audio delta 1010LT + mix pult

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
musicmarno

audio delta 1010LT + mix pult

Příspěvek od musicmarno »

Dobrý den
jaký používáte mix pult k audio delta 1010LT,nebo jaké máte zkušenosti.
V lednu si chci jít koupit nákej mix do 11 000kč na home record a stále mám dilema jaký mix ke 1010LT zakoupit.Tak jestli máte někdo nákou zkušenost , napište a rád se nechám inspirovat :)
Díky M.

W.Cable

Příspěvek od W.Cable »

To zalezi na tom co vsechno ma byt do pultu zapojeno(kolik kanalu potrebujes?).

musicmarno

Chci nahrávat kytaru (basa,el.kytara atd)zpěv a klávesy.Nevím zda mám dát nástroje rovnou do vstupů zvukovky a výstup do mixu a nebo to vše dát do mixu a pak postupně každý výstup na vstup do zvukovky.Jenom mi je pořád záhadou co je výstup z jednotlivých kanálů na mixu.Možná se ptám hloupě ale fakt v tom mám nák chaos.Dík

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Klavesy muzes pripojit primo do zvukovky. Na zpev potrebujes mikrofonni predzesilovac (takze treba ten v mixaku, i kdyz to bude stat asi dost za houby), na basu a elektrickou kytaru potrebujes taky mikrofonni predzesilovac (do ktereho pichnes bud vystup DI-boxu, nebo mikrofon(y), kterym(i) budes snimat aparaturu), pripadne mixak s instrument vstupem (treba provareny Soundcraft Compact, nebo Tapco Blend). Zalezi, jestli chces vsechno nahravat najednou. pokud ne, osobne bych se na mixak vykaslal a koupil radsi nejaky mikrofonni preamp.
Naposledy upravil(a) Kimi dne 28 pro 2007 12:27, celkem upraveno 1 x.

rastis

Příspěvek od rastis »

k tomu kam napichat nastroje...

klaves mozes strcit rovno do zvukovky. gitaru ak budes nahravat mikrofonom od komba, budes potrebovat mikrofonny preamp. takisto na spev budes potrebovat mic preamp. ak by si chcel tocit bicie, budes potrebovat viacej preampov. cize osobne by som videl zmysel mixpultu prave pre tie preampy (pokial by si naozaj chcel tocit viacej mikrofonnych zdrojov naraz). inak ak sa nemylim 1010LT ma v sebe 2 mic preampy ?

inak Ti taky mixpult nie je v podstate na nic. respektive jedine zeby si v nom chcel mixovat - to by si musel ist pri mixazi z kompu von do mixu a naspat do kompu. to ma podla mna zmysel, ak mas nejaky fakt kvalitny mix s dobrymi korekciami trebars a navyse este nejake HW efekty v insertoch mixu... inak zbytocna DA / AD...

bledule

Příspěvek od bledule »

jestli nepotřebuješ nahrávat bicí nebo více stop ze synťáků zároveň,tak máš tu deltu dost nevyužitou.Já mám z insertů mixu /takový odbočky jednotlivých mikrofonních vstupů ještě před faderem/ propojenou zvukovku na in 3/4/5/6/7/8 /pro bicí s pevně nastavenými gainy ,in 1/2 mám do dvou samostatných mikrofonních preampů /celkem ideální by byl jeden stereo preamp/,kvůli lepší kvalitě pro nahrávání kytar a zpěvu.Out 1/2 ze zvukovky mám vedenej do jedný line šavle mixu,kde si reguluju odposlech nahraných stop do sluchátek a do monitorů.Rozhodně když budeš kupovat ten mix,je nutný aby měl direct outy nebo inserty.Z těch levnějších je tady dost doporučovaná Yamaha dále Tapco,kvalitní a drahej je Soundcraft,Allen-Heath,Mackie.Vyhni se značkám Behringer,DAP,Omnitronic,M.C.Crypt,Phonic.... je to o penězích a
vyplatí se připlatit si.Já osobně mám trpkou zkušenost s mixy Behringer.
Naposledy upravil(a) bledule dne 28 pro 2007 12:52, celkem upraveno 2 x.

W.Cable

Příspěvek od W.Cable »

Kermitak napsal: "Zalezi, jestli chces vsechno nahravat najednou. pokud ne, osobne bych se na mixak vykaslal a koupil radsi nejaky mikrofonni preamp. " pod tohle se podepisuju, udela ti to lepsi sluzbu(lepsi zvuk). A mix tracku si stejne udelas v PC.

musicmarno

Budu si nástroje vrstvit,bicí si udělám ve FL atp. Díky všem za radu, když nad tím tak přemýšlím tak asi se mi mix opravdu nevyplatí.Já jen myslel že si zvuk, než ho pošlu do PC upravím ale vždyt to vlastně mohu upravit rovnou v PC.Já ted používám zvukovku(takovou mrchu) ,která má jen jeden in a out a k ní používám malý mix.Jiné zkušenosti s nahrávání do PC nemám,jen ze studií ale to jsem se ne tom podílel jen jako muzikant a čas na info o nahrávání nebyl:-).Tak Vám všem díky za nové info.

rastis

Příspěvek od rastis »

ja mam mix Yamaha MG 16/4 - jedine vyuzitie pre mna je, ked tocim celu zivu biciu sadu - ma pre mna uspokojive preampy, inserty, moc nesumi, ale hrozne korekcie. inak je mixpult pri takychto domacich / polodomacich nahravaniach asi naozaj na nic...

musicmarno

Jaký mikrofonni preamp by jste mi doporučili.

W.Cable

Příspěvek od W.Cable »

Avalon U5, DAV BG1U, Summit Audio 2BA221 & TD100, Universal Audio Solo110 & Solo610 snad se budou dat sehnat do tech 11-ti.

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Nebudou :) Za 11 to vidim na Goldmike, pripadne M-Audio DMP3 (usetris a casem poridis neco lepsiho)

PiKey
Profesionál

Příspěvek od PiKey »

A navyse Avalon U5 nie je mikrofonny predzosilovac.

W.Cable

Příspěvek od W.Cable »

PiKey: Ja to myslel tak ze mic si zapoji do zvukovky 1010, stejne to bude nejakej lacus a nastroje do U5. Mel sem byt konkretni, promin. :)

PiKey
Profesionál

Příspěvek od PiKey »

W.Cable píše:PiKey: Ja to myslel tak ze mic si zapoji do zvukovky 1010, stejne to bude nejakej lacus a nastroje do U5. Mel sem byt konkretni, promin. :)
Nie nic v pohode, ja len ked som to zazrel, tak som hned mudro zareagoval :)
inak ako di box je U5 je dost oblubeny

Odpovědět