. na monitoring .. nenasiel som nic okrem toho uliho .. potom este tusim sonifex.. ale to bolo dost drahe .. Este mi komar odporucil ze Proel daco robi .. to bolo okolo 5000 .. ale mam pocit ze tam mali len DA .. kukni .. mozno je aj AD .. Ja som to nakoniec vyriesil tak, ze som kupil central station , kde je okrem ineho aj DA prevodnik , takze som tym zabil vsetky muchy co sa tak vyskytovali jednou ranou ..
Naposledy upravil(a) Kimi dne 29 pro 2006 17:19, celkem upraveno 3 x.