to VPU recover zabezpecuje prave to ze ti to nedrbne cele, na to to presne sluzi ze to OS odchyti a v ramci nejakej udalosti si to osetri...
myslim si ze sa ti zle chladi GPU a prehreje sa a resetne, je to aj preto ze sa zapina az ked pustas aplikaciu(3D games). mal by si si pozriet ci ti dobre dolieha ventilator na GPU na karte.. je aj mozne, ze teraz sa ti zle chladi vnutro case, kedze si pisal ze si to mal otvorene.. je mozne ze mas v case dajake mrtve miesto kde nie je pohyb vzduchu a rychlo sa tam kumuluje teplo..
ATI X550 - problemy
Re: ATI X550 - problemy
Z toho usuzuju ze se prehriva graficka karta, je to skoro jisty. Jeste by tu byla moznost ze mas slaby zdroj a GPU se nedostava stavy, kdyz jede naplno. Ale to by ti nejspis obcas vypadlo i neco jinyho.Cyril píše:Jo a VPU recover mi po tom crashi hazi hlasku, ze "graficky akcelerator prestal reagovat na prikazy ovladace"...
Jestli jsi ji uz driv spatne chladil, muze byt ted na prehrati citlivejsi.
Reseni - poradne chladit/vymenit/podtaktovat GPU. Je to na 90% graficka karta, uz se s tema driverama netrap.
Otevirat skrin ma smysl pouze pokud nevetras skoro vubec, jinak ne.
Vuid: tak ja se zavenuju chlazeni, je pravda, ze ted mi tam jeden vetracek (na bocni stene) chybi
a misto nej jsem tam dal jinej, dozadu, protoze jsem koupil spatnej, uz ponekolikaty... ale zdalo se mi, ze ty teploty jsou tak nak stejny jako pri otevreny skrini... ja sem fakt v tomhle dost neschopnej... jinak to podtaktovani jsem zkousel uz vcera pomoci ATITools, dal jsem zpomaleni GPU i jeji pameti cca na polovinu a hra se dost sekala...
Cyril: A pri podtaktovani nepada? Tak je to jasny uplne. Kup novou kartu, nejlip nejakou co teplo vyfukuje ze skrine. (takovy ty dvouslotovy)
Ja si blbec koupil naslepo hroznej bzucak, co fouka navic do skrine, musel jsem pak prepisovat firmware kvuli ventilatoru - bezel skoro furt naplno, zbytecne. Nastesti to u ATI neni moc slozity.
Chladit se musi, jak nemas pruvan ve skrini mas problem hned nejakej:)
Ja si blbec koupil naslepo hroznej bzucak, co fouka navic do skrine, musel jsem pak prepisovat firmware kvuli ventilatoru - bezel skoro furt naplno, zbytecne. Nastesti to u ATI neni moc slozity.
Chladit se musi, jak nemas pruvan ve skrini mas problem hned nejakej:)
Vuid: no ja nevim, jestli to nepada... ja tu hru pak hned vypnul, dost se to sekalo... muzu to vyzkouset... nakolik to doporucujes nastavit? (o kolik snizit hodnoty) DIKY MOC
Ja ani nevim co to je za kartu ta X550, kazdopadne jak snizis frekvence tak klesne umerne vykon ve hrach, to je jasny. Takze si nepomuzes jestli chces hrat hry! Bud snizis frekvence a moc si nezahrajes, nebo koupis novou kartu.
Snad nemas pouze vadnej ventilator na GPU predpokladam. Neco novyho kup, a tohle dej do bazaru.
Snad nemas pouze vadnej ventilator na GPU predpokladam. Neco novyho kup, a tohle dej do bazaru.
Vuid: ja myslim, ze ta karta ani ventilator nema... kazdopadne diky moc za rady, asi koupim jeste jeden vetrak, jo a zkusil jsem to podtaktovani, a ani cca po hodine to nespadlo, takze dobry!
takze to je pasiv? tak potom mas blbe vetranie v case.. pasiv potrebuje dajaku ventilaciu, zjavne ti nejde prud vzduchu cez pasivny chladic, ak si mal otvoreny case a neblbo to tak to bude v tomto...Cyril píše:Vuid: ja myslim, ze ta karta ani ventilator nema... kazdopadne diky moc za rady, asi koupim jeste jeden vetrak, jo a zkusil jsem to podtaktovani, a ani cca po hodine to nespadlo, takze dobry!
ale este by som normal dal dole ten pasiv, natlacil tam pastu a znovu nasadil.. toto bude vec chladenia... alebo kup novu kartu za par susnov a mas pokoj...
ta X550 bude nejaka lowcost karta.. cize ak kupis dnes lowcost tak bude minimalne 5x vykonejsia
Presne jak pise Excom, jestli nemas finance na novou kartu staci ventilator a mas klid, tos mel napsat rovnou ze je to pasiv:)