AD prevodnik na S/PDIF

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Kimi
Moderátor

AD prevodnik na S/PDIF

Příspěvek od Kimi »

Ahoj,

prohledaval jsem forum a nasel stejny topic, nicmene uz tri roky stary a vetsina informaci v nem je outdated.
Potreboval bych tip na AD prevodnik, dvoukanal s vystupem na S/PDIF, 24bit, staci 44.1kHz a hlavne za co nejmin penez, chci to jenom jako rozsireni svy zvukovky, na ktery mi ted zahali S/PDIF vstup. M-Audio kdysi delalo Flying Cow, ale uz s tim skoncili. Nasel jsem ULTRAMATCH PRO SRC2496 od Uliho, ale nevim, jestli to nebude pruser (zvukove). Nemate s nim nekdo zkusenost ? pripadne tip na neco jineho ?

Diky

Dno

Příspěvek od Dno »

kermitak : tiez som nedavno (asi pred rokom) nieco podobne zhanal a nic moc som nezohnal ..

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

No tos me moc nepotesil :-/ Ale prece neco krom toho Uliho musi existovat...! Pises nic moc, takze neco prece jen ? ;)

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Podívej se k SM pro audio nebo Samsonu, tam jsem nějaký takovýhle levný ADC viděl.

Taky můžeš koupit nějakej preamp nebo procesor, co jde používat jako převodník a zabít dvě mouchy jednou ranou.

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Ctirad píše:Podívej se k SM pro audio nebo Samsonu, tam jsem nějaký takovýhle levný ADC viděl.
Koukal jsem na SM Pro Audio, ale nemaj, maj samy ADAT osmikanaly a jeden dvoukanal, ale pekne drahej. Jeste mrknu na toho Samsona, ale myslim, ze jsem tam taky nic takovyho nevidel.
Ctirad píše:Taky můžeš koupit nějakej preamp nebo procesor, co jde používat jako převodník a zabít dvě mouchy jednou ranou.
To muzu, ale o zadnym takovym nevim.

nunu

Příspěvek od nunu »

preampy ktere maji DIO jsou uz povetsinou z tech lepsich a jsou tedy patricne cenene...

Jinak muj tip,sezen si starou DATku,je to dneska uz technologie na hovby,takze cenove je to unosne.Ziskas tim AD a jeste jsi schopny na to treba zaznamenat.

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Nasel jsem samson c-valve, ale je to jenom jeden kanal. Takze zatim stale vede Uli.

nunu: no, chtel bych 24bit a to by musela byt nejaka HHS datka a tu jsem nejak dlouho nikde nevidel...

nunu

Příspěvek od nunu »

a jo...24 -)))) Levnejsi nez od uliho asi nic nebude...

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Nechci levnejsi, chtel bych tak do 5 tisic. BTW vzpominam si, ze se tu kdysi psalo, ze ten Uliho ADA 8000 neni co se prevodniku tyce vubec k zahozeni, tak tohle by snad taky nemuselo byt tak strasny. Fakt s tim nikdo nema zkusenost ? Nejradsi bych si to pujcil, ale nikde to nemaj skladem.

nunu

Příspěvek od nunu »

Otazkou je,jestli ho vubes sezenou...

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

No tak to by snad problem byt nemel.

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Kermitak píše:Nechci levnejsi, chtel bych tak do 5 tisic.
Co nějakej lexicon nebo TC? Jako převodník se to používat dá. Nebo ULI má hafo krabic, co by určitě šly použít i jako A/D. Zajímavej je třeba VX2496, ale je to jenom mono, takže by se tam ten druhej kanál musel dobastlit (ten použitej brouk je určitě stereo).
BTW vzpominam si, ze se tu kdysi psalo, ze ten Uliho ADA 8000 neni co se prevodniku tyce vubec k zahozeni, tak tohle by snad taky nemuselo byt tak strasny.
Ale je to na ADAT.

Dno

Příspěvek od Dno »

kermitak : no .. ja som konkretne zhanal DA .. na monitoring .. nenasiel som nic okrem toho uliho .. potom este tusim sonifex.. ale to bolo dost drahe .. Este mi komar odporucil ze Proel daco robi .. to bolo okolo 5000 .. ale mam pocit ze tam mali len DA .. kukni .. mozno je aj AD .. Ja som to nakoniec vyriesil tak, ze som kupil central station , kde je okrem ineho aj DA prevodnik , takze som tym zabil vsetky muchy co sa tak vyskytovali jednou ranou ..

Toho uliho by som sa osobne nebal ..

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Ctirad píše:Co nějakej lexicon nebo TC? Jako převodník se to používat dá. Nebo ULI má hafo krabic, co by určitě šly použít i jako A/D. Zajímavej je třeba VX2496, ale je to jenom mono, takže by se tam ten druhej kanál musel dobastlit (ten použitej brouk je určitě stereo).
Co se TC a Lexiconu tyka - nemuzes byt konkretnejsi ? Ja to vsechno prochazel, hledal kde se dalo, takze vety typu "firma XY by neco mohla mit" mi moc nepomuzou, potrebuju konkretni produkt. BTW TC a Lexicon asi moc levny nebudou...
K tomu VX2496 - je to alternativa, ale o tolik levnejsi nez ten SRC 2496 neni a casem bych asi vyuzil tu konverzi AES/EBU - S/PDIF, takze co se Uliho tyce, tam mam jasno.
Ctirad píše:Ale je to na ADAT.
Ja to nemyslel tak ze bych ho koupil, spis ze kdyz ADA 8000 funguje dobre, nemusel by byt hroznej ani SRC 2496.

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Dno píše:kermitak : no .. ja som konkretne zhanal DA .. na monitoring .. nenasiel som nic okrem toho uliho .. potom este tusim sonifex.. ale to bolo dost drahe .. Este mi komar odporucil ze Proel daco robi .. to bolo okolo 5000 .. ale mam pocit ze tam mali len DA .. kukni .. mozno je aj AD .. Ja som to nakoniec vyriesil tak, ze som kupil central station , kde je okrem ineho aj DA prevodnik , takze som tym zabil vsetky muchy co sa tak vyskytovali jednou ranou ..
Nj, na ten Proel kouknu, diky za tip. BTW co Central Station, jak jsi s ni spokojeny ? Premyslim o Lavry Black, ale Central station je taky jedna z alternativ, protoze si nejsem jisty, jestli vubec ten rozdil Lavry - Presonus uslysim :)
Naposledy upravil(a) Kimi dne 29 pro 2006 17:19, celkem upraveno 3 x.

Odpovědět