Ako prepojit Konnekt8 s RNC?

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
Patyk
Příspěvky: 23
Registrován: 28 říj 2009 17:20

Ako prepojit Konnekt8 s RNC?

Příspěvek od Patyk » 23 led 2011 15:32

Chcem kupit FMR Real Nice Compressor na nahravanie vokalov. Zvukovu kartu mam TC konnekt 8 a mna by zaujimalo akym sposobom prepojim FMR RNC do karty TC konnekt 8 aby fungovali naraz pri nahravani? Vraj TC konnekt 8 by mala mat nejaky insert na prepojenie, no ja o ziadnom neviem.

Tak teda ako a cim to prepojim aby to fungovalo? Prvy krat idem nieco taketo prepajat tak vobec netusim akym sposobom sa taketo nieco robi :|

Obrázek

Obrázek

Paris
Příspěvky: 51
Registrován: 10 led 2011 12:47

Re: Ako prepojit Konnekt8 s RNC?

Příspěvek od Paris » 23 led 2011 16:19

ja bych skoro rekl, ze nijak. (mozna, ze jeden kanal by slo nejakym zpusobem propojit pres monitor a input 2, ale je to hodne drbani pravou rukou za levym uchem...)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21267
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Ako prepojit Konnekt8 s RNC?

Příspěvek od Pytkin » 23 led 2011 16:38

ziaden insert tam neni .. jedine si kupit este preamp a zapojit to PREAMP->RNC->ZVUKOVKA .. alebo novu zvukovku ..

Uživatelský avatar
nixx
Příspěvky: 753
Registrován: 25 led 2008 23:18

Re: Ako prepojit Konnekt8 s RNC?

Příspěvek od nixx » 23 led 2011 16:42

Ja si dovolim otazku: proc bys to delal? Dynamicky rozsah ma Konnekt 8 dostatecny, aby pobral i nekomprimovany signal. Zkomprimovat jej muzes kdykoliv pozdeji v PC.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Ako prepojit Konnekt8 s RNC?

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 23 led 2011 17:30

proc by to neslo? jaky mas daw? priklad pro cubendo: nastavis si v F4/inputs spravny vstup (signal z preampu/mikrofonu), dal si v external instruments nastavis vystupy a vstupy pro RNC (podle fotky zadniho panelu karty pouzijes jeden z line output na karte, kabelem propojis s inputem RNC; output z RNC zase posles kabelem do line inputu konnektu; prislusnej vstup a vystup nastavis prave v external FX). potom pridas v projektu monokanal, jako vstup nastavis mikrofon, zapnes direct monitoring, do insertu na tom kanalu zavesis nadefinovanej external FX a muzes kroutit. zaroven bych asi pridal dalsi kanal, kterej by mel jako vstup to, co hraje zvukova karta, abys tak mohl pripadne rovnou nahravat kompresorem efektovanej signal.

Uživatelský avatar
nixx
Příspěvky: 753
Registrován: 25 led 2008 23:18

Re: Ako prepojit Konnekt8 s RNC?

Příspěvek od nixx » 23 led 2011 17:40

Brooklyn: jasne, ale pokud jsem ho spravne pochopil, tak on chtel komprimovat uz pri naberu

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Ako prepojit Konnekt8 s RNC?

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 23 led 2011 17:42

nixx píše:Brooklyn: jasne, ale pokud jsem ho spravne pochopil, tak on chtel komprimovat uz pri naberu
no proto ten dalsi kanal, ktery bude nahravat to, co hraje interface (a kdyz se na kanalu zapne 'monitor', prehrava DAW signal zpracovanej insertama na danym kanalu).

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21267
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Ako prepojit Konnekt8 s RNC?

Příspěvek od Pytkin » 23 led 2011 17:44

brooklyn : to ale nema ziaden zmysel .. on potrebuje kompresor este pred AD prevodom .. a to mu ta zvukovka neumoznuje .. to co navrhujes , spravi jednoducho VST pluginom a urcite to bude kvalitnejsie ako RNC .. a nebude mat AD -> DA ->kompresor -> AD ..

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Ako prepojit Konnekt8 s RNC?

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 23 led 2011 17:48

Pytkin píše:on potrebuje kompresor este pred AD prevodom .. .
jak to vis?

jinak: potom je moznost, ze karta ma switch (sw nebo hardwarovy), kterej signal z mic pre automaticky paralelne posle jeste do jednoho z line outputu (nejaky karty to mivaji).

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Ako prepojit Konnekt8 s RNC?

Příspěvek od Kermitak » 23 led 2011 17:50

JJ: protoze to pise..? :]

Odpovědět